Skocz do zawartości

Woblery TG

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo człowieku  B) Pierwszy raz chyba zajrzałem do Twojego tematu ale teraz będę to robił nawet nie częściej ale często  :D Okoń i płoć z powyższych postów mnie zabiły! Na prawdę podziwiam za takie szczegóły.

Sam kiedyś kiedyś, jeszcze przed kręceniem przynęt, chciałem wziąć się za wobki. Ale uznałem, że nie mam do tego cierpliwości... I chyba jeszcze długo mieć nie będę :D

• Like 1

Tomku jak zwykle "bajeczny"..

Troszeczkę szersze paski i ciemny grzbiecik, i to będzie IDEAŁ

Dzięki! Będą szersze i ciemniejszy grzbiet, ale też brzuch jaśniejszy i więcej złotego na boki. I z głową też coś porobię, bo teraz za płasko to wyszło.

Ooo człowieku  B) Pierwszy raz chyba zajrzałem do Twojego tematu ale teraz będę to robił nawet nie częściej ale często  :D Okoń i płoć z powyższych postów mnie zabiły! Na prawdę podziwiam za takie szczegóły.

Sam kiedyś kiedyś, jeszcze przed kręceniem przynęt, chciałem wziąć się za wobki. Ale uznałem, że nie mam do tego cierpliwości... I chyba jeszcze długo mieć nie będę :D

zapraszam do lekturooglądu!

Na formę użyłeś jeśli dobrze widzę któregoś z mold max? Dobry ale drogi silikon, jednak do Twojego modelu spokojnie wystarczyłby tańszy :) W te drogie warto inwestrować przy zabawie z realfishami....do rzeźbionek według mnie nie ma sensu przepłacać.

pozdrawiam,

Paweł

Użyłem silikonu formierskiego M922, koło 80 zł za 1 kg. Szukałem tańszego, ale nie znalazłem. Jeśli masz namiar na tańszy i sprawdzony to będę wdzięczny za namiary na PW.

Kolejna nowość, po jerkach, na 2017 rok- wobler trociowo- pstrągowy z żywicy. Pływający, neutralny lub wolno tonący.

Na pierwszy ogień poszedł korpus 7 cm strzebla/ pstrąg. Z czasem kolejne rozmiary i modele.

A przede wszystkim będzie forma pod żabkę, bo struganie korpusów żabek to był hardkor. :v

post-53884-0-99092200-1482956815_thumb.jpgpost-53884-0-68176400-1482956824_thumb.jpgpost-53884-0-55530000-1482956832_thumb.jpgpost-53884-0-08141200-1482956842_thumb.jpg

• Like 14

Ooo, sto tysięcy odsłon pykło! B)

A tymczasem malowanie. Żywica przyjmuje farbę jak papier. Se w brodę pluję, że się z tą lipą męczyłem jak Gepetto czy don Kichot.

Drewno oczywiście też dłubane, bo w krew weszło, ale już na spokojnie. Bez zdzierania ostatnich pazurów.

post-53884-0-04013200-1483630249_thumb.jpgpost-53884-0-32386400-1483630258_thumb.jpgpost-53884-0-01288600-1483630267_thumb.jpg

• Like 4

No to Kolega pojechał z tematem,pozostaje mi tylko pogratulować talentu twórczego :good:

Dzięki!

A tak chwalili kolegę, że tradycjonalista, że tylko w drzewie a tu .... bombki strzelił.

Heheh, chwalili chwalili, a sami pianę lali! :lol: 

A poważnie to dla koneserów drewno zawsze będzie, bo zbyt je lubię, żeby przestać strugać.

Natomiast, jak to Bryka mówi "z drewna rodziny nie wykarmię". No i chłop ma rację.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...