pirania74 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 http://www.imgw.pl/wl/internet/zz/rzeki/biul_hyd_codz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 ojj!!super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Bez tej stronki nie wiedziałbym na jaką miejscówkę jechać na rybki Dobrze też obserwować stan w dole rzeki.Idący przybór to czas żerowania ryb najadających się przed dużą wodą. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Bez tej stronki nie wiedziałbym na jaką miejscówkę jechać na rybki Dobrze też obserwować stan w dole rzeki.Idący przybór to czas żerowania ryb najadających się przed dużą wodą. pozdro maciejowaty - zgadza się - warto obserwować stan wody w dole rzeki - ja właśnie tak zrobiłem przed dużą wodą, która ostatnio przeszła Wisłą, łowiąc w niedzielę ładne bolki, szczupaka i klenia. Już w poniedziałek wszystko było zalane i nie dało się łowić. Właśnie dzięki tej stronce trafiłem na ostatni dzień, kiedy to stan wody był niski a żerowanie ryb było kapitalne. Dlatego wkleiłem link do tej stronki - uważam że jest potrzebny i praktyczny dla nas, wędkarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Dokładnie, to pacierz przed wyjsciem nad wode, stały monitoring pozwala wybierać optymalne miejscówki i nie zostać zaskoczonym nad brzegiem rzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Bardzo przydatna stronka gdyż pogoda też się u nich często sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 chyba się powinno obserwować poziom w górze rzeki aby być przed przyborem bo w dole to już po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 chyba się powinno obserwować poziom w górze rzeki aby być przed przyborem bo w dole to już po ptokach heh ja łowię na Wiśle w Warszawie i raczej obserwuję jaka sytuacja jest w dole rzeki - jeśli idzie duża woda, lecę nad wodę - brania są kapitalne a ryby żerują aż miło patrzeć - sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 No to albo ja nie rozumiem, albo się nie rozumiemy, albo mylą się pojęcia... Chodzi o to, że łapiecie przez dużą wodą (zaraz przed przyborem), tak? Jeśłi tak to wtedy obserwujecie górne odcinki rzeki aby wiedzieć kiedy ten przbór będzie. Nie ważne czy mieszkasz w Krakowie, Warszawie, Toruniu itd. Wszystko co jest pod prąd od Ciebie jest w górze rzeki i odwrotnie (to co z prądem jest w dole rzeki).Chyba że łapiecie po dużej wodzie to jest tak jak ty piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Pirania się pomylił.Napewno chodziło mu o to ,że obserwuje to co dzieje się w górze rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Pirania się pomylił.Napewno chodziło mu o to ,że obserwuje to co dzieje się w górze rzeki. tak, tak pomyliłem się co do kierunków - dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Na tej stronie (www.imgw.pl) jest jeszcze mapa stanu rzek, zawiera informacje obszerniejsze nieco niż te stany wody, o prognozie nie wspomnę, choć na onecie prognoza jest precyzyjniejsza.pozdrk wasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Witam. Mam pytanie, czy ma ktoś z kolegów wiedzę dlaczego na stronie http://instytutmeteo.pl/aktualne-stany-rzek-w-polsce nie wyświetla a przynajmniej u mnie wartości poziomu wody dla rzek? Kiedy działało było idealnie, co godzinę świeże dane, można było przewidzieć kiedy wysoka woda do mnie dojdzie. Na pogodynce tez niby pokazuje, ale u mnie np. aktualizuje się raz dziennie, wodowskaz wyżej co godzinę. Kwestia pewnie czujnika, u mnie pewnie UM nie stać i obserwator tylko sprawdza . Z tego co wyśledziłem w postach większość osób korzysta z pogodynki, nie natrafiłem na użytkowników preferowanej przeze mnie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Na pogodynce zawsze mozesz sprawdzic http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.533,52.1384,7,true,false,0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Owszem,ale odnosząc to do mojego podwórka, jezeli będzie Ci się chciało popatrz z kiedy jest poziom wody w Jarosławiu na Sanie. Jeżeli uwierzysz na słowo to juz mówię: z godz. 6:00, natomiast w Przemyślu z 19:50. Na stronie podanej przeze mnie wcześniej wszystko było z godziny na godzinę i wszędzie. Pogodynka owszem jest pomocna, ale u mnie pokazuje co 24godz, sporo przez taki czas może się wydarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W Google Play jest aplikacja Zwałkowe Pegle Fajna apka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Witam. Mam pytanie, czy ma ktoś z kolegów wiedzę dlaczego na stronie http://instytutmeteo.pl/aktualne-stany-rzek-w-polsce nie wyświetla a przynajmniej u mnie wartości poziomu wody dla rzek? Kiedy działało było idealnie, co godzinę świeże dane, można było przewidzieć kiedy wysoka woda do mnie dojdzie. Na pogodynce tez niby pokazuje, ale u mnie np. aktualizuje się raz dziennie, wodowskaz wyżej co godzinę. Kwestia pewnie czujnika, u mnie pewnie UM nie stać i obserwator tylko sprawdza . Z tego co wyśledziłem w postach większość osób korzysta z pogodynki, nie natrafiłem na użytkowników preferowanej przeze mnie strony.No już od kilku tygodni nie ma oodanycj wskazań. Kiedyś już też tak było, a później znów zaczęli informować. Dla mnie to główna strona, gdzie sprawdzałem poziom Nysy Łużyckiej czy Kwisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Skoro tak to mam nadzieję, że strona zadziała jak dawniej. Swoją drogą polecam, zapomniecie o pogodynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Na tej stronie (www.imgw.pl) jest jeszcze mapa stanu rzek, zawiera informacje obszerniejsze nieco niż te stany wody, o prognozie nie wspomnę, choć na onecie prognoza jest precyzyjniejsza.pozdrk wasikciekawe skąd na onecie mają lepszą prognozę niż IMGW. pogodynki już nie ma teraz jest https://meteo.imgw.pl/ a tutaj podstrona hydro https://hydro.imgw.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0 Edytowane 22 Lipca 2020 przez szkutnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi