Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ze rozbawiles mnie Yglo :) wczoraj probowalem rozczytac po sobie taka mala liste TO DO w pracy, zajelo mi to z godzine i tak nie dalem rady. Wiec przyjmijmy ze ten napis na patyku  to czysty fuks :ph34r:  :D Ale dzieki :)

Zreszta do fajnego napisu jeszcze duzo brakuje. Rozne pochylenie liter, wszystkie literki ktore sie powtarzaja sa inne itd... 

Dobra dobra ;)

Przyznaj się, że przez miesiąc chodziłeś do jakiejś Chinki na kurs kaligrafii :D

Efekty kursu, muszę przyznać oszałamiające. W pierwszej chwili myślałem, że to sito jest.

Bardzo mi się podoba.

Jacek

• Like 1

hehehe chyba kiedys musze :) Trenowalem troche na rownej powierzchni, pozniej z pol godziny na blanku, napis, zmywanie i tak w kolko. Godzina przegladania czcionek w Wordzie i d...

Przyznam ze V bylo planowane takie od samego poczatku, ale ile sie nameczylem zeby znalesc FA zeby pasowalo do calosci to zgroza... Az tak przypadkiem maznolem FA tak ze A chowalo sie pod F i tak mysle ze to wyglada OK :) Od tego momentu piec minut hehehe B wyszlo tez przypadkowo, jak dobrze sie przyjzec to widac ze tusz mi sie na B skonczyl :) 

Takze jak mowie fuks i przypadek ;)  

Moze sie komus przyda :)

Od lewej:

ProWrap ColorFast 862 - Twilight Black
ProWrap ColorFast 767 - Chocolate
ProWrap ColorFast 749 - Brown
ProWrap ColorFast 755 - Chesnut
ProWrap ColorFast 558 - Olive
ProWrap ColorFast 807 - White
ProWrap ColorFast 464 - Blurple
ProWrap Metallic 9300 - Red
ProWrap Metallic 9460 - Deep Blue
ProWrap Metallic 9120 - Goldenrod
ProWrap Metallic 9510 - Lime
ProWrap Metallic 9710 - Copper
ProWrap Metallic 9730 - Brass
ProWrap Metallic 9750 - Bronze
ProWrap Metallic 9800 - Black

P1050005.JPG

P1110001.JPG

• Like 3

Fajna sprawa , napisz tylko jakiego użyłeś lakieru bo pod moim ten blurple colorfasta wygląda troszkę inaczej.

Ja używam tredmastera .

Wiesz co, zrobie to zdjecie jeszcze raz w lepszym swietle i moze dodam przez inna strone. Jakos Google Picasa wyraznie rozjasnia zdjecia. 

Lakier RodPro LB

Edytowane przez DelTor0

Przed Swietami udalo mi sie dojsc do tego etapu (zdjecia lipne)

IMG_1133.JPG

Jak nie przepadam za dzielonymi rękojeściami, tak ta mi się bardzo podoba. Jest w takiej swoistej "równowadze"

Kształt - proporcje i dobór kolorów no i oczywiście opis na 5+  :)

• Like 1

I taka przerobka Daiwy R'Nessa (2.4m, cw 2-15g)

Wagowo zeszla z 135g na 120g, czesc szczytowa z 20g na 16.5g

Przy zachowaniu oryginalnej dlugosci rekojesci i bez tej galki dowazajacej na koncu, mozna sie pokreci kolo 105g.

Zbrojenie: 20H-10H-6M-5.5L-4.5KT(x2)-4KT(x3)-LG4.5

Kolor tylko jeden, czarny :P

PBH_ROD_017.JPG

PBH_ROD_018.JPG

PBH_ROD_019.JPG

PBH_ROD_020.JPG

PBH_ROD_021.JPG

PBH_ROD_022.JPG

PBH_ROD_023.JPG

PBH_ROD_024.JPG

PBH_ROD_025.JPG

PBH_ROD_026.JPG

PBH_ROD_027.JPG

PBH_ROD_028.JPG

Edytowane przez DelTor0
  • Like 11

Tak jak poprzednie i ten mi się podoba, w zasadzie gdzieś na jakimś forum jak trafiłem na Twój pierwszy kijek to zainspirowało mnie to do zbudowania własnego ;)

Zbrojenie: 20H-10H-6M-5.5L-4.5KT(x2)-4KT(x3)-LG4.5

Miałes na myśli napewno 20H-10H-6M-5.5L-4.5KB(x2)-4KT(x3)-LG4.5

Jeśli chodzi o zbrojenie, dlaczego KT4? szczytówka 4,5, KB tez 4,5 mniejsze KT chyba niewiele wnoszą wagowo to chyba są lżejsze o 0,03g.

Studiuję teraz te FUJI KR i sie może czepiam :D

• Like 1

Nie czepiasz sie :) I chodzilo o KT. 

Zamiast 5.5H i 4.5KB uzylem 6KL-M i 5.5KL-L, a pozniej juz tunel z KT. Dwie pierwsze 4.5KT, pozniej 3 sztuki 4.0KT. Przelotek jest mniej niz w schemacie Fuji. 

A szczytowa 4.5 z bardzo prostej przyczyny, nie bylo 4.0 jak robilem zakupy ;)

A no racja, już rozumiem. Masz jakieś porównanie do wcześniejszej koncepcji gdzie byly 3 przelotki stozka i KB zaczynająca tunel. To napiszesz czy widać jakąś różnicę w tej nieco zmienionej koncepcji z 6KL-M i 5,5 KL-L. Pozatym, to też chciałbym ten stopień dokładności wykonania osiągnąć ;)

• Like 1

Piękna panienka a tej Daiwy :)  Opisz różnicę przed i po przeróbce ciekaw jestem różnic . Widzę że poszedłeś do przodu pełną parą :) tak trzymać 

Oryginalna Daiwa 135g, moja 120g (przy zachowaniu oryginalnej dlugosci rekojesci i bez tej galki dowazajacej spokojnie kolo 100g mozna sie pokrecic)

Czesc szczytowa (zenska) 20g, moja 16,5g

Cala rekojesc 44cm, moja 35.5cm

Zmienilem tez przelotki z Y i L, na KR. Mialy byc Minimy, ale szperajac w pudelku przypomnialo mi sie ze caly stozek do KR mam.

Wedka napewno bardziej dynamiczna teraz, czulsza (paluchy na blanku, uchwyt kolowrotka na piankowych arborach, a nie na sznurku i tonie kleju),  rekojesc nie wystaje mi za lokiec... ale rownoczesnie z nia robilem Vegtera, i tu Daiwa wypada troche blado :ph34r: