Skocz do zawartości

DAIWA EXIST 2508 (srebrny) czy DAIWA TOURNAMENT Z2500SC

awid

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszymi swoimi Turkami 2500 i 3000 ZiA śmigałem 15 lat i nie oszczędzałem ich... Potem sprzedałem bo.... podobały mi sie nowe Daiwy.

Gdybym przed sprzedażą poznał Pana Tomasza, pewnie dalej bym nimi łowił i forsy trochę by zostało na niezłą łódkę  :lol:  :lol:  :lol:

Błąd już prawie naprawiłem ;)  - 2000 jest, 3000 będzie za chwilkę,- a potem jeszcze 2500 i spokój na długie lata :D

Edytowane przez Rheinangler

No to ja tak mniej więcej to widzę.. :rolleyes:

post-47452-0-11464800-1364906223_thumb.jpg

Grubość pierścionka w sumie dowolna ale im grubszy tym lepiej bo śrubka będzie stabilniejsza (tak z centymetr to mógłby mieć), "dziura główna" tak 9,2-9,5 mm, "dziubek" w śrubce ciuteńkę chudszy (dla pewności) niż bolec w kołowrotku i całe urządzenie...

Edytowane przez zorro

• 4 tygodnie później...

Świdome  łowienie  dużych szczupaków na żyłkę 0,18 to raczej zamęcznie ryb moim skromnym zdaniem.

Przy takich grubościach żyłek

Przy takich grubościach żyłki oba kołowrotki powinny kręcić wiele lat(serwisowane).

Łowienie bolków i szczupłych to juz inna bajka

A tak z innej beczki , który z Panów ma jeden kołowrotek :lol:  do wszystkiego ^_^

Teraz już nie, bo mi ukradli. Ale jeszcze nie tak dawno miałem: stare dobre Aero 3000 gtm. Kupiony anno domini 1993 czy jakoś tak. Coś 18 lat hulał jak ta lala. Ale ukradł go, zbrodniarz jeden... hlip...