DelTor0 Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Jaka rzeka, takie piranie 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gończy Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ładna bestia ,,,, jak za kapotę w nurcie mógł być hol życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ładna bestia ,,,, jak za kapotę w nurcie mógł być hol życia Za pyszcza tez ladnie chodzi, lepiej niz sandacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Kraag 7lb w akcji.Mialy byc okonie, ale akurat zastrajkowaly. Trafily sie same przylowy szczupakowe. Szczupaczki takie 70+ wyjezdzaja w poltorej minuty. Byla tez ryba, ktora dala popalic i juz dobrze powiginala wedke, ale ostatecznie po 15 minutach zaparkowala w galeziach.No coz, nie wszystko sie wyciaga 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jaka rzeka, takie piranie Rękawiczki to masz takie już docelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Rękawiczki to masz takie już docelowe Dobrane do ryby Scierra Lite Gloves tak na marginesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Del Toro, mam pytanie o Kraaga SKXF707-2N, którego smarowałeś lakierem. Pisałeś, że robisz dwa bliźniacze, z wcierką i bez. Przymierzam się do rozebrania i ubrania na nowo mojego egzemplarza i myślę o polakierowaniu go. Jest odczuwalna różnica w szybkości? Zainspirowałeś mnie do tego zabiegu, bo wygląda to elegancko, a trochę mi się już opatrzył grafit, poza tym, po rozbiórce mogą ślady zostać do zamaskowania... A no i pytanie o pigment, doświadczenia nie mam i będę robił testy na jakimś starym chruście, ale wstępnie takie coś się nada (jako dodatek do lakieru lite built), czy lepiej czegoś bardziej pro poszukać? https://allegro.pl/oferta/barwnik-do-zywicy-epoksydowej-pelny-czarny-10-ml-7686613235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Del Toro, mam pytanie o Kraaga SKXF707-2N, którego smarowałeś lakierem. Pisałeś, że robisz dwa bliźniacze, z wcierką i bez. Przymierzam się do rozebrania i ubrania na nowo mojego egzemplarza i myślę o polakierowaniu go. Jest odczuwalna różnica w szybkości? Zainspirowałeś mnie do tego zabiegu, bo wygląda to elegancko, a trochę mi się już opatrzył grafit, poza tym, po rozbiórce mogą ślady zostać do zamaskowania... A no i pytanie o pigment, doświadczenia nie mam i będę robił testy na jakimś starym chruście, ale wstępnie takie coś się nada (jako dodatek do lakieru lite built), czy lepiej czegoś bardziej pro poszukać? https://allegro.pl/oferta/barwnik-do-zywicy-epoksydowej-pelny-czarny-10-ml-7686613235 Przy wcierce roznica wagi wyszla +0.4g na caly kij. Z tego wiekszosc na lakierowanie dolnej czesci. Roznica jak dla mnie nieodczuwalna.Co do tego podlinkowanego barwnika, to jak najbardziej moze sie sprawdzic, bo dlaczego nie Testowalem juz pylki kolorowe, mieszalem zywice z lakierem, a teraz uzywam pigmentu do marblingu. Trzeba kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dzięki, coraz bardziej jestem przekonany do tego eksperymentu. Tak na prawdę najbardziej sięboję rozbrajania (top do zdjęcia, wklejony na żywicę itp). Jest wg Ciebie opcja, że tzw perłowy lakier się równo wymiesza? Czy lepiej odpuścić i ćwiczyć zwykły - czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Masz chec do eksperymentowania, to bym sprobowal ten perlowy. Jak masz jakies polamane wedki do testowania to nic nie stoi na przeszkodzie. Daj znac jak poszlo, sam jestem ciekaw ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Kupię na próbę też jakiś pigment "perłowy" na alledrogo i zobaczę, ale obawiam się, że efektu jak na blanku polakierowanym w FA zawodowo, to nie uzyskam. Potraktuję to jako opcja. Raczej jednak zwykły czarny zostanie. W życiu wcierki nie robiłem, więc w ogóle będzie to przygoda. Chciałbym jednak, moją ulubioną wędkę potraktować z należytym jej szacunkiem (cała ta przebudowa wynika z tego, że uzbroiłem ją wcześniej biednie i żałuję). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 FA pewnie lakieruje zanurzeniowo, troche inna bajka jesli chodzi o lakierowanie Przy wcierce jest zdecydowanie ciensza warstwa lakieru, choc nie wychodzi tak idealnie jak wlasnie metoda zanurzeniowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 FA pewnie lakieruje zanurzeniowo, troche inna bajka jesli chodzi o lakierowanie Przy wcierce jest zdecydowanie ciensza warstwa lakieru, choc nie wychodzi tak idealnie jak wlasnie metoda zanurzeniowa.Paweł, masz rację i zarazem się mylisz Można metodą zanurzeniową uzyskać mega cienką warstwę, tyle ze lakier musi być rozcieńczony do konsystencji wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Pewnie, ale raczej nie tak cienka warstwe jak przy wcierce Ale tylko teoryzuje, nie lakierowalem metoda zanurzeniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Matagi TR76 Super Shore ML 7’6” 8-14lb 5-14g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Paweł. To Twój pierwszy projekt, który zupełnie nie trafia, w moje poczucie estetyki. Chyba, że to wina fotek. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Paweł. To Twój pierwszy projekt, który zupełnie nie trafia, w moje poczucie estetyki. Chyba, że to wina fotek. Nie da rady wszystkim dogodzic Wlascicielowi ma sie podobac 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 .......Wlascicielowi ma sie podobac Oczywiste???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Bardzo fajny blank czuły , szybki ,ale ładnie pracuje pod rybą . Udana myślę cała seria ...gratulacje dla Twórcy i użytkownika ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Paweł, jak widzisz powyższy blank w charakterze cięższej pstrągówki do gum o łącznej masie około 10 g i obrotówek nr 3? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Taka trudna, korporacyjna uroda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Paweł, jak widzisz powyższy blank w charakterze cięższej pstrągówki do gum o łącznej masie około 10 g i obrotówek nr 3? Mysle ze bez problemu. Zreszta wlasciciel juz ja przetestowal na pstragach lowiac ryby po 60cm Z tego co wiem, wlasnie lowiac gumami i woblerami 7-8cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Mysle ze bez problemu. Zreszta wlasciciel juz ja przetestowal na pstragach lowiac ryby po 60cm Z tego co wiem, wlasnie lowiac gumami i woblerami 7-8cm.Dzięki, napisałeś dokładnie to co chciałem przeczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Nitka jak nitka, chociaz ten fluo material nie do konca jest rownomiernie rozlozony i dosc latwo sie rwie. Tak latwo zadnej nitki w rekach nie rozrywalem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) To widac nie tylko na omotce ale i na szpulce z nicia Juz samo zobaczenie tego etapu pracy ale i efektu koncowego, czy w zestawieniu z nim, daje wyobrazenie o tym jak moze wygladac taki pomysl w praktyce. Czy nie o to wlasnie chodzi chodzi w dzieleniu sie wiedza?Dzieki Pawel Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi