Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki zakres gramatur i z jakim kalibrem przynęt obsługuje Boron 15lb?

Idealnie dla mnie 10-30g glowka, co do gum to chyba mniejszcyh niz 7cm to nawet nie mam :ph34r: Ale lowie od 5g jakos bez wiekszych problemow, ale to nie wedka na takie lowienie ;) Maks rzucalem 40 pare gramow (10g plus 20cm real eel), to juz troche za duzo. 

Pod okonie jednak nie wychodzilbym z boronem ponad te 10lb. Ale jak pisalem, typowej okoniowki obecnie nie posiadam, wiec lowie tym co mam  B)

• Like 4

Woda chimeryczna, zlosliwa, marudna... ale czasami cos od siebie potrafi dac   B) 

Poczatek dnia z -3   :D Nie pamietam kiedy ostanio w jukeju pozamarzaly mi przelotki i pletka na szpuli kolowrotka   :rolleyes: 

Sprzetowo: FA Vegter Boron 15lb, Caldia 2500, plertka xzoga, przypon z fluoro. Przyneta woblerek 4cm, ktorego mi scial szczuply na sam koniec dnia   <_< 

O Panie. Jak dobrze odpasiony karp. Dawno takiego nie było w całym okoniowym wątku.

• Like 1

Piękna ta Elitka :)

Jaki set przelotek zastosowałeś ?

12KLH 5.5KLL 5KB 4.5KBx3 4.5KTx4 5KGTT-Flanged

Fajny kijek wyszedł...

Cały dolnik od Janusza?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Tak, zawsze komplet od Janusza zamawiam. Najlepiej sie to zgrywa wizualnie.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Też tak uważam ...,zjezdzanie że srednica fore przy skss nie zawsze ładnie wychodzi ,a w przypadku korka jasnego było by nawet brzydkie . Dla mnie ideolo ....fajna rękojeść. Ja się do takiej długo przymierzam i nie długo ja zacznę robic. Paweł ,jaki korek ? Flor ?I jeszcze pytanie techniczne ...czemu z omotka nie dojeżdżasz do końca stopki na przelotkach ? Widziałem to już u kilku rb i zastanawia mnie ten zabieg a raczej jego celowość ?

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 1

Toro powiedz mi czy używając lakieru LB łatwiej jest ułożyć dwie warstwy lakieru nie tworząc buł, śliw [emoji6] na omotkach?Ja używam HB i powiem że przez dość szybkie żelowanie jest to dość trudne szczególnie na mniejszych omotkach nawet mimo podgrzewania...no chyba że coś robię nie tak...

Też tak uważam ...,zjezdzanie że srednica fore przy skss nie zawsze ładnie wychodzi ,a w przypadku korka jasnego było by nawet brzydkie . Dla mnie ideolo ....fajna rękojeść. Ja się do takiej długo przymierzam i nie długo ja zacznę robic. Paweł ,jaki korek ? Flor ?I jeszcze pytanie techniczne ...czemu z omotka nie dojeżdżasz do końca stopki na przelotkach ? Widziałem to już u kilku rb i zastanawia mnie ten zabieg a raczej jego celowość ?

Fore robione pod szerokosc SKSS, ale nie w najwezszym miejscu, moze wyglada ze wystaje, ale faktycznie w rece lezy bardzo dobrze. 

Nie bylo by tego efektu wystawania, jakbym przycial SKSS z przodu. W nastepnej wedce pokaze z przycietym SKSS.

Korek extra, ale faktycznie fore wyszlo lepiej niz niejeden flor ;) 

Czujne oko, w moim przypadku wyjasnienie jest banalnie proste, krzywa stopka przelotki. I tu pytanie, co robicie z takim felerem? Giac, prostowac?

Toro powiedz mi czy używając lakieru LB łatwiej jest ułożyć dwie warstwy lakieru nie tworząc buł, śliw [emoji6] na omotkach?Ja używam HB i powiem że przez dość szybkie żelowanie jest to dość trudne szczególnie na mniejszych omotkach nawet mimo podgrzewania...no chyba że coś robię nie tak...

Dla mnie latwiej, ale moze i tak, ze poprostu przyzwyczailem sie do LB. Dluzej zeluje i nie musze sie jakos spieszyc.

Najpierw klade troche wiecej lakieru, tak zeby cala nitka przeszla, a po pol godzinie/godzinie sciagam nadmiar do tego stopnia ze nici widac. 

Druga warstwa juz normalnie, ale tez cienka warstwa.

• Like 1

Dla mnie latwiej, ale moze i tak, ze poprostu przyzwyczailem sie do LB. Dluzej zeluje i nie musze sie jakos spieszyc.

Najpierw klade troche wiecej lakieru, tak zeby cala nitka przeszla, a po pol godzinie/godzinie sciagam nadmiar do tego stopnia ze nici widac.

Druga warstwa juz normalnie, ale tez cienka warstwa.

Dzięki za podpowiedź...spróbuję i ja tego LB. A tak poza lakierami.. wymłuskane te twoje prace.[emoji122]

Edytowane przez MarcinZ
  • Like 2