Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

no nie wiem jak wstawiasz obrazki ale ja nic nie widzę..... wszyscy brawo biją to chciałbym skrytykować ;) ale nic nie widzę.... ciemność, ciemność widzę.... :(

Ciemność? Ja tam nawet widzę biały telefon i palce Pawełka :D A wabie, jak to wabie. Śliczne i oby były tak łowne jak wyglądają ;) 

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

"Co do obrotow, to musza byc dosc szybkie, ja robilem mniej wiecej miedzy 3500-4000.

Wszystko tez musi byc na sztywno, wiertarka nie zamonowana na uchwycie tego nie zrobisz, probowalem"  ;)

Normalka. Najpierw materiał a później palce pourywa!!!!  :o  :angry:

Te obroty wcale nie są takie duże. 

Grunt to stabilność podpór, uchwytu, narzędzia i materiału. A później wolny posuw, choć z korkiem nigdy do końca nie wiadomo.   :huh:

• Like 1

Normalka. Najpierw materiał a później palce pourywa!!!!  :o  :angry:

Te obroty wcale nie są takie duże. 

Grunt to stabilność podpór, uchwytu, narzędzia i materiału. A później wolny posuw, choć z korkiem nigdy do końca nie wiadomo.   :huh:

Dokladnie tak jak napisales, stabilnosc/sztywnosc, spore obroty i wolny posuw :)

Ratunkiem dla Przemka w razie braku takiego osprzętu może być tylko urządzenie typu Dremel. Nadaje się ono jednak tylko do jednostkowego ... "pieprzenia".

Ostatnio właśnie rozwiercałem korek typu burl i  ... dobrze że wpadłem na to aby wiercić wiertłem na lewych obrotach. Normalnie wszystko się rozpie*** jak terroryści z isis.   :(  :unsure:  :wacko:

Nooooo, może tylko paluchy i obrabiany materiał.   :P  ;)

• Like 1

Ratunkiem dla Przemka w razie braku takiego osprzętu może być tylko urządzenie typu Dremel. Nadaje się ono jednak tylko do jednostkowego ... "pieprzenia".

Ostatnio właśnie rozwiercałem korek typu burl i  ... dobrze że wpadłem na to aby wiercić wiertłem na lewych obrotach. Normalnie wszystko się rozpie*** jak terroryści z isis.   :(  :unsure:  :wacko:

Nooooo, może tylko paluchy i obrabiany materiał.   :P  ;)

Nooo, probowalem wiertaka zrobic, to mozna sobie palce poucinac :D Nie polecam ;)

Pawel, daj mi prosze namiar na te wiertelka, co?

Poszedl mail :)

proxxona już mam, uchwyt samocentrujący też dokupiłem ino tych frezów trza dokupić :) obawiam się że wiertło piórowe może za bardzo szarpać korek a te freziki całkiem ok wyglądają

Wiertla piorowe tez mam i na szybkich obrotach tez daja rade bez problemu, do przewiercania na wylot sa ok. Do zrobienia takiego otworu jak na focie niestety sie nie nadaja.

PBH_ROD_291.JPG

• Like 2