DelTor0 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Leciutko, ale myślałem, że na delfinie będzie jeszcze lżej. Mój SLS9615 2n, uchwyt apex bez insertu, rękojeść dzielona mix pianki i korka tygrys waży 113. Kolegi SLS 10 LB fabryczny blank o długości 310, apex bez wstawki, dzielona-wszystko piana 98g.Może blank po prostu troszkę cięższy? Blank robi roznice. Nastepny 3 metrowy dlugas, ktory wkrotce zaprezentuje, uzbrojony jest identycznie, ale wazy 154g.Inny, mocniejszy, ale i ciezszy blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Talon VI Plus 100MLXF2 3.05m, 6-10lb, 3.5-14g 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Pomnik doprowadzony do perfekcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Pięknie wykonana wędka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Szkoda tylko, że nie kontynuują koloru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Mam go od 98'.. ale jak głupi zazdroszczę kolejnym nabywcom. Bo mój jest stary i przeżyty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Przeżuty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Przezbrajany trzy razy, odrapany, poharatany, wszechstronnie wytyrany - ale jeszcze z pięćdziesięciu metrów na 0.18 drżenie maleńkiego woblerka czuje.. Przeżył swoje.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Talon VI Plus 100MXF23.05m, 8-20lb, 7-28g 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ten ciemnozielony Talon pomimo , że nie jest bordowy zdecydowanie na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Ale malutkie przelotki na szczycie na tym VI+. Przy żyłce nie będzie się ona kleić do blanku? Czy to jedynie pod pletkę? Na jednej małej przelotce (ta z fotki z wejściówką Torzite) ze szczytu ten biały tippet nie za szeroki wyszedł? Liczba zwoi się zgadza? Fotka oszukuję czy wtopa? Chyba że to celowe poszerzanie do szczytu aby był widoczny. __________ Edytowane 31 Stycznia 2023 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ale malutkie przelotki na szczycie na tym VI+. Przy żyłce nie będzie się ona kleić do blanku? Czy to jedynie pod pletkę? Na jednej małej przelotce (ta z fotki z wejściówką Torzite) ze szczytu ten biały tippet nie za szeroki wyszedł? Liczba zwoi się zgadza? Fotka oszukuję czy wtopa? Chyba że to celowe poszerzanie do szczytu aby był widoczny. __________ Przelotki KT5.0, wedka i tak bedzie tylko pod plecionke.Omotka na szczycie specjalnie dluzsza dla widocznosci Zreszta tipet nie jest bialy (oczywiscie oprocz szczytu). 3 oploty czarne, 8 bialych, 3 czarne. A pozniej idzie nitka glowna stalowa przezroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ja zapytam do czego Wedka będzie używana? I jak sprawdza się delfin i delta w tak długim blanku? Pytam z czystej ciekawości, jestem fanem delfina w wędkach do jigowania. Zastanawiam się czy w wędkach do łowienia np. Boleni ten uchwyt i system zbrojenia wnosi coś do skuteczności połowów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ja zapytam do czego Wedka będzie używana? I jak sprawdza się delfin i delta w tak długim blanku? Pytam z czystej ciekawości, jestem fanem delfina w wędkach do jigowania. Zastanawiam się czy w wędkach do łowienia np. Boleni ten uchwyt i system zbrojenia wnosi coś do skuteczności połowów? Wlasciciel tej wedki ma dokladnie ten sam blank w klasycznym zbrojeniu. Wiec po testach pewnie bedziemy mieli sporo informacji porownawczych. Poprzedni byl uzywany jako rzeczny patyk na szczupaki, trocie, lososie (Morrum) czy duze pstragi jeziorowe na Islandii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Mam go od 98'.. ale jak głupi zazdroszczę kolejnym nabywcom. Bo mój jest stary i przeżyty Pierwszego, kupiłem po przeczytaniu Twojego artykułu. Szybko chciałem mieć kolejne co w konsekwencji poskutkowało pełną kolekcją dziesięciofuntówek mlxf. Przeżyły rave-y kleniowo- boleniowe i wszystkie jeziorowe przegięcia w strzelaniu bezsterowcami bez żadnych limitów. Później eksperymentowałem z podobnymi konstrukcjami innych producentów ale wszystko kruszyło się pod wpływem dynamicznych rzutów, niezbędnych podczas sięgania płochliwych, reofilnych... myślę, że Talon osiągnął mistrzostwo w używaniu materiału VI+. Zdarzyło się jesienią na Wiśle, że musiałem swoją setką ogarnąć gumę i 25g ołowiu, nie było czucia, nie było kontroli ale były bolenie a Talon się nie rozpadł. Morskie potyczki również mu nie straszne... Nie wiem czy są inne kije 10lb do których z uzasadnieniem, można przykręcić kołowrotki 4000 a nawet 4000SW 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Zielony na koniec sezonu zimowego w UK. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 St.Croix Legend Elite ES96MF22.90m, 8-12lb, 1/4-3/4ozOskrobany, przemalowany, udelfinowany 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Walia 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Bajecznie!! Czy to zielony Seeker ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Bajecznie!! Czy to zielony Seeker ? Tak, SP703 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Piękny klimat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Stary pasiasty wojownik 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 ...w pierwszej chwili myślałem że to "pickok" i że znowu pojechałeś gdzieś nad Amazonke ale kolory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 ...w pierwszej chwili myślałem że to "pickok" i że znowu pojechałeś gdzieś nad Amazonke ale koloryW UK kolorowo musi być ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 W UK kolorowo musi być W Jukeju szaro buro i ponuro Dawno nie pamietam takiego lata UK, jak pazdziernik w PL. Za to duzo wody w rzekach/jeziorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi