Skocz do zawartości

Woblery TG

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na Łupawie jętki pięknie latały. Mimo to zbiórki sporadyczne. Udało mi się skusić kilka małych pstrągów i lipieni na cytrynową jętkę. Jedyny miarowy lipień- 32 cm.

O mało nie rozdeptałem ślicznej małej sarenki, która leżała nad samym brzegiem rzeki. Kilka szybkich zdjęć i po cichu się wycofałem.

post-53884-0-03300400-1402001579_thumb.jpgpost-53884-0-92162300-1402001582_thumb.jpg

post-53884-0-16501400-1402001609_thumb.jpgpost-53884-0-40492300-1402001612_thumb.jpg

• Like 9

• 1 miesiąc temu...

Linia boczna i okolice skrzeli ołówkiem zarysowane, potem półprzezroczysta warstwa lakieru akrylowego z dodatkiem srebrnej und białej farby akrylowej.  Potem lekko zacieniony grzbiet i lakier, tym razem domalux. Następnie zabrudzona czerwień i znów domalux. Jak się patrzy pod różnymi kątami to raz widać linię, raz jakieś plamy spodnich warstw.

• Like 1

Twoj 3 post od konca, to moim zdaniem jedne z najlepszych wobkow jakie widzialem w Twoim watku. :) Milo mi obserwowac Twoje postepy, bo obserwuje Cie odkad tylko pojawiles sie na Jerku i Forsie. :) Wspaniala sprawa, i mysle ze Twoje woblerki o ile sa skuteczne tak samo jak ladne, to czuj sie cholernie wygodnie w czolowce lurebuilderow. ;)

• Like 1

Właśnie zauważyłem, że zerkasz w początkowe posty. Jak wróciłem na JB, to przejrzałem cały wątek Tommy ;)

Dzisiaj przejrzałbym kilka wątków, taki skok nastąpił. Moze zimą właśnie tak zrobię i przejrzę sobie progres w kilku miejscach. :D

• 2 tygodnie później...

Głowacze białopłetwe (Cottus gobio). Oba o długości sześciu cm, wolno tonące. Malowane pędzlami w rozmiarach od 3/0 do 3 firm Milan, Kolibri i Kozłowski (czerwona kuna). Farby akrylowe i plakatowe, w różnych zestawieniach i konsystencjach regulowanych żywicami i lakierami akrylowymi. Malowane warstwowo. Brakuje im trochę cienia w oko i kilku warstw lakieru.

post-53884-0-33649100-1407664526_thumb.jpgpost-53884-0-88664800-1407664526_thumb.jpg

• Like 11