Skocz do zawartości

multik do lekkich przynęt

krzyszt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, :D

poszukuję multiplikatora, który umożliwiałby pracę z jak najlżejszymi przynętami. Może ktoś ma jakieś typy? Cena nie jest specjalnym ograniczeniem, jak również rodzaj (normalny czy niskoprofilowy). Pewnym ograniczeniem jest waga, powinien być raczej lekki.

Pozdrawiam

Krzyszt

prosze nie zapominac, ze bez odpowiedniego kija, zaden kolowrotek nie bedzie znosil zlotych jaj :D

Powyższą myśl nalezałoby napisać drukowanymi literami i kursywą. :D

Powszechnie uważa się, ze multik ma decydujące znaczenie w okresleniu lekkości takiej czy innej zestawu castingowego. Prawda jest taka,że czesto zapomina się o kiju i to jest błąd.

Dobrze dobrany kij potrafi ożywić pozornie niegramotny multiplikator a żle dobrany kij może zamulić nawet te najlepsze do lekkiego łowienia.

Wśród multików do lajtowego łowienia jest też doskonała Daiwa Liberto Pixy, czy shimano curado 101D..

pozd JW :D

Witam,

dzięki za sugestie, mój kij pracuje w zakresie 3/8 - 3/4 oz. czy w/w multiki będą do niego pasowały? Wiem, że to raczej pytanie retoryczne, bez sprawdzenia trudno coś powiedzieć, ale moze ktoś zetknął się z podobnym problemem. Kij jest na blanku Pacific Bay i ma fajną miękko-sprężystą akcję. Więcej danych na temat kija nie mam.

Pozdrawiam

Krzyszt

Właśnie dostałem z Cabelas'a Daiwa Steez 103HLA :mellow: i nadziwić się nie mogę jakie to cudo jest lekkie. Mesfisto ciągnie dla mnie z Japan najlżejszy kijek Steez. Myślę, że będę mógł tym machać przez cały dzień bez zmęczenia. Czy ten zestaw będzie bardzo dobry do najlżejszych przynęt, jeszcze nie wiem, ale spróbuję na pewno. Po testach dam odpowiedź.

Kryst