Tomas Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Ence pence zacieram już ręce :-)Me pudełko drży z zachwytu bo nabierze kolorytu... :-)Rozpychają się woblerki bo nadchodzą już strzebelki... :-) Pstrągi prężą swoje ciało... bo pokąsać by je chciało :-) Roman Roman dzielny chłopie z tym woblerkiem tyłki skopie... mym kompanom bratnim duszom...na ich widok to się wzruszą :-) ps. Kurde chyba mnie nieco poniosło i'm głupek Od razu przypomniały mi się nasze wypady na pstrągi.Jeszcze trochę Skobel i się znowu zacznie.....Salmo,rapalka...jak to dalej leciało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Roman wobki dotarły i na żywo wyglądają o niebo piękniej jak na foto , a głowatkowy to klasa.Pozdrawiam i dziękuje serdecznie. Karol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Bardzo się cieszę, że się podobają, pozdrawiam i połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Pięknie woby swe malujeszwiem, że pstrągi atakujeszja od pstrąga wolę kleniabo on moją duszę zmieniakaże włazić z gęste krzakigdzie się boją włazić rakiczasem w piasku tarza ciałojak by krzaków było mało mnie potrzebny wob kleniowybardziej bystry, lusterkowytaki co jak rybka drgaktórą nurt do tyłu pcha rybka jednak jak szalonabrnie do przodu, niestrudzona gdybyś taki wobler zrobiłchętnie bym go przysposobiłrzucał w rzeczki swojej odmętyżeby klenie kusił wszędygdzie do wody go wprowadzęi za kleniem poprowadzę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Machnę Ci ja kleniowego!Mój Ty po kiju KolegoBędzie trójka bezjajowaI nie bardzo kolorowaOt z lekka jeno maźniętaW sam raz na klenia przynętaA za rymy, nie inaczej!Jakimś bonusem uraczę jooooł 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Romanie, niech na trójce nie staniechoć klenie moje z małej są wodyto jednak szczególnej urodyczwórka lub piątka być musiwobler nie dzieci ma kusić wabik w ciemnej tonacjiodpowiedni jest w porze kolacjiwieczorem lub w nocy łowić muszęinaczej w domu, czekają katuszecieszę się bardzo z woba nowegoktórego dla mnie zrobisz Kolego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Ej Panowie cóż za słowa,od czytania boli głowa.Ryby przecież łowić trzeba,by na wieczór coś do chleba,lub do zupy włożyć śmiało,by się lepiej wspominało,zapach, smak i zew wyprawy.Trzciny, bagna, chaszcze trawywartkie rynny i zakola.Branie !!! Zeszła ... Boża wola :-)Trudno.. czas do domu wrócić,tu go przytrzeć, tu obrócić,przyciąć ster i podmalowaća na koniec w pudło schować. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Niezły wątek u Romanarymy lecą już od ranaDołączają nowe duszeZaraz się z zachwytu wzruszęRoman kozik bierz w swą dłońi wytężaj mocno skrońDwa ruchy w prawoDwa ruchy w lewoI tu jeszcze troszkęTrza przyciąć tego....Woblerka co bedzię zamiatał pod wodąCo niejednemu kojarzyć się będzieZ wędkarską przygodą...Kazdy kto będzie nim rzucał kolegoNajpierw to w prawoA potem w lewoZobaczy czy nie ma nikogo zbyt bliskoBy potem z rozmachem do wody cisnąćTe "romansidło" co zwie się woblerkiemTak apetycznym jak słodkim cukierkiem:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) @Barenz, @Skobel dołączyli,nic się przy tym nie zmęczyli,rymy ich nadzwyczaj trafne.Opisali wszystko pięknie,trochę tak jak na zachętę,ruszyć tyłek w pole trzeba!Nie ma lekko, nie ma łatwo,pora poźna, zasnąć łatwo, kto wytrwalszy ten się trzyma,a kto miętki- dawno kima!Kończę już swoje wywody,nadszedł czas ruszyć na łowy! Edytowane 27 Listopada 2013 przez Greed111 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) A ja jestem Kuba i nie umiem rymować. Będziesz jeszcze strzebelki robił? Edytowane 27 Listopada 2013 przez Kuballa44 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Strzeble to przede wszystkim. Jeszcze muszę je dopracować wizualnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Molestowanie strzebli, odsłona ósma. Niegotowe, jeszcze ze dwie warstwy farby i cztery lakieru. Łamane mają 6,5, a całe 4,5 cm. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez romansidlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Cóż za strzebla proszę PanaRzucasz Waść Nas na kolana.Malowanie, kształty, wdzięki,Słychać już gdzieś w trzcinach jękiI wzdychania szczupakowe,Choć i okoń, daję głowę, w strzeble łupnie proszę Pana.Chwalmy twórczość dziś Romana !!!I niech stanie mu sił sporaNa strzebelki przecież pora !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 to żeś waściu dał przyczynekdo swawolnych rymowanekbo strzebelka jak rodzynekoczekuje mocnych bra(ń)nek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Będziem targać szczupłe grubeBędziem wyrywać ich lubeOkoniska będziem kusićKłusowników tęgo dusićPstrągi, trocie, klenie, brzanyZa kij! W bój! Mości Waćpany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Fajnie się robi z dwóch połówek. Cuda można wyprawiać mając flaki na wierzchu. A to komora powietrzna, a to grzechotka, ołów można wetknąć gdzie się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Co dwie połówki to nie jedna ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Oj czasami to dwie połówki są mocno rozłączne. "Cnota z okazją w jednym łóżku spały.Cnoty nie było, kiedy rano wstały" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Bo jak się zejdą dwie połówki typu rum i sake to wtedy mamy do czynienia z mezaliansem. Są jeszcze sytuacje, w których większe pół stara się dominować nad swoją mikrą drugą połową. Najlepsza połówka to czysta, regularnie rżnięta lipa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Do dzieła !!!I korę zdjęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ja bym nie rozcinał tylko najpierw lekko skleił dwie listewki, wystrugał woba a potem rozkleił i kombinował. A tam gdzieś moja kleniówa leży na stolnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Barenz, hehehe.Guciolucky, tak właśnie czynię, skleiwszy uprzednio dwie listwy. Karkołomnym byłoby zadanie przecinania wystruganego korpusu, uzyskując symetrię jak na załączonym zdjęciu. Obawiam się, że niemożliwe, chyba że jakimś laserem naprowadzanym komputerowo. Opisz mi dokładnie kleniówę, jaka ma być- wzrost, wymiary, waga, jak chodzić ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Jak zobaczyłem tarczkę na dremelu to pomyślałem, że laser masz w ręku a są ludzie co potrafią takie rzeczy, że...nic mnie nie zdziwi Wobler o długości ok 5 cm, pracujący bardzo szybko i drobno z wyraźnym lusterkowaniem przy nieznacznej tylko pracy ogonowej, raczej pływak, żeby płytko pracował postawiony w nurcie. Wszelkie odskoki na boki bardzo mile widziane więcej życzeń nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Czyli raczej smukły, bocznie lekko spłaszczony. Złoto- czarny może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Idealne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi