leepek Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Czy to ma szanse funkcjonować? Samsung Galaxy S2 z DrDepth Nomad i wbudowany w niego GPS może współpracować z echo tworząc mapę wraz z izobatami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Może nie sprecyzowałem pytania...A wiec. To jest specyfikacja DrDepth Nomad DrDepth Nomad has everything MVP has - plus adds functionality for live data collection and mapping:Live depth data via NMEA 0183 (connected using the microphone port).Works with all sounders/combo units with NMEA 0183 data output.Manuall data input (map your ice fishing spot without NMEA access).Automatic file management.Mapping and data handling can be set to either manual or fully automatic mode.Bad data points can easily be deleted so incorrect depth readings from the sounder wont destroy your map. i mam teraz takie pytania. sounders znaczy samo echo a combo echo+GPS ? Dobrze rozumiem ?i drugie pytanie. ktore urządzenia np. Lowrance posiadają NMEA 0183 data output ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 tak mi sie wydaje co do combo.co do nmea to poszukaj na stronie lowranca - powinno byc przy kazdym wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Na chwile obecną, jeśli chodzi o NMEA 0183 w echo Lowrance to jestem głupi... Na jednej stronie piszę, że jest, na drugiej że nie ma. Broszura z www.lowrance.com - Elite 5x - Communication - NONE http://www.lowrance.com/Root/Lowrance-Documents/2010_~%5BMark%5D~-Elite_Brochure0810_lowres.pdf Specyfikacja na tej stronie - Elite 5X - Komunikacja - NMEA 0183 i bądz tu mądry ?! Ma tu ktoś takie echo i może to zweryfikować ? Ten garmin ma taką opcje:http://www8.garmin.com/manuals/Fishfinder300C_QuickStartManual.pdf Bawił sie ktoś z drdepth nomad ? Edytowane 30 Marca 2013 przez leepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 w instrukcji sciagnietej ze strony loweranca nie ma slowa o ustawianiu wyjscia nema albo ja za duzo wina wypilem a to jednoznacznie wskazuje, ze takiego nie ma?Mialem na mysli: kategorycznie i stanowczo CHYBA nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Te nasze polskie "fachowe" sklepy internetowe... ;]Ale nad tym garminem to może sie zastanowie. Istnieją jakieś opinie na jego temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Z tego co wiem wyjściem nmea w Lowrance dysponują jedynie LMS, LCX i HDS. Chodzi mi tutaj o wyjście, które jest w stanie transmitować dane z echosony a nie np. podłączyć czujnik prędkości jak to jest w przypadku serii Mark i Elite.Wszystkie te modele mają także możliwość zapisu danych na karty pamięci, więc użycie kłopotkiwego połaczenia z Androidem staje się mało zasadne. Dokładną specyfikacje echosond można zaleść tutaj: http://primus.lowrance.com/support/results.do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 malo zasadnie nie malo zasadna, ale chyba nomad kosztuje mniej jak normalny dr depth... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Kosztuje mniej i czytałem już gdzieś w innym temacie jak narzekali forumowicze, że podgląd jeziora w echo nie jest taki ładny kolorowy..patrząc też pod kątem mniej zamożnych wędkarzy, rozwiązanie Garmin Fishfinder 300c + jakiś smartfon np. samsunga jest jakimś w miare sensownym rozwiązaniem. i chyba najtańszym umożliwiającym tworzenie modelu 3D jeziora ( o ile nie istnieje jakieś jeszcze tańsze echo z NMEA-0183) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Trzeba śledzić portale aukcyjne. Tutaj trochę drogo http://allegro.pl/echosonda-lowrance-lms-522-igps-polski-i3113752294.htmlKilka dni temu była jedna sztuka za 999 zł DrDepth'a nie trzeba od razu kupować, można znaleśc kolegę po kiju, który obrobi nam dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 no chyba zaczne śledzić ale w drdeptha, chociaż w wersji Nomad też bym zainwestował. Lubię być samowystarczalny. Ciekawe mnie jeszcze czy taki obraz z nomada można poźniej wyrzucić ze smartfona do kompa?A co to w ogóle te modele LMS, LCX ? Na stronie Lowrance widziałem chyba tylko HDSy Elite Mark i X-costam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 LMS i LCX to poprzednicy serii HDS. Poniżej małe podsumowanie starszych modeli. http://www.tigergps.com/lowrancexmas2006.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dzięki.a co do samego DrDepth Nomad. Testował już ktoś tą zabawke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Będę testował jak wiosna przestanie się opier....ć. Nomad to bardzo świeży soft, jeśli mnie pamięć nie myli ukazał się dopiero na początku zimy i nie ma jeszcze zbyt wielu opinii na jego temat. Jeśli już się za to zabiorę to na pewno opiszę łopatologicznie jak ten kabel zrobić i gdzie podłączyć. leepek - jeśli masz ciśnienie już teraz to proponuje napisać maila do DrDepth'a i wypytać o kompatybilność Twojej echo z tym programem, z tego co pamiętam to jest równy gość i odpisuje często. Ja w swoim echo wyjście mam na pewno, w opcjach echo mogę je nawet wyłączyć, poza tym gość od tego softu sam pisał że działają z nim budżetowe echosondy bez GPS więc myślę że Twoją też ten "zakres" powinien objąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 marviz, ja sie właśnie zastnawiam nad jakimś echo a nie chce wydawać na urządzenie niewiadomo jakich pieniędzy. Dla mnie ma służyć własnie bardziej do zrobienia mapki jeziora a nie do sondowania. pozniej to ja już moge sobie z telefonem samym ruszać nad wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Nomad to bardzo świeży soft, jeśli mnie pamięć nie myli ukazał się dopiero na początku zimy i nie ma jeszcze zbyt wielu opinii na jego temat. Jeśli już się za to zabiorę to na pewno opiszę łopatologicznie jak ten kabel zrobić i gdzie podłączyć.Na stronie doktora jest dokładny opis. http://www.drdepth.se/nomadmic.php?l=gp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leepek Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 To już oglądałem dlatego tak wypytuje o echo. Bo sam kabelek nie jest jakimś skomplikowanym tworem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Z tego co wiem wyjściem nmea w Lowrance dysponują jedynie LMS, LCX i HDS. Chodzi mi tutaj o wyjście, które jest w stanie transmitować dane z echosony a nie np. podłączyć czujnik prędkości jak to jest w przypadku serii Mark i Elite.Wszystkie te modele mają także możliwość zapisu danych na karty pamięci, więc użycie kłopotkiwego połaczenia z Androidem staje się mało zasadne. elitka 5/4 i mark 4 ma wyjscie nmea właśnie przez data port, a jego funkcję zmienia się w w menu echa (we/wy). podkreślę, że nmea mają 5/4, nie 5x/4x, więc comba. jeszcze małe pytanko do krajana: które bajora masz zamiar "zmapować". może wyleczę... jeśli zaś chodzi o urządzenia:1. najtańsza opcja- używana eagle cuda 240 s/map.2. najlepsza opcja- log na kartę i odpuść inne urządzenia na łajbie poza echem. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez nrt80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kdj2 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witaj, Wzywam Kevin Jestem francuski rybak Dotykam cię, bo szukam DrDepth Nomad jak to nie jest już dostępna. Jestem gotowy do zakupu aplikacji, jeśli jest to konieczne, podaj mi cenę. możesz skontaktować się ze mną tutaj lub na mój e-mail kevin@humminbird.fr or on my facebook Kevin Maingault Używam google translate, ale także po angielsku. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Hi Kevin, Since Dr.Depth has been aquired by unknown company, there is no way you can buy or download any software made by them at this point. We are all waiting for future notice about that software, but no details has been given so far. We all have to wait... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kdj2 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Hi, Thank you for your answer. I know it, DrDepth was bought by Humminbird, and the new "DrDepth" is AutoChart by LakeMaster (will be avaible this spring) I will test and translate bêta edition in some weeks for french distributor. I have too DrDepth PC Software but not Nomad edition, people who have bought DrDepth Nomad can always download it from their google account on the PlayStore. I search someone who have bought Nomad edition last year. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Hi kdj2, As far as I know to use "AutoChart" you will need special background map (lake contour) on SD card, done by Humminbird. Is it correct? Do you know some more details about AutoChart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
leepek
Czy to ma szanse funkcjonować? Samsung Galaxy S2 z DrDepth Nomad i wbudowany w niego GPS może współpracować z echo tworząc mapę wraz z izobatami ?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi