mrWhite7 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Józek 19,2 mm okoń , to z suwmiarką na zawody jeździsz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Józek 19,2 mm okoń , to z suwmiarką na zawody jeździsz ?Artur mam specjalną miarkę z podziałką milimetrową .Z reguły mierzę kolegom ryby i litości nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 A ja nie złowiłem nigdy okonia poniżej 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) A ja nie złowiłem nigdy okonia poniżej 2 cm Ożesz, co za naród czepliwy .Poprawiłem 19,2cm .Jak można wykorzystać kawałek rynny pcv. Edytowane 30 Marca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No, mnie rekreacyjnie, do wklejki, i batem nie zmusi To chyba jedyny argument który mnie przekona, że może być coś takiego jak wędka "zawodnicza". Jozi chyba też to miał na myśli, więc można pociągnąć dalej, że "zawodnicza" to wszystkie te które mam i których nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jozi, a Ty znowu o tych swoich "tygrysich łapskach" A tak na poważnie, to już za niedługo sprawdzimy Ciebie i te Twoje kijaszki nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Jozi, a Ty znowu o tych swoich "tygrysich łapskach" A tak na poważnie, to już za niedługo sprawdzimy Ciebie i te Twoje kijaszki nad wodą Nie bądź taki "Dzolo:Twoje też sprawdzimy .Oby było co mierzyć . Edytowane 30 Marca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jozi, z Tobą przegrać, to jak wygrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jozi, z Tobą przegrać, to jak wygrać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 ..troczkarnia i paproszkarnia to wypaczenie spinningu ..Za czasów zwodniczych i występu w MP, wylosowałem jegomościa który wjechał do łódki z 3-ema wklejkami...Jedna z nich słyszała bicie okoniowego serca, druga jego myśli a szczytówka 3ciej reagowała na jego ruch w kierunku przynęty..pomyślałem dupa zlana...skończył turę jakimis palczakami, ja prawie 40takiem i dobrym pajkiem...Dłubaninka pozwala zapunktować, ale z autopsji wiem, że z rzadka daje pudło...To tyle zawodniczych wspominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Stan polskich wód niebawem doprowadzi do tego że będziemy łowić na kijki od 0,001-0,1 gr. Niemniej jednak ja za okonkami biegam z avidem do 10 gram i to mi w zupełności wystarczy by wyczuc pierdniecie 15taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielo571 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Fajne te piórka na blankach- to może pod pstrąga robione 'oryginalne muchówki okoniowe'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 ..troczkarnia i paproszkarnia to wypaczenie spinningu ..Za czasów zwodniczych i występu w MP, wylosowałem jegomościa który wjechał do łódki z 3-ema wklejkami...Jedna z nich słyszała bicie okoniowego serca, druga jego myśli a szczytówka 3ciej reagowała na jego ruch w kierunku przynęty..pomyślałem dupa zlana...skończył turę jakimis palczakami, ja prawie 40takiem i dobrym pajkiem...Dłubaninka pozwala zapunktować, ale z autopsji wiem, że z rzadka daje pudło...To tyle zawodniczych wspominek...Patryk ja nie cierpoę zboka, natomiast delikatne łowienie na takim spinie to finezja-żyłka 0,10 i główeczki 08g.Te okonie to powinny być jako dodatkowe punkty do większych ryb a nie tylko podstawa.Zawsze jest u mnie cięższa artyleria ale na zawodach często coś ułowić grubszego .To za duże ryzyko.Też wolę normalnego spina z główkami powiedzmy 10g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Kijaszki bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 A ja mam pytania 1) na jakich blankach są te kije ? 2) dlaczego wyglądają tak mało "wyczynowo" ? Jak to ma służyć do łowienia okoni 19,2 cm to w sumie mogłeś zrobić bez foregripa , na jakims split gripie etc - np a tu widze długi klasyczny fore, pelna rekojesc, - nic ekstremalnego w każdym razie... 3) ile waży każdy z kijów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Friko to już kupione gotowce więc nic nie miałem do ich budowy.Szklak to blank milo-2002 rok produkcji, a ten węglowy z wypowiedzi Kawalca podobno blank st.croix ale dokładnie nie pamięta bo to produkt z 2004roku .Nie ważone więc nie wiem, muszę zakupić wagę.Mimo długiego foregripu idealnie leżą w ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 A ja mam pytanie z innej beczki. Czy szczytówkę pełną węglową można bezkarnie zeszlifować? Czy przez to, że mięso jest w pełnym przekroju włókna się nie odspoją? Próbował ktoś? Drugie pytanie, czy te wszystkie szczytówki węglowe pełne, to na pewno są szczytówki z włókna 100%, na wylot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Szlifować można bez obaw tylko na wolnych obrotach żeby nie przegrzać szczytówki.No i oczywiście nie papierem 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Jozi sam jestem ciekaw ile taka "Łapa" waży i jak wypadnie na tle mojego fx 761 albo na przykład na tle legendarnego już "Mosqito" Edytowane 31 Marca 2013 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jozi sam jestem ciekaw ile taka "Łapa" waży i jak wypadnie na tle mojego fx 761 albo na przykład na tle legendarnego już "Mosqito"Wypadnie na pewno bardziej zawodniczo Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Wypadnie na pewno bardziej zawodniczo Przepraszam.Proszę bez złośliwości i na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jozi, Ok - to zmienia postać rzeczy, jak kijki mają 10 lat to to jest 'epoka' w rbo. Swoją drogą, wygląda na to że całkiem nieźle sie bronią pomimo upływu czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Szlifować można bez obaw tylko na wolnych obrotach żeby nie przegrzać szczytówki.No i oczywiście nie papierem 80. Żeby być dobrze zrozumianym. Chodzi mi o znaczne zebranie materiału, nie o efekty wizualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Dobrze kolega rozumuje. Można żdzierac ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi