romansidlo Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Dziękuję, Panie Zbigniewie! Cieszę się, że się podobają. Ale na przyszłość mam prośbę- proszę pisać per pan jedynie z przekąsem, a bez przekąsu to Romek jestem. I to się tyczy Was wszystkich!Wracając do asymetrii- jak cudownie potrafi odchodzić taki wobler z minimalnie przekrzywionym sterem i kontrą przednim oczkiem. A do tego jak jest, że się tak wyrażę, bardziej pływający, to wtedy jest wariat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Dziękuję, Panie Zbigniewie! Cieszę się, że się podobają. Ale na przyszłość mam prośbę- proszę pisać per pan jedynie z przekąsem, a bez przekąsu to Romek jestem. I to się tyczy Was wszystkich!Wracając do asymetrii- jak cudownie potrafi odchodzić taki wobler z minimalnie przekrzywionym sterem i kontrą przednim oczkiem. A do tego jak jest, że się tak wyrażę, bardziej pływający, to wtedy jest wariat. Z przyjemnością się dostosuje Romanie .To co tam jeszcze jest na warsztacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Na warsztacie wciąż łamańce pokrywane grubą warstwą żywicy. Sporo z tym zachodu, ale gra warta świeczki. Żeby wyszedł smukły łamaniec to surowy korpus musi być jak śledź. I jeszcze te zacieki w miejscu dzielenia. Jednym słowem- zabawa ! Teraz przestój, bo czekam na przesyłkę z kolejną żywicą.Im więcej skrobię, tym bardziej chce mi się skrobać. Edytowane 28 Maja 2013 przez romansidlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dziś podczas ustawiania padło kilka garbusków. Łowiłem w płytkim, małym kanale, łączącym dwa jeziora, woda krystaliczna. Było widać każde branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ostatnia seria łamańców daje radę, wczoraj złowiłem kilkanaście pstrągów w mojej ulubionej mikrorzeczce (średnia szerokość 2 m, dołki pół metra, bystrza można w kaloszach przejść). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaczerpnąwszy z Januszowej chochelki i tak natchnion inspiracyą, popełniłem ów niżej zaprezentowany plagiat.Wobler pięć i pół centymetra, 5 g bez kotwic, brzuszek i boki namaszczone piaskiem z łebskiej plaży B, przesianym, wolnym od zanieczyszczeń fizycznych.Na żywo prezentuje się zdecydowanie lepiej, zdjęcie nie do końca oddaje efekt trójwymiaru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Ostatnia seria łamańców daje radę, wczoraj złowiłem kilkanaście pstrągów w mojej ulubionej mikrorzeczce (średnia szerokość 2 m, dołki pół metra, bystrza można w kaloszach przejść). IMG_3602.JPGKtóry to wobler........???????????? Edytowane 8 Czerwca 2013 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Na wszystkie waliły tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaczerpnąwszy z Januszowej chochelki i tak natchnion inspiracyą, popełniłem ów niżej zaprezentowany plagiat.Wobler pięć i pół centymetra, 5 g bez kotwic, brzuszek i boki namaszczone piaskiem z łebskiej plaży B, przesianym, wolnym od zanieczyszczeń fizycznych.Na żywo prezentuje się zdecydowanie lepiej, zdjęcie nie do końca oddaje efekt trójwymiaru. Bardzo ładny ten plagiat Romanie z Pomorza .Czy to prototyp, czy będzie ich więcej ? Bo nie ukrywam ale chętnie zakupiłbym twoją inspiracyję co by celem porównania była z Januszowym oryginałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Dzięki, Zwierzu.Prototyp, acz będzie ich więcej, także w wersji łamanej. Zastrzegam jednakowoż, iż nie będę się trzymał sztywno tej konwencji, bo jak maluję kilka wobków tak samo, to potem mi się nudzi.Jak skończę, to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Uwielbiam takie klimaty Wstawiaj częściej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 brzuszek i boki namaszczone piaskiem z łebskiej plaży B, przesianym, wolnym od zanieczyszczeń fizycznych. Poezja.Gratuluję, świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Szczupak z jeziora Bolmen. Nie pamiętam ile miał, ale coś przed dziewięćdziesiątką, albo po osiemdziesiątce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Piaskowce- ciąg dalszy. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez romansidlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Bomba szczególnie ten z drugiej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dobra robota, obydwa są kuszące dla ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Bomba szczególnie ten z drugiej fotki To już jest Twój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ciesze się niezmiernie a Twoje pstrągóweczki mają u mnie zaszczytne miejsce w pudełeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Piaskowce łamane. Pierwszy nieco ponad 5, a drugi 6,5 cm. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez romansidlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Piaskowce c.d. 6 cm, patent wciąż ten sam, ale coraz lepiej "czuję" farbę. Edytowane 1 Lipca 2013 przez romansidlo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Z tym woblerem łączy mnie wyjątkowo silne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Piaskowce c.d. 6 cm, patent wciąż ten sam, ale coraz lepiej "czuję" farbę. Kapitalnie "gruba" faktura złota przebija się przez kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Dzięki, Jokerciu. I następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 "Pociemniałeś" ( ) wyraźnie. To dobrze. Jasne przynęty czasem "nie dają rady". Wszelkie eksperymenty to nowe doświadczenia. Z kształtami, barwami, sterami... Wreszcie sprawdziłem Twoje woblery. Przejrzystość wody taka, że mało co było widać, ale za to pięknie szczytówkę przyginały. Jak małe rybki Z chęcią wreszcie ujrzę jak pracują. Niech no tylko woda się trochę oczyści. Podobno przez kilka dni ma (w moich okolicach) nie padać.Wreszcie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Rzeczywiście, na delikatnym kijku można nawet przegrać walkę z niektórymi moimi wobkami, hehe. Bardzo lubię taką agresywną akcję.Tak, tym razem pociemniałem.Następna seria wobków to tylko calaki w granicach 3,5- 6 cm, smukłe. Mam już stertę zdjęć strzebli, kiełbi i cierników, spróbuję ponaśladować naturę, bo ostatnio chyba zbyt odszedłem we własne imaginacje. Malując te rybki też można poszaleć- mam kilka zdjęć cierników od srebrnych, po prawie czarne, więc postaram się, by rozpiętość kolorystyczna była większa. I ta kapitalna czerwień na podgardlu samca! Z racji podążania w kierunku delikatności, akcja nie będzie tak agresywna.I najważniejsze!- wciąż będę się bawił w pokrywanie wobka grubą powłoką. Ciekawe jak wyjdą jasne kolory we wierzchniej warstwie. Edytowane 3 Lipca 2013 przez romansidlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi