Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Leciutko, ale myślałem, że na delfinie będzie jeszcze lżej. Mój SLS9615 2n, uchwyt apex bez insertu, rękojeść dzielona mix pianki i korka tygrys waży 113. Kolegi SLS 10 LB fabryczny blank o długości 310, apex bez wstawki, dzielona-wszystko piana 98g.

Może blank po prostu troszkę cięższy?

Blank robi roznice. Nastepny 3 metrowy dlugas, ktory wkrotce zaprezentuje, uzbrojony jest identycznie, ale wazy 154g.

Inny, mocniejszy, ale i ciezszy blank. 

Ale malutkie przelotki na szczycie na tym VI+. Przy żyłce nie będzie się ona kleić do blanku? Czy to jedynie pod pletkę?

Na jednej małej przelotce (ta z fotki z wejściówką Torzite) ze szczytu ten biały tippet nie za szeroki wyszedł? Liczba zwoi się zgadza? Fotka oszukuję czy wtopa? ;) :P

Chyba że to celowe poszerzanie do szczytu aby był widoczny.  :lol:  ;)

Edytowane przez trout master
  • Like 1

Ale malutkie przelotki na szczycie na tym VI+. Przy żyłce nie będzie się ona kleić do blanku? Czy to jedynie pod pletkę?

Na jednej małej przelotce (ta z fotki z wejściówką Torzite) ze szczytu ten biały tippet nie za szeroki wyszedł? Liczba zwoi się zgadza? Fotka oszukuję czy wtopa? ;) :P

Chyba że to celowe poszerzanie do szczytu aby był widoczny.  :lol:  ;)

Przelotki KT5.0, wedka i tak bedzie tylko pod plecionke.

Omotka na szczycie specjalnie dluzsza dla widocznosci ;)

Zreszta tipet nie jest bialy (oczywiscie oprocz szczytu). 3 oploty czarne, 8 bialych, 3 czarne. A pozniej idzie nitka glowna stalowa przezroczysta :P 

Ja zapytam do czego Wedka będzie używana? I jak sprawdza się delfin i delta w tak długim blanku? Pytam z czystej ciekawości, jestem fanem delfina w wędkach do jigowania. Zastanawiam się czy w wędkach do łowienia np. Boleni ten uchwyt i system zbrojenia wnosi coś do skuteczności połowów?

Ja zapytam do czego Wedka będzie używana? I jak sprawdza się delfin i delta w tak długim blanku? Pytam z czystej ciekawości, jestem fanem delfina w wędkach do jigowania. Zastanawiam się czy w wędkach do łowienia np. Boleni ten uchwyt i system zbrojenia wnosi coś do skuteczności połowów?

Wlasciciel tej wedki ma dokladnie ten sam blank w klasycznym zbrojeniu. Wiec po testach pewnie bedziemy mieli sporo informacji porownawczych. 

Poprzedni byl uzywany jako rzeczny patyk na szczupaki, trocie, lososie (Morrum) czy duze pstragi jeziorowe na Islandii. 

• Like 1

Mam go od 98'.. ale jak głupi zazdroszczę kolejnym nabywcom. Bo mój jest stary i przeżyty  :)

Pierwszego, kupiłem po przeczytaniu Twojego artykułu. Szybko chciałem mieć kolejne co w konsekwencji poskutkowało pełną kolekcją dziesięciofuntówek mlxf. Przeżyły rave-y kleniowo- boleniowe i wszystkie jeziorowe przegięcia w strzelaniu bezsterowcami bez żadnych limitów. Później eksperymentowałem z podobnymi konstrukcjami innych producentów ale wszystko kruszyło się pod wpływem dynamicznych rzutów, niezbędnych podczas sięgania płochliwych, reofilnych... myślę, że Talon osiągnął mistrzostwo w używaniu materiału VI+. Zdarzyło się jesienią na Wiśle, że musiałem swoją setką ogarnąć gumę i 25g ołowiu, nie było czucia, nie było kontroli ale były bolenie a Talon się nie rozpadł. Morskie potyczki również mu nie straszne... Nie wiem czy są inne kije 10lb do których z uzasadnieniem, można przykręcić kołowrotki 4000 a nawet 4000SW :)
  • Like 3

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...