trout master Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Do omotki przeźroczystej używa się nici jedwabnych np YLI 100WT COLOR 212 lub WHITE. Oki.Dzięki za info.A jak to jest z 50 a 100 WT? Które się najczęściej stosuje i do czego?Będę właśnie kupował i nie łapię na razie w tym temacie. Potrzebuję do klejonki bambusowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 50 to rozmiar mniej więcej A nylonowych a 100 wt są o połowę cieńsze i te stosuje się najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 50 to rozmiar mniej więcej A nylonowych a 100 wt są o połowę cieńsze i te stosuje się najczęściej. Czyli do klejonki czy fiber glass dawać 100?Dzięki za info. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tak, szczególnie jeśli mają być przeźroczyste, łatwiej je przesączyć i nakłada się mniej lakieru lub żywicy. Żywicę koniecznie rozcieńczaj na pierwszą warstwę, denaturatem, acetonem lub alkoholem izopropylowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tak, szczególnie jeśli mają być przeźroczyste, łatwiej je przesączyć i nakłada się mniej lakieru lub żywicy. Żywicę koniecznie rozcieńczaj na pierwszą warstwę, denaturatem, acetonem lub alkoholem izopropylowym. Thnx, thnx, thnx.Coraz więcej przydatnych rad. Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 PanowieKtoś pomoże w identyfikacji nici na tej omotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jeżeli PROWRAP, to wiodąca 767 - oczywiście tak ja widzę na swym monitorze. Akurat taki kolor mi schnie, to mam jako takie porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 A jeśli Gudebrod to wygląda mi na 206 Garnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) dziękował, co do koloru Garnet to sie zgodzę, jeśli chodzi o pro Wrap 767 to chyba nie jest czekolada, ale mogę sie mylić Edytowane 15 Lipca 2015 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jeśli mi fotki wyjda, to jutro zobaczysz czekoladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 patrze po numerze kolory, a ten kolor mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ale pewnie na szpuli, a pod lakierem jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 kolega zrobi fotke i sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Koledzy poratujcie - mam problem z dobraniem odpowiedniego koloru nici.Będę przezbrajał wędkę na lakierowanym na bordowo ??? blanku i potrzebuję dobrać kolor nici do nici użytych w oryginale.Poniżej kilka zdjęć przezbrajanego blanku w słońcu, i w dobrze naświetlonym cieniu Jakie kolory/numery nici z dostępnych na rynku ProWrap czy Fishhawk będą odpowiednie ??? Edytowane 20 Lipca 2015 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Prawdopodobnie nylon ProWarp 343 będzie pasował.Takiej używałem do Talona VI+ i CD Sunrice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Jak byś cudem dostał Gudebrod-a Garnet 206 A nylon to było by to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Dziękuję Koledzy za odpowiedź,z Gudebrod'em to będzie problem z zakupem, ale ProWrap 343 powinien być łatwo dostępny, myślałem też nad 349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Weź jeszcze pod uwagę PAC BAY Nylon Ruby Red. Komponuje się idealnie z bordowym (wiśniowym) blankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Dziękuję Koledzy za odpowiedź,z Gudebrod'em to będzie problem z zakupem, ale ProWrap 343 powinien być łatwo dostępny, myślałem też nad 349 Ten zdecydowanie nie będzie pasował.Po lakierowaniu jest to ciemny burgund ,ale przechodzący w odcień fioletu.pos #1519 drga wedkahttp://jerkbait.pl/topic/9485-dąbek-111-i-skutki-uzależnienia/page-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Weź jeszcze pod uwagę PAC BAY Nylon Ruby Red. Komponuje się idealnie z bordowym (wiśniowym) blankiem.Dzięki za podpowiedź (niestety nici nie dostępne w BRC - a tam będę składał zamówienie). Ten zdecydowanie nie będzie pasował.Po lakierowaniu jest to ciemny burgund ,ale przechodzący w odcień fioletu.pos #1519 drga wedkahttp://jerkbait.pl/topic/9485-dąbek-111-i-skutki-uzależnienia/page-76Ma Kolega rację - zamawiam więc ProWrap 343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 ten PAC BAY Nylon Ruby Red - dostępny w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Dziękuję Panowie za pomoc - nici już zamówione wybrałem ProWrap 343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Koledzy, pomóżcie mi proszę w doborze nici.Sprawa wydawałoby się banalna - kij to kupiony kilka dni temu na giełdzie Team Dragon z ułamaną o kilka centymetrów szczytówką i przelotką szczytową do wymiany.Przelotka - no problem, ale żeby to miało ręce i nogi należy przesunąć dwie lub trzy przelotki typu L. No i zastanawiam sie jaką nitkę kupić aby była zbliżona lub identyczna jak ta, która jest oryginalnie.Mój typ to ProWrap Metallic Twist w kolorze 862G (Black/Gold) lub ProWrap Metallic 9730 - Brass pokazany w wątku http://jerkbait.pl/topic/64521-nici-przed-i-po-lakierowaniu/?hl=%2Bkolor+%2BniciA może to jeszcze inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Omotki w TD bardzo podchodzą pod kolor gun smoke ale jakieś takie grubsze się wydają. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Hmmm, wydaje mi się że raczej złoto/brąz, choć ja, jak każdy facet widzę tylko trzy kolory Przelotki są w czarnych ramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi