DelTor0 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zazdroszczę tej tokarki :-D Z perspektywy czasu bardzo udany zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Z perspektywy czasu bardzo udany zakup No moja jeszcze nierozdziewiczona i chyba długo nie będzie Zapytam o mandrele , gdzie takie mozna kupic ,zamówić , jakie średnice i długości ? Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez emigrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 No moja jeszcze nierozdziewiczona i chyba długo nie będzie Zapytam o mandrele , gdzie takie mozna kupic ,zamówić , jakie średnice i długości ? Kupowalem w Mudhole. Dlugosc 18 cali. Srednice 6mm, 8mm, 10mm, 12mm (chyba jeszcze 15mm maja) Ja mam te trzy pierwsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Toro a możesz zważyć goły blank SP-703 plz . Szukam i nie mogę w necie znaleźć ile waży . I jak te mandrele w proxxona wpasujesz , masz jakiś patent na przedłużenie podstawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Prosze bardzo Wedlug mojej chiskiej wagi 75.7gA co do mandreli to wstawie foto na weekendzie. Generalnie pasuja do tej tokarki mandrele maksymalnej grubosci 10mm Oczywiscie z tej serii sprzedwanej przez Mudhole, dlatego wziolem 6/8/10mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Aaaa co do przedluzki podstawy do tej tokarki to gdzies widzialem filmik na necie ze ktos taka mial. I to chyba orginalna od Proxxona. Trzeba by bylo napisac maila do nich moze jakos daloby sie kupic, bo w ogolnodostepnej sprzedazy nie widzialem. Edit: Od minuty 3:10 jest pokazana dluga szyna, cos takiego to bym chetnie zakupil Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zapytam kolesia co na cnc robi , może coś doradzi . Jeżeli nie to trzeba będzie napisać do hansa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A gdzie można polować na taką tokarke? Coś w sensownej cenie możecie polecić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A gdzie można polować na taką tokarke? Coś w sensownej cenie możecie polecić ?? Najtaniej znalazlem na ebay albo amazon, juz dokladnie nie pamietam. Ze dwa lata juz ja mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A gdzie można polować na taką tokarke? Coś w sensownej cenie możecie polecić ??Ja w polandii kupiłem , najtaniej było akurat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No prosze Do Niemiec tez niedaleko, tez pewnie bez problemu mozna sciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Trąba się rozglądać powoli bo toczenie na wiertarce juz mnie denerwuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Trąba się rozglądać powoli bo toczenie na wiertarce juz mnie denerwuje ... Tomek, jak masz miejsce to kup sobie taka z wiekszym rozstawem np. 33cm lub troche wiecej.Ja nie mam zbytnio miejsca na takie sprzety wiec kupilem taka malutka, ten Proxxon ma rozstaw 25cm. Tokareczka bardzo fajna, ale pelne rekojesci juz sie ciezko obrabia.Dlatego chetnie przedluzke bym do swojej kupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A gdzie można polować na taką tokarke? Coś w sensownej cenie możecie polecić ??Na Alle tak jak wszystko Tobie w pracy nie wystarczy Trąba się rozglądać powoli bo toczenie na wiertarce juz mnie denerwuje ...Popatrz na cenę, osprzęt (standardowo nie ma uchwytu) i moc. Przeciętna wiertarka z reg. obrotów, okular zamocowany na stale na 2-wu teowniku czy sztywnym profilu i konik z drugiej strony przesuwny dają według mnie znacznie większe możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Do toczenia korka, ta jest bardziej niz wystarczajaca Po robocie wrzucam do pudelka, do szafki i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No mi właśnie coś w kompaktowym rozmiarze trzeba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No mi właśnie coś w kompaktowym rozmiarze trzeba ... To jak kompaktowy, to ta sie bardzo dobrze nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A tak to wyglada z zalozonym mandrelem. Mozna sobie przesuwac w ta i spowrotem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A co to za uchwyt w tej tokareczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A co to za uchwyt w tej tokareczce? To co jest na zdjeciu dostajesz jako standard z tokarka, oprucz mandrela 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Bardzo fajnie to wygląda.Trzeba będzie skarbonkę rozbić☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Bardzo fajnie to wygląda.Trzeba będzie skarbonkę rozbić☺ Jako taki domowy sprzet, bardzo pozyteczne urzadzonko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Pozyteczne i ciche mozna w nocy toczyc bez obaw ze sasiad zapuka do drzwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Cos tam sie obrabia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Fajne ''ubranka'' do szklaczków,też mnie kusi do zrobienia kija na tym materiale,ale nie koniecznie w spinie.Mam w głowie taki projekt trochę zerżnięty od ''amerykańców'' na króciutką szklaną muchówkę w jednym kawałku,pod białoryb z krzaczorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi