Skocz do zawartości

Woblery TG

Rekomendowane odpowiedzi

Banjo, mam takie zrywy na łamańce co jakiś czas. Po części jesteś autorem tego zrywu. :)

Obcy91- kiełbie maluję po staremu jeszcze, wciąż nie obczaiłem w miarę szybkiej metody malowania łuski. Ale co się odwlecze to nie uciecze!

Spinnerman, po prostu zamaczam w lakierze, tylko trzeba to robić powoli żeby nie zalać steru. Szlifuję stery na równo z korpusem, potem to miejsce zamalowuję, więc nie ma zbytniego problemu z zamaczaniem w lakierze. Wiadomo, że trochę lakieru wjedzie na ster, ale moim zdaniem to nie przeszkadza. No i dodatkowy plus takiego rozwiązania to zabezpieczenie steru.

• Like 1

Przedstawiam Państwu trzy portrety rodzinne.
Na pierwszym i drugim zdjęciu- matka Zofia Głowacz z córką Malwinką oraz pani Beata Ciernik i jej filigranowa córeczka- Adelcia.
Na ostatnim zdjęciu państwo Strzeblowie w komplecie- Marian z żoną Hanną i ich dziatwa- Jagódka i Jasio.

post-53884-0-75703500-1417727655_thumb.jpgpost-53884-0-88219600-1417727654_thumb.jpgpost-53884-0-88207100-1417727653_thumb.jpg

• Like 18

Najgorzej i tak będzie miał Marian w zestawie z żoną - "No jak płyniesz Marian, jak płyniesz! Na boki mykaj, mówiłam ci tysiąc razy, na boki, a mogłam wyjść za Juliusza Łamańca, ten to mykał, a jaką karierę zrobił. Zamilcz kobieto! Ostatni raz cię na ryby zabrałem!"

"Daleko jeszcze? Zakwilił Jasio."

:)

• Like 9

Przedstawiam Państwu trzy portrety rodzinne.

Na pierwszym i drugim zdjęciu- matka Zofia Głowacz z córką Malwinką oraz pani Beata Ciernik i jej filigranowa córeczka- Adelcia.

Na ostatnim zdjęciu państwo Strzeblowie w komplecie- Marian z żoną Hanną i ich dziatwa- Jagódka i Jasio.

Najgorzej i tak będzie miał Marian w zestawie z żoną - "No jak płyniesz Marian, jak płyniesz! Na boki mykaj, mówiłam ci tysiąc razy, na boki, a mogłam wyjść za Juliusza Łamańca, ten to mykał, a jaką karierę zrobił. Zamilcz kobieto! Ostatni raz cię na ryby zabrałem!"

"Daleko jeszcze? Zakwilił Jasio."

:)

Hahhaa :lol: Nie no, leżę, daliście panowie ognia :D

• Like 1

(...)

Dagon powinien jakieś humoreski pisać!

Niech pozostanie przy satyrze.

:D

Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu taki oto fragment (cytuję z pamięci):

"Moja żona wędkowała ze mną tylko w okresie promocji przedmałżeńskiej.

Ale i ja wtedy goliłem się codziennie."

:D  :D  :D  :D  :D

• Like 6