obcy91 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Podeślę filmik który rozwieje Twoje wątpliwości myślę Tomku. Zostawię aby się wrzucał na YT a wyskoczę na chwilę nad wodę. Po powrocie dodam. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Proszę. Na codzień inaczej obrabiam kształtki, ale skoro zastanawiasz się nad wycinaniem kształtek, to specjalnie dla Ciebie. Pewnie gdybym tak zawsze robił, to czas skróciłby się o połowę.Wobler 6cm. kształtka pod głowacza.https://www.youtube.com/watch?v=zoNEeNoEYxw Edytowane 16 Grudnia 2014 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki za film, Marek! Tak dokładnie też będę robił. Wczoraj właśnie zakupiłem taśmówkę i jestem wniebowzięty. Tnie czterocentymetrowe deski lipowe jak masło. Z jednego obrysu mam trzy woblery po przecięciu na plasterki. Taśma trochę szeroka, ale daje radę. Z czasem kupię sobie cieńszą. Potem lekki szlif, tak jak Ty to robisz, na szlifierce i gitara.Jak do tej pory robiłem w godzinę w pocie czoła 20 kształtek, tak teraz ze 100 zrobię bez stresu i bolących rąk. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Woblery TG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jaki model i jakiej firmy kupiłeś tą taśmówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Miałem wyrzynarkę włosową i nie ma porównania do piły taśmowej...i nikt mi nie wmówi że włos lepszy.Dodam jeszcze, że na taśmówce obrabiam deseczki 4-5cm. z dębu 150-200letniego. Trzeba jedynie odpowiednią piłkę zastosować oraz wyregulować obroty. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 WOBLER-W1- poszedł priv. Tak, Marek, mają moc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 To ja też pw poproszę lub napisz w temacie ;] Rozglądam się powoli za czymś do cięcia i pewnie Twój wybór też mi coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Stachu- priv poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Proszę. Na codzień inaczej obrabiam kształtki, ale skoro zastanawiasz się nad wycinaniem kształtek, to specjalnie dla Ciebie. Pewnie gdybym tak zawsze robił, to czas skróciłby się o połowę.Wobler 6cm. kształtka pod głowacza. https://www.youtube.com/watch?v=zoNEeNoEYxwJeżeli taka - zgrubna -obróbka jest satysfakcjonująca, to zdecydowanie również polecam taśmową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Można i da się zrobić od razu gotową kształtkę, ale trzeba mieć wprawę. Ja jej nie mam, bo inaczej wykonuje kształtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 No to se fajny prezent sprawiłeś na święta, gratulacje. Już przymierzałem się do tego czy nie powycinać Ci tych korpusów, bo mnie denerwuje jak ktoś się tak męczy. Pewnie jak byś bliżej mieszkał to bym to zrobił a tak to masz fajną zabawkę a ja mam spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Można i da się zrobić od razu gotową kształtkę, ale trzeba mieć wprawę. Ja jej nie mam, bo inaczej wykonuje kształtki.Marku, ja pisząc o włosowej zupełnie inaczej wyobrażałem siebie Wasze potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Adamos, dzięki, aż wzruszyły mnie Twoje intencje. Krzyśku, myślę, że to po prostu ja (kompletny laik w tym temacie) zbyt mało precyzyjnie opisałem swoje oczekiwania.Serdecznie dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Lipień głowacicowy, 12 cm.Akryle pędzlem.Pierwsza warstwa lakieru.Jeszcze do delikatnego podmalowania i polakierowania. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Bardzo ciekawy efekt I tylko jedno pytanie mnie nurtuje - dlaczego nazwałeś go "Lipień"? Oczywiście mogłeś nazwać woblerka dowolnie, natomiast jeśli ze względu na podobieństwo do rzeczonego Lipienia, to muszę mieć dostęp do Twego ziela... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (...) muszę mieć dostęp do Twego ziela... Nie dawaj za żadne skarby, nie dziel się!Już teraz woblery na holo tapecie wystawia, pomyśl jaki nas oczopląs czeka jak się upali. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Cholerka, zakropkowałem się prawie na śmierć w świętym przekonaniu lipieniowego stworzenia, a tu zakapior wyszedł. Albo wieczerza była zbyt zakrapiana, albo muszę zakropić oczy w celu lepszego oglądu świata barw.Prawdę mówiąc, podczas doboru barw byłem w kropce. Czuję, że zaczynam tęsknić za kropasami.Kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Normalnego widza ( takiego jak ja ) bardziej cieszy widok innych Twoich woblerów ale co do ryb to może być właśnie to !!! Edytowane 17 Grudnia 2014 przez rybson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Bardzo ciekawy efekt I tylko jedno pytanie mnie nurtuje - dlaczego nazwałeś go "Lipień"? Oczywiście mogłeś nazwać woblerka dowolnie, natomiast jeśli ze względu na podobieństwo do rzeczonego Lipienia, to muszę mieć dostęp do Twego ziela... oj.... bo lezał kiedyś obok innego lipienia i tak mu zostalo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Garstka minogów 7 cm. Tym razem cieńsze. I okonki, 8 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Oj, przy minogach jeszcze sporo pracy z oczkami łączączymi segmenty. Czyszczenie ich - tego nie lubię Z wielką przyjemnością patrzę na Twoje prace. Dopieszczone, wręcz wycyzelowane... I coraz więcej takich na forum. Niezaprzeczalny wpływ jerkbaita. Oraz talentu wielu Twórców... Tak sobie myślę, że fajnie, że mamy to miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dzięki za miłe słowa, Janusz. Zgadza się, kiedyś już też to zauważyłem, że wszyscy się tu napędzamy wzajemnie. Godzinę siedziałem i dłubałem w łącznikach. Strasznie upierdliwe są te wieloczłonowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Kwartet egzotyczny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Tylko pozazdrościć talentu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Talent talentemA ciężka praca, cierpliwość oraz niezliczone godziny ćwiczeń to drugie :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi