Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie, napisz w jakiej postaci jest marbling, jak dodajesz i mieszasz? Ciężko się miesza? Dawki "na oko" czy określone? Żeby było prościej napisz np. ile zrobiłeś żywicy i ile dodałeś marnlingu (pi x drzwi) do jednej dawki. :)

Mozesz przenieść do odpowiedniego wątku żeby bałaganu u ciebie na "warsztacie" nie robić. ;)

Mieszam najpierw lakier, w przypadku tej wedki 1ml. A pozniej powoli dodaje marbling az osiagne odpowiedni kolor. Mam marbling w proszku, ale mysle ze ten bylby lepszy:

https://www.guidesnblanks.com/p/marbling_pigment

Watpie, to tylko 0.4g lakieru, z czego wiekszosc glownie w dolniku.

Mam dwa takie blanki, beda tak samo zbrojone, tylko ze jeden bez wcierki a drugi lakierowany. Jak skoncze to bede mial porownanie.

Czesc Pawel,

Fajny efekt z tym barwieniem, serio.

Pytanie o inne kolory ? Próbowałeś poza czernią ?

• Like 1

Przepraszam Toro, że w Twoim wątku, ale sporo różnych wcierek robiłem i może trochę podpowiem.

Wcierka 100% (szmatką, np. flanelką, lakier w takiej ilości, żeby wypełnił powierzchnię surowego węgla, efekt satyna) pewnie się powiedzie, ale szansa, że usyfisz lakier na omotkach jest spora. Można potem oczywiście oczyścić. Takiego lakieru jak na zdjęciach powyżej raczej nie zrobisz.

Osobiście po prostu rozbroiłbym blank, usunął lakier chemicznie lub mechanicznie, przeszlifował na mokro papierem 1000-1200 i wtedy się bawił. W końcu chodzi o osiągnięcie określonego efektu estetycznego i półśrodki nie są dobrym rozwiązaniem.

• Like 5