Tomas81 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 no nie wiem jak wstawiasz obrazki ale ja nic nie widzę..... wszyscy brawo biją to chciałbym skrytykować ale nic nie widzę.... ciemność, ciemność widzę.... Ciemność? Ja tam nawet widzę biały telefon i palce Pawełka A wabie, jak to wabie. Śliczne i oby były tak łowne jak wyglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 No to jeszcze troche i fotki rybek sie pojawia takich 100cm+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Super wędeczki... podziwiać, dotykać i same życiówki na nie łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Drewienka by @Ark70 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Piekne A ja zamowilem sobie do nastepnego projektu takie cos http://www.ebay.co.uk/itm/Stabilized-Karelian-Birch-Russian-Premium-custom-wood-/111943350044?hash=item1a1057f71c:g:UWIAAOSwvFZW7~ue i bede tez walczyl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 O prosze, to bedziesz sam toczyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jak najbardziej. Do parku maszyn dolaczyl ostatnio rowniez Dremel, wiec bedzie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 No to wstawiaj jakies foty z pracy Chetnie poogladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Poki co czekam na te niepoprawna politycznie przesylke i trenuje produkujac drewniane pierdolki do kuchni no i zabawki Jak juz rusze z czyms konkretnym, to wrzuce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Cos tam sie tez wierci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Co to za drewienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Cos tam sie tez wierci Nooooo, ślicznie!!!!Frezem w koreczek? Jakość otworu "idealo". Na jakich obrotach to śmiga? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Co to za drewienko? Chyba palisander, ale musialbys sie Arka @Ark70 spytac Nooooo, ślicznie!!!!Frezem w koreczek? Jakość otworu "idealo". Na jakich obrotach to śmiga? Trzy rozne frezy, trzeba sie troche nagimnastykowac przy tych uchwytach rastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 a co to za frezy? na jakich obrotach robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Cos takiego, jak to sie fachowo nazywa to nie mam pojecia Co do obrotow, to musza byc dosc szybkie, ja robilem mniej wiecej miedzy 3500-4000.Wszystko tez musi byc na sztywno, wiertarka nie zamonowana na uchwycie tego nie zrobisz, probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 "Co do obrotow, to musza byc dosc szybkie, ja robilem mniej wiecej miedzy 3500-4000.Wszystko tez musi byc na sztywno, wiertarka nie zamonowana na uchwycie tego nie zrobisz, probowalem" Normalka. Najpierw materiał a później palce pourywa!!!! Te obroty wcale nie są takie duże. Grunt to stabilność podpór, uchwytu, narzędzia i materiału. A później wolny posuw, choć z korkiem nigdy do końca nie wiadomo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Normalka. Najpierw materiał a później palce pourywa!!!! Te obroty wcale nie są takie duże. Grunt to stabilność podpór, uchwytu, narzędzia i materiału. A później wolny posuw, choć z korkiem nigdy do końca nie wiadomo. Dokladnie tak jak napisales, stabilnosc/sztywnosc, spore obroty i wolny posuw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ratunkiem dla Przemka w razie braku takiego osprzętu może być tylko urządzenie typu Dremel. Nadaje się ono jednak tylko do jednostkowego ... "pieprzenia".Ostatnio właśnie rozwiercałem korek typu burl i ... dobrze że wpadłem na to aby wiercić wiertłem na lewych obrotach. Normalnie wszystko się rozpie*** jak terroryści z isis. Nooooo, może tylko paluchy i obrabiany materiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Pawel, daj mi prosze namiar na te wiertelka, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ratunkiem dla Przemka w razie braku takiego osprzętu może być tylko urządzenie typu Dremel. Nadaje się ono jednak tylko do jednostkowego ... "pieprzenia".Ostatnio właśnie rozwiercałem korek typu burl i ... dobrze że wpadłem na to aby wiercić wiertłem na lewych obrotach. Normalnie wszystko się rozpie*** jak terroryści z isis. Nooooo, może tylko paluchy i obrabiany materiał. Nooo, probowalem wiertaka zrobic, to mozna sobie palce poucinac Nie polecam Pawel, daj mi prosze namiar na te wiertelka, co? Poszedl mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 proxxona już mam, uchwyt samocentrujący też dokupiłem ino tych frezów trza dokupić obawiam się że wiertło piórowe może za bardzo szarpać korek a te freziki całkiem ok wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 proxxona już mam, uchwyt samocentrujący też dokupiłem ino tych frezów trza dokupić obawiam się że wiertło piórowe może za bardzo szarpać korek a te freziki całkiem ok wyglądają Wiertla piorowe tez mam i na szybkich obrotach tez daja rade bez problemu, do przewiercania na wylot sa ok. Do zrobienia takiego otworu jak na focie niestety sie nie nadaja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 o takie właśnie jak na fotce mi się wiercenie rozchodzi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Czyli frezowanie nie wiercenie. Na frezarce pionowej też zrobisz takie podtoczenie tyle że frez musisz mieć o odpowiedniej średnicy. O uchwycie nawet nie wspominam bo w łapkach nawet NIE PRÓBUJ TRZYMAĆ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Pawel, daj mi prosze namiar na te wiertelka, co?ja też poproszę nie mogę dostać taki z odpowiednio wąskim trzpieniem co by pod uchwyt proxxona pasował, wszystko za grube...a nazywa się to sednik lub sekownik z tego co kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi