Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

A jak wybrnąłeś z tematem wyważenia kijka przy tak długim i źle zbalansowanym blanku jak ten Talon, montując tak lekką i szczątkową rękojeść ?

Wedka do bardzo specyficznego lowienia, glownie bedzie trzymana na sztorc, wiec wywazenie nie gra zbytnio roli.

Ale wywaza sie sie na zaczepie na przynety, nie ma tragedii :)

Pewnie wiekszosc roboty robi buttcup, ktory czesciowo jest metalowy. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Ten blank to taki koń roboczy, dzięki domieszce szkła (kompozyt) nie jest to sztywna pała tylko pracuje, pomimo sporej mocy. Z tego co pamietam seria zaprojektowana przez Batsona pod Peackok Bassy więc solidna konstrukcja. Mam mocniejszy model w cascie, ogarania u mnie średnie jerki, gumy, duże obrotówki itp.

• Like 2

Wygląda bardzo zgrabnie :)

Czy mógł byś napisać kilka słów, jaki zakres przynęt i jak kij pracuje?

To jest morskie 20lb. Spokojnie 80g+ rzucisz. Lowie mocniejsza wersja opisana do morskich 56g, a rzuca spokojnie ponad 120. 

Gumy szczupakowe super, duze jerki jesli chcesz je super agresywnie poprowadzic to juz deczko przy miekki. Testowalem swojego w Ameryce Poludniowej na tucunare, to do prowadzenia duzych powierzchniowcow, bardzo argresywnie i szybko, zdecydowanie zbyt miekki.

Niemcy opisuja te blanki do 200 cos gramow :D Ale tylko dlatego ze uzywaja ich glownie do lowienia w pionie.

Takze wszystko zalezy jak lowisz i czym lowisz :) 

• Like 2

Ten blank to taki koń roboczy, dzięki domieszce szkła (kompozyt) nie jest to sztywna pała tylko pracuje, pomimo sporej mocy. Z tego co pamietam seria zaprojektowana przez Batsona pod Peackok Bassy więc solidna konstrukcja. Mam mocniejszy model w cascie, ogarania u mnie średnie jerki, gumy, duże obrotówki itp.

Na tucunare sie nie sprawdzil, zbyt spolegliwy. Tam naprawde trzeba miec kij od szczotki :D

Na szczupaki jak dla mnie lux, nic innego nie potrzebuje :)

No ja swój użytkuje tylko z przeznaczeniem na szczupaki,   chociaż ostatnio częściej sięgam po dłuższe , bardziej swimmbaitowe kije. Travel miał u mnie złoty okres jak latałem samolotem na ryby, teraz częściej jeżdźę samochodem wiec atut w postaci spakowania wędki do walizki podróżnej przestał być aż tak istotny.

Dzięki za informacje. Myślę o czymś pod uniwersalny spining do ok 60g, wyżej używam casta. Z tego co widzę słabsza wersja bardziej by się sprawdziła SWT70M-3M, mieliście może okazję używać?

Mam te słabszą właśnie w spinie. Zdarzało mi się rzucać jerkami, ale bliżej 50gr. Jak już wcześniej napisali koledzy, kij bardzo fajny pod szczupaka, bo pracuje spolegliwie i ryby się nie wściekają, jak na „kijach od szczotki”. Nie rozważałbym natomiast tej wędki w ogóle w kategoriach „kij do łowienia na gumy z opadu” - niski moduł i szkło sprawiają, że kij jest „głuchy”.

• Like 3

Dawno temu cala seria travel byla dostepna w rx7, duzo lzejsze.

• 7 miesięcy temu...