Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Niezła precyzja :)

Rozglądam się za blankiem pod rzeczną troć i łososia, wart uwagi?

Teoretycznie seria na to wskazuję, ale nie miałem okazji pomachać.

Mocna wedka, nie wiem czy blank dasz rade dostac. Pewnie seryjniak tylko wchodzi w rachube.

Kumpel prawdopodobnie bedzie na lososiach testowal na wiosne, takze wtedy wiecej info bede mial.

• Like 1

Niezła precyzja :)

Rozglądam się za blankiem pod rzeczną troć i łososia, wart uwagi?

Teoretycznie seria na to wskazuję, ale nie miałem okazji pomachać.

Warto nia pomachac, zapewniam Cie. Szczegolnie jak ktos mial juz pare trociowek w rece i troche nimi polowil po wzieciu tej do reki nie bedzie chcial jej oddac a po lowieniu to dopiero nie odda :lol: .

Z tego co slysze ze srodowisk znanych mi trociarzy jest to jeden z najlepszych trociowych blankow jaki ukazal sie na rynku w przeciagu ostatnich .... przynajmniej 10 lat....

Ja sam choc, nie przypadla mi do gustu zadna wedka z StC z tej serii i nie jestem ani miarodajnym ani obiektywnymw w tej ocenie,- te wedke wzialbym na trocie.... gdym nie mial swojego Hardego  ;) gdyz uwazam, ze jest bardo dobrym i wygodnym narzedziem do lowienia troci,- rzecznych troci.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Parametrami "na sucho" to dla mnie strzał w 10 pod Słupie czy Drwęcę :) Wezmę pod uwagę w ostatecznym wyborze.

Ps. Miałem okazję pomachać tylko Avidami z St Croixa, użytkowałem jedną 17 funtową szpadę, rozstałem się po jednym sezonie ale to było dobrych kilka lat temu...

Edytowane przez maniak

W tym ww StC bedziesz mial dosc latwy do rzucania woblerami trociowymi szczyt, ale nie klekajacy pod Longiem 3 i potezny zapas mocy w dolniku. Duzym plusem tego blanku jak i wiekszosci kijow pow 9" z tej serii jest dosc plynny przyrost mocy odczuwalny przy progresywnym ugieciu. To ze nie ma "dziury"w przyroscie mocy jest zawsze gwarantem bezpiecznego i pewnego holu.

• Like 1

Dokładnie oto mi chodzi, szukam prawdziwego kija z serii Salmon & Steelhead właśnie charakteryzujący się taką akcją :)

Z serii "łososiowatych" mam Phenixa BCX 8'8 17lb ale dość krótki i moc mogłaby być o kilka funtów większa, dlatego jestem zmuszony mieć coś mocniejszego i dłuższego. Dlatego to taka bardziej sandaczowa kosa wychodzi :)