DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 20 godzin max?Ile wynosi minimum?Co żródło to inne dane stąd moja dociekliwość. Srednio mi tak wychodzi pewnie gdzies pomiedzy 17 a 22 godziny. Nie trzymam sie jakos tego strasznie dokladnie z zegarkiem.Byle nie klasc drugiej warstwy jak juz pierwsza warstwa dobrze skrystalizuje, czyli gdzies po 2 dniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Czy drugi raz można nakładać w przedziale 8-22 godz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Czy drugi raz można nakładać w przedziale 8-22 godz.? Po 8 godzinach pierwsza warstwa jeszcze moze byc zbyt miekka. Ja bym celowal tak zeby sie miescic miedzy 15-22godziny przy drugiej warstwie. Tylko pamietaj ze ja lakieruje lakierem LB, czyli takim ktory troche wolniej wiaze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Również lakieruję LB-i to jest precyzyjna wskazówka.Dziękuję bardzo za info. innym również chyba się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) HB to ja po 5h lakieruje i jest już git.Lb wieczorem raz z ranca drugi raz i gra muzyka. Czyli po jakis 8-10h można nakładać Edytowane 4 Stycznia 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 a nie prościej jest sprawdzić jak wygląda "lepkość" powierzchni? ja wycieram palce acetonem tak by były odtłuszczone i suche i przeciągam delikatnie po powierzchni lakieru. powierzchnia sucha nie klejąca już nadaje się do ponownego lakierowania, powierzchnia szklista w dotyku (zimna śliska i gładka) już drugiej warstwy z lubością nie przyjmie oczywiście przy tej operacji istnieje prawdopodobieństwo i to duże, że dotkniemy niedostatecznie odtłuszczonymi paluchami lakieru i wtedy kolejna warstwa po prostu sobie spłynie robiąc piękne kratery na tym co wyglądało już całkiem całkiem - całość do zdjęcia i do ponownej roboty..... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ale czemu paluchem? Można równie dobrze zrobić to np. igłą, też będzie wyraźnie czuć czy lakier jest jeszcze lepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Piersza warstwa jeden dzien, druga na drugi dzien. Taka moja metoda, nie licze czasu co do minuty. Tak mniej wiecej srednio wychodzi mi roznica czasowa miedzy warstwami 17-20 godzin.Aaa i pewnie o tym zapomnialem napisac, czas licze od zaczecia nakladania lakieru nie od wylaczenia suszarki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ale czemu paluchem? Można równie dobrze zrobić to np. igłą, też będzie wyraźnie czuć czy lakier jest jeszcze lepki.no czemu paluchem...... pomacać lubię to paluchem nie żeby tak od razu nakłuwać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) no czemu paluchem...... pomacać lubię to paluchem nie żeby tak od razu nakłuwać A ja ustami. Ale nie przed kolejnym lakierowaniem- po wszystkim. Pomiędzy to zewnętrzną stroną palca. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ... Ja też paluchem, bo nie ma nic dokładniejszego od tego "narzędzia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Juz nie jestem pewien czy ta dyskusja to o lakierowaniu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ... Ja też paluchem, bo nie ma nic dokładniejszego od tego "narzędzia" Fakt,chyba nie o lakierowaniu tu mowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Głodnemu, to zawsze chleb na myśli .......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ważne, że w efekcie końcowym ma mieć ładny "mokry" połysk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ważne, że w efekcie końcowym ma mieć ładny "mokry" połysk You made my day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Głodnemu, to zawsze chleb na myśli .......... Głodny głodnemu zawsze wypomni :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Pudelko uzupelnione Nowe muszki od @konio79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 A narzekasz na światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czasami nawet w jukeju przebije sie troche slonca przez chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jest i ona, cepeliada hehehe Uniwersalny travel, 2.68m, 8-17lb, 8-28gPodciety SKSS, tipet z czarnej nitki. Generalnie wyszlo duzo lepiej niz myslalem ze wyjdzie, ale byly male zmiany od pierwszego zalozenia projektowego 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Gdzie ta cepeliada ? Spodziewałem się czegoś pstrokatego , choć Twoje projekty takie nie są . A w tym przypadku korek jeszcze pociemnieje i kij tylko zyska na szlachetności - bardzo fajnie wyszło , czyli standard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 PIĘKNY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Pięknie wykonany patyczek... No i te lakierowanie - TOP klasa !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Miodzio. Gdybym mial się do czego przyczepić to na niektórych omotkach lakier przy ich krawędzi jest o grubości 1- 2 zwojów nitki (idealny) a czasami (jak mój ) czyli za szeroko. Chciałbym umieć tak zjechać z nim za krawędź żeby nie było za szeroko i nie było widać "wychodzących" zwojów. Idealnie to robisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi