pablitos Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Czesc. Mysle o zakupie kolowrotka shimano symetre 2500 FI lub Shimano Super 2500 GTM RB - ktory lepszy do lekkiego spinningu? Czy macie jakies doswiadczenia z ww kolowrotkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Ani jeden ani drugi. Jeżeli Shimano - polecam Stradica FH - made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 powiem tak nowy stradic jest jeszcze nie sprawdzony wielu ludzi,niewie co to jak narazie,poszukaj na forach opini o sprzecie gtm czy gtra ostatnich modelach,są poprostu dziadoskie chroboczą im wnetrznosci już pod obrotówkami nr2 .proponuje zakupić stradica FH sa to juz sprawdzone i uznane kręcki,fakt ,ze juz ja raczej łowię na multiki ,ale wiele dobrego słysze o tych stradicach FH,wiesz drogo @pablitos nie zawsze jest tak ,że jak cos nowsze to znaczy lepsze,moim zdaniem u shimano to raczej to co starsze jest lepsze,moze do przodu ida w kręckach za setki dolców ale w klasie popularnej dali sobie spokoj i tylko czekac jak Twin power tez bedzie z malezyjskiej wytwórni,no bo stradic FI juz jest.jak już chcesz coś s tylnym hamolcem to kup super ale Super X GT lub GTM made in Japan z metalowym korpusem,rozsądny wybor bardzo mocny,z tego co wiem wielu wibitnych wędkarzy z Kadrą na czele łowiło takimi maszynkami.co do spina to konstrukcjie ala GTM sa raczej hmmmmmmm jak tyo powiedzieć,no dla mnie mają szybkośc ,ale powera nie,to tak jak z przezutkąw rowerze,włączysz wysoki bieg-kręcisz wolno -jesziesz szybko ale wszystko wymaga użycia duzej siły z Twojej strony,jak do spina to raczej max 5.4, w multikach jest mniej odczuwalne przełozenie,ale w krećkach do spinna,takie gtm to uciążliwy dobrodziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 WitajcieUżytkuję stardicki od jakiegoś czasu 2500-trzy sezony, 4000-dwa sezony i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.Mniejszy służy mi do lekkiego spina z boleniowym super-ekspresem włącznie, a dużego postanowiłem trochę poorać i służył mi do belonowego trollingu, rzecznej orki gumą i sporymi wobami i ostatnio łowił na Redze. W dużym trochę łożysko w kabłąku zaczęło hałasować, ale wymienię je na biegu i będzie po kłopocie. Jeśli nie chcesz shimano, to pozostaje Ci jakaś dobra Daiwa, ewentualnie inne mniej popularne konstrukcje np. penn slammer, stare abu i topowe DAM-y z rynku wtórnego.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedz. Wstrzymam sie jescze chwile z zakupem. W miedzyczasie dobije starego Technium-a 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Wygrzebałem Stradica FH 2500 na Allegro. Za te pięniądze naprawdę warto, a i sprzedawca godny polecenia. http://allegro.pl/item249310284_nowy_shimano_stradic_2500_fh _made_in_japan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Wygrzebałem Stradica FH 2500 na Allegro. Za te pięniądze naprawdę warto, a i sprzedawca godny polecenia. http://allegro.pl/item249310284_nowy_shimano_stradic_2500_fh _made_in_japan.html Znam Pawła, człowiek godny zaufania. Też zamówiłem sobie u niego Stradica 2500 Japończyka i przed kilkoma dniami odebrałem. Nie wiem ile kosztują kołowrotki, które wymieniłeś, ale jeśli to Made in Malaysia to sobie odpuść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi