Skocz do zawartości

Nici ProWrap po polakierwaniu

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 11 miesięcy temu...

Raczej to nie Gudebrod , ale coś zbliżone do olive gren 1892,ale za jasne mi się wydają, bo medium green 6779 to raczej nie są, często producęnci nie stosują markowych nici i ciężko później coś dobrać jak się naprawia wędkę .

Ewentualnie z Prowapa kolor 561albo 558 ale tez nie do końca takie jak na wędce.

Edytowane przez Piotr Lipiec

Tak jak myślałem sprawa się rozwiązała znalazłem resztkę nici w kolorze Taxi cap nylon niemal identyczna -ale co z tego jak i tak muszę zastosować nić NCP w kolorze olive bo lakier na omotkach tak msilnie związał z lakierem na blanku że przy demontażu odchodzi razem z nim -chyba że macie na to inny sposób .??A może Cleaner do czyszczenia narzędzi z lakieru i kleju np Flex Coat rozpuści żywicę lub choć ją zmiękczy ??

Edytowane przez michmiga

Mocne ogrzanie w płomieniu zapalniczki a potem potraktowanie płynem do płukania pędzelków często pomaga. Lakie robi się miękki i do momentu kiedy jest ciepły można go łatwiej usuwać. Ala też trzeba uważać bo płyn potrafi niszczyc kiepski lakier np. lakier na Blue Rapid.

Pro Wrap 561 Desert Camo

Ktoś ma tą nić ? A może już używał ?

Interesuje mnie zdjęcie omotki zrobionej na tej nici albo chociaż mokrej nici - chodzi o to jak wygląda po tym jak ściemnieje zawilgocona woda czy lakierem.

podziękował za fotę najlepiej w makro  :)

• 1 miesiąc temu...

Może któryś z kolegów ma odstąpić dosłownie metr, dwa nici fluo yellow/green/orange? Potrzebna na wykonanie omotek jedynie 2 przelotek szczytowych i nie chcę kupować całej szpuli.

Najlepiej coś takiego jak "neon yellow" albo "neon orange" z tego linku http://spinningshop.pl/fishhawk-nylon/1750-nic-fishhawk-nylon-a-100m-garnet-.html

Będę wdzięczny za pomoc. Oczywiście zwrócę koszt wysyłki.

Edytowane przez Żbiku

• 1 rok później...

Po lewej stronie jest możliwość wyboru kategorii , są różne między innymi zwykłe nylonowe , metalici itp. :)

Ma może ktoś z Kolegów zrobione omotki typu Metallic w kolorze Royal Blue (9430) lub Deep Blue (9460) na jakimś kiju lub blanku?

Chciałbym zobaczyć jak wygląda to "live".   :)

Bardzo proszę o fotki wszystkich którzy mogą pomóc.