Skocz do zawartości

nc+

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Może teraz im się nie uda :angry: ,bo trochę zawrzało w sieci na ten temat

Przy połączeniu C+ i Wizja TV zrobili podobnie, ale wtedy Internet i twarzoksiążka były w Polsce w powijakach.  Oj, dostaną żabojady po tyłku ;-)

Od początku istnienia Idei miałem w niej aktywnych kilka numerów. Po przejęciu przez Żabojadów tepsy sukcesywnie przenosiłem je do Play'a. Ale ostatnio, o dziwo dostałem lepsze warunki w  Orange, niż te, które oferował Play. Pewnie i C+ prędzej, czy później przestanie robić nas w bambuko.

Telewizja powoduje u sporej rzeszy ludzi frustrację i konflikty wewnętrzne.A ja nie mam telewizora :)  do internetu zaglądam tylko i wyłącznie po niezbędnie informacje.Łatwo prosto i przyjemnie.Sport,zdrowy tryb życia i samodzielne myślenie bez ogłupiających mediów.

Polecam

Edytowane przez Leny
  • Like 1

Oj chyba dużo ludzi ucieknie im do Polsatu albo zrezygnuje całkowicie i przejdzie na internet, chyba, że się w końcu ockną i zaczną telefonicznie proponować bardziej przyzwoite warunki. Mi ta banda zaproponowała 149 zł za mniej niż miałem dotychczas z N-ce ale twierdzą, że i tak mam najlepiej.

Wczoraj chciałem się dodzwonić i posłuchać co mają mi w nTV do zaoferowania. Dodzwoniłem się owszem po ponad 30 minutowym oczekiwaniu. Dzwoniłem na numer, który mam podany przy fakturach nTV a dodzwoniłem się do ........ biura obsługi dla byłych abonentów Cyfry Plus. Oczywiście nie dowiedziałem się niczego. Pie....ole taką telewizje, wezmę sobie może jakiś pakiet z Polsatu. W sumie dużych wymagań nie mam, mało TV oglądam.

Koledzy, a czy ktoś może przerabiał zwrot opłaty za dekoder z nagrywarką. Ja mam n'kę za 59pln, dostałem propozycję nowej umowy w promocji za 79, a potem 129zł. Z oczywistych względów nie przyjmę, ale rozumiem, że jeżeli to ja decyduję o nieprzedłużaniu umowy to opłata przepada, ale w sytuacji kiedy warunki operatora są zdecydowanie niekorzystne to dlaczego mam tracić pieniądze? Gdybym miał płacić 59zł to pewnie jeszcze przez długi czas bym korzystał, ale teraz jestem niejako zmuszony do rozwiązania umowy i zwrotu sprzętu.

Dzięki za info.

UOKiK otrzymał liczne skargi. 
Analiza skarg dała podstawę do wszczęcia postępowania przeciwko spółce ITI Neovision. Rozpoczęło się ono 2 kwietnia.

Wątpliwości prezes UOKiK wzbudziły: dokonanie przez spółkę jednostronnej zmiany umów (ceny usługi oraz oferty programowej) zawartych na czas oznaczony, a także zbyt krótki termin na złożenie rezygnacji oraz informowanie o nowej ofercie listem zwykłym.

Zdaniem Urzędu, konsument, zawierając umowę na czas oznaczony, ma prawo oczekiwać jej realizacji na niezmiennych warunkach do końca obowiązywania kontraktu. Jednostronna zmiana warunków umowy może naruszać dobre obyczaje, ponieważ uzależniona jest wyłącznie od woli przedsiębiorcy. 

Konsument w takiej sytuacji może przyjąć propozycję lub ją odrzucić – nie ma możliwości realizacji usług na dotychczasowych zasadach. Tym bardziej że aby móc skorzystać z oferty N, musiał ponieść koszty zakupu i instalacji dekodera oraz anteny satelitarnej – nieodzyskanie pieniędzy za sprzęt w wypadku rozwiązania umowy może skutecznie zniechęcać konsumentów do wycofania się z kontraktu.

Wątpliwości UOKiK dotyczą ponadto przekazywania istotnych informacji listem zwykłym, z zastrzeżeniem zbyt krótkiego terminu na złożenie rezygnacji. Zdaniem Urzędu, taki sposób informowania nie gwarantuje, że każdy abonent będzie miał możliwość skutecznego zapoznania się z nowymi warunkami i podjęcia świadomej decyzji o korzystaniu z usług. Warto podkreślić, że w wypadku braku odpowiedzi konsumenta nowa oferta zaczyna go obowiązywać automatycznie.

Postępowanie przeciwko ITI Neovision może zakończyć się nałożeniem kary finansowej w wysokości do 10% ubiegłorocznego przychodu firmy.

Koledzy, a czy ktoś może przerabiał zwrot opłaty za dekoder z nagrywarką. Ja mam n'kę za 59pln, dostałem propozycję nowej umowy w promocji za 79, a potem 129zł. Z oczywistych względów nie przyjmę, ale rozumiem, że jeżeli to ja decyduję o nieprzedłużaniu umowy to opłata przepada, ale w sytuacji kiedy warunki operatora są zdecydowanie niekorzystne to dlaczego mam tracić pieniądze? Gdybym miał płacić 59zł to pewnie jeszcze przez długi czas bym korzystał, ale teraz jestem niejako zmuszony do rozwiązania umowy i zwrotu sprzętu.

Dzięki za info.

Marcin podobno w umowie jest napisane ( ja jeszcze sie nie wczytywałem) że moga zmienić warunki, wtedy my mozemy wypowiedziec umowe, ale nie dostaniemy zwrotu kosztów ( aktywacji itd)

także lipa, ale wypowiedzieć zawsze można ;)  podobno ich nowa pani viceprezes juz poleciała, była odpwiedzialna za te zmiany....cos im nie poszło chyba...

Ja do teraz płaciłem 59 zł. Najważniejsze, czyli 2 Eurosporty , Nsport i kanały dla dzieci miałem. Dzisiaj miałem tel. Propozycja 79,00 zł. Niech się gonią. Czy Eurosport nadaje po Polski na Satelicie?

W "zwykłym" UPC, za jakąś stówkę z niewielkim okładem jest pakiet internet +TV, z czego samo TV(bo o tym wątek) to kanałów tyle, że życia braknie, żeby to obejrzeć, sportowych chyba z 10(Polsat sport i sport extra, eurosport 1 i 2, tvp sport, orange sport i coś tam jeszcze+ większość ww. w HD również).

Pozdrówka

Kamil

W "zwykłym" UPC, za jakąś stówkę z niewielkim okładem jest pakiet internet +TV, z czego samo TV(bo o tym wątek) to kanałów tyle, że życia braknie, żeby to obejrzeć, sportowych chyba z 10(Polsat sport i sport extra, eurosport 1 i 2, tvp sport, orange sport i coś tam jeszcze+ większość ww. w HD również).

Pozdrówka

Kamil

Jakie UPC. Chętnie ale ja na wsi mieszkam i tylko talerz wchodzi w grę.

Panowie. Wy nie akceptujecie ceny, a ja nie akceptuje regulaminu. Boli mnie miedzy innymi wzrost opłaty za Turbacza, kanały niegwarantowane itd.. Wypowiedzenie poszło. Szkoda, ze nie zrozumiałem oferty (wg. prezesa). Teraz pod mój dach zawita słoneczna platforma, albo Multimed... W drugim przypadku zapłacę więcej niż mam w tej chwili, ale chamstwu i bucie francuzów mówie STOP.

Edytowane przez ptychoo