Skocz do zawartości

The Kocia Łapa

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

Zazdroscić to można rybnych wód, a nie kijków masz kase możesz ich mieć 100, ale co z tego jak ryb nie będzie hehe

Dokładnie.Jakby było dużo ryb we wodzie niepotrzebne byłyby kocie łapki, aby je prowokować do brania :) .

Edytowane przez Jozi

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj testowałem nanofila 0,04mm z kocią łapką (wklejka węglowa).Nanofil nawinięty na stelkę 1000 z przyponem strzałowym z żyłeczki 0,12 super się sprawdza.Idealne czucie, zasięg zdecydowanie lepszy jak z żyłką.Nawet rybki coś współpracowały.Złowione 3 bolenie-raczej boleczki (1szt. powyżej 40cm ), 2 sandczacze ok.30 i 40cm, 2 okonie  20cm i jeden ponad 30cm.

Idealne trzymanie rybki na kijku, kijek zawodniczy-miodzio :) .

Przynęta to główka od kolegi Roberta 2g z hakiem matuzo 8 i twister mansa 3cm.

Edytowane przez Jozi
  • Like 1

Poszedłem od swojej zatoczki jak schodzisz z mojej posiadłości w górę.Na płytkiej wodzie brały :) .Tomek jak wiązałem bezpośrednio do główki to rwał się jak papier ale jak połączyłem z żyłką jako przypon strzałowy było super, nawet z zaczepów delikatnych uwalniałem.

Poszedłem od swojej zatoczki jak schodzisz z mojej posiadłości w górę.Na płytkiej wodzie brały :) .Tomek jak wiązałem bezpośrednio do główki to rwał się jak papier ale jak połączyłem z żyłką jako przypon strzałowy było super, nawet z zaczepów delikatnych uwalniałem.

Jozi, jakim wezlem wiazales tego nano z zylka?

Arek 0,12mm to i tak gruby :) .Zamierzam robić próby z 0,10mm i 0,08mm :) .Kijek od 0,5-5g 1-5lb  to ładnie pracuje pod cienkimi linkami 1-2kg.

Obecnie dobre żyłki wyczynowe mają ponad 1kg wytrzymałości.

Poezja takiego łowienia, masz w ręce taki zestaw że nic nie czujesz a hol rybek na takim sprzęcie to sama poezja.Tak jak masz pstrąga 50-ka na kiju #3.

Tak,- Józek wiem i tylko z tego zlepku słownego się nabijam !

Pamiętam  jak dobre 7-8 lat temu wiązałem pierwsze pedałki to nie chciałem wiązać do 0,08 czy 0,10 tylko do 0,14 bo wydawało mi się to paranoją...

Ale jak zawiązałem do 14 to wyglądało to jak jakbyś jakiegoś mikro pieska typu York przywiązał do łańcucha z suwnicy do 100T :lol:  :lol:  :lol:

Dzisiaj testowałem nanofila 0,04mm z kocią łapką (wklejka węglowa).Nanofil nawinięty na stelkę 1000 z przyponem strzałowym z żyłeczki 0,12 super się sprawdza.Idealne czucie, zasięg zdecydowanie lepszy jak z żyłką.Nawet rybki coś współpracowały.Złowione 3 bolenie-raczej boleczki (1szt. powyżej 40cm ), 2 sandczacze ok.30 i 40cm, 2 okonie  20cm i jeden ponad 30cm.

Idealne trzymanie rybki na kijku, kijek zawodniczy-miodzio :) .

Przynęta to główka od kolegi Roberta 2g z hakiem matuzo 8 i twister mansa 3cm.

Jak to czytam to nieodparcie kojarzy mi się to z filmem "Kingsajz" Juliusza Machulskiego, a Polo Coktę Józiu też popijasz ? Już widzę Szuflandię i Nadszyszkownika Józka Kilkujadka wiążącego do "przyponu strzałowego  0,14" główki na bazie mikromormyszki wanadowej o ciężarze 1,125g i riperka 2,35mm  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D 

• 2 lata później...