Skocz do zawartości

Woblery TG

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej lubię to twoje tylne światło na zdjęciach. To ma swój urok i ładnie wyróżnia twój wątek. 

Piaskuny super. Oko i ja będę próbował z czasem, bo te frezowanie i wklejanie to spora upierdliwość i czas.

Popatrzyłem na filmy. łamaniec no, no... 

Jeśli praca "myki" calaka są takie jakie chciałeś to ok. Mam jednak wrażenie, że on ma nieco tendencję do wywalania się na boki, w przeciwieństwie do łamańca. Na filmie to widać, chociaż nie ciągniesz woblera wędziskiem tylko trzymasz w miejscu.A może zrobiłbyś takiego samego z nieco krótszym sterem? Powinien się przestać kłaść zachowując odjazdy. 

Nie wiem jakie masz efekty na de-stabilne woblery w rzece, mnie nie koniecznie łowiły. Natomiast trzymam każdy wobler, który przemieszczany jest nurtem, bez wymuszania takiego efektu sterem. :)

Edytowane przez joker
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Drut rozhartowywałem nad ogniem, żeby był bardziej plastyczny. Przednie jest najciemniejsze, bo zależało mi na największej plastyce tego odcinka.

Ponadto w wąskich kręgach megawtajemniczonych krążą opinie, że w krystalicznej wodzie błyskający srebrem drut może płoszyć. Ale to chyba lekka przesada.

Januszu drogi, aparat zmieniłem o całe lata świetlne nowszy od poprzedniego i się w nim na razie rozeznać nie mogę. Jak tak obiektywnie porównuję wcześniej wykonane woblery z teraźniejszymi, to tak samo mi się nie podobają. :blink:

Edytowane przez romansidlo
  • Like 1