Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na mnie to najbardziej cepeliowa wedka jaka zrobilem ;) Zamysl z omotkami byl troche inny, ale jak skleilem rekojesc to pomyslalem - ale kupa  :D

Wiec poszedlem w bardziej stonowane omotki, oryginalnie mial byc fishawk orange 221 i biala wstawka. A teraz jest fishawk sunburst 200 i czarna nitka jako tipet. 

I teraz, po pierwszym wrazeniu 'ale kupa', ta wedka zaczyna mi sie podobac  :)

Mysle ze wlasnie ta stonowana nitka nadala calej wedce to cos. Pomaracz jednak zbytnio by odbiegal od calej kolorystyki korkow itd.

A nitka wyglada wizualnie tak swietnie, ze ostatnio dokupilem pare dodatkowych szpulek na zapas  B)

• Like 3

Nooooo, idealooo!!!!

Dopiero teraz zauważyłem "ten tippet" jak gdy o nim napisałeś. Jest u dołu omotki? Z 2-3zwoje?

Rzeczywiście wszystko (omotki) gra idealnie z rękojeścią. Nawet uchwyt z blankiem. :)

Edytowane przez trout master
  • Like 1

Paweł a Ty mi grasz na nerwach ta nicią ,której za cholerę nie moge tu w Pl zdobyć co ?: ) Specjalnie to zrobiles ,specjalnie  ją wybrałeś co ? Przyznaj się :)

Ah teraz dopiero doczytałem,że to nie fishowk orange tylko inna - również fajna . Juz wertuję internety i szukam takiej  :)

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 1

Coz, lubie sobie potrolowac :P 

Tez chcialem uzyc tej fishawk orange, ale przy okazji zakupilem sobie ten sunburst tez. I ten sunburst na szpulce tez wyglada jak pomaranczowy.

Wstawialem porownanie tych nitek przed i po lakierowaniu ze dwie strony wczesniej w watku oraz w watku o niciach.

• 4 tygodnie później...

Powiem tak, blank z seryjnego patyka, ciezki. Jakbym zbroil jeszcze raz, kupilbym Blassa F travel 15lb od Krzyska Zielinskiego.

Ale to juz koszta. Taki sam blank to ponad 700Pln. Szkoda, ze Pan Zielinski nie robi blankow krotszych, takich ponizej 7 stop.

A travelek, owszem cepelia  :D  tyle ze zajebiscie wykonana. Mi osobiscie podobaja sie jednolite rekojesci, albo korek w jednym kolorze albo pianka plus pierscienie czy jak tam sie to nazywa. Dodam jeszcze, ze bardzo mi przypadl do gustu ten bursztynowy kolor omotek. 

Ale to juz koszta. Taki sam blank to ponad 700Pln. Szkoda, ze Pan Zielinski nie robi blankow krotszych, takich ponizej 7 stop.

A travelek, owszem cepelia  :D  tyle ze zajebiscie wykonana. Mi osobiscie podobaja sie jednolite rekojesci, albo korek w jednym kolorze albo pianka plus pierscienie czy jak tam sie to nazywa. Dodam jeszcze, ze bardzo mi przypadl do gustu ten bursztynowy kolor omotek. 

Taka przerobka, liczac ilosc pracy, wychodzi mniej wiecej tak samo ;)

Kijek bardzo ładny,ale jakość zdjęć super. Chciałbym umieć takie dobre fotki robić. :good:

Sam zaczynalem od zdjec robionych telefonem, teraz robie aparatem z jasnym obiektywem - sigma art 18-35 f1.8

Ale generalnie nawet telefonem zrobi sie fajne zdjecia, glownie chodzi o dobre swiatlo, bez tego nawet wypasionym sprzetem duzo sie nie osiagnie.

Czekam zawsze na jasny dzien i dopiero wtedy robie foty, studia w domu budowac nie bede ;)

• Like 1