Rafaloni73 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 WitamPanowie mam pytanie , czy ktoś orientuje się może jakie nici zostały zastosowane do omotki w wędce Team dragon pro selection 2.75m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 ProWrap Gunsmoke 9820 & nitka Złota 9120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Raczej kolor Pewter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Na "starych" Team Dragonach był Gunsmoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 WitamTo nie jest ta najstarsza wersja Team Dragona , tamta miała czarną omotkę i w całości lakierowany blank (przerabiałem ten kijek) ale dzięki za podpowiedz na pewno teraz będzie mi łatwiej dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 (edytowane) Od długiego czasu poszukuję symbolu tej nici, ale bez rezultatów! Ktoś wie jaki symbol ma ten konkretnie kolor ?Kolor fast! Tyle wiem. Edytowane 11 Września 2021 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Proszę o małą pomoc. Potrzebuję dobrać nić ProWrap możliwie jak najbliżej pod kolor korka BURL Green. Oczywiście mówię o efekcie po lakierowaniu.Wstępnie myślałem o nylonie 507 Pea Soup ale to wybory przez monitor więc mogę błądzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Panowie które nici i jakiego producenta po polakierowaniu staną się takie pół przeźroczyste czy delikatnie transparentne? Szukam kolorów Burgundowego, Oliwki i coś jak ProWrap Desert Camo 561 i Desert Sand 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 W linku masz jakieś gotowe "kolory" dla porównania. Ostatnie wpisy w wątku to nici Fishawk, chyba są lekko przeźroczyste wg mnie. Normalnie przeźroczyste to jedwab ale i nylon prześwituje choć nie każde chyba. Żeby prześwitywało to musi oczywiście być coś jasnego pod omotką, np. błyszcząca srebrna stopka przelotki, bardzo jasny blank, klejonka tonkinowa. Na czarnych czy ciemnych (grafitowych) blankach raczej nic nie zobaczysz przez omotkę. http://jerkbait.pl/topic/64521-nici-przed-i-po-lakierowaniu/page-10#entry2863505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 W linku masz jakieś gotowe "kolory" dla porównania. Ostatnie wpisy w wątku to nici Fishawk, chyba są lekko przeźroczyste wg mnie. Normalnie przeźroczyste to jedwab ale i nylon prześwituje choć nie każde chyba. Żeby prześwitywało to musi oczywiście być coś jasnego pod omotką, np. błyszcząca srebrna stopka przelotki, bardzo jasny blank, klejonka tonkinowa. Na czarnych czy ciemnych (grafitowych) blankach raczej nic nie zobaczysz przez omotkę. http://jerkbait.pl/topic/64521-nici-przed-i-po-lakierowaniu/page-10#entry2863505 Chodzi ki o to żeby był lekki akcent koloru, ciemnawy a nie jak w przypadku nici metallic ze widać je z daleka właśnie myślałem o niciach FishHawk jedwabnych, dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Te w linku, przykłady na moim kiju, nie są wcale jedwabne. Nie pisałem też o niciach metallic bo one na pewno nie prześwitują. Tak jak Color Preserver czy Color Fast. To zupełnie inne bajka. Mam nadzieje że looknąłeś do początku wątku (a najlepiej przeglądnąć cały) bo to raptem kilka stron a zobaczysz fajne przykłady jedwabiu czy omotek z innych nici. Dobrze by było gdybys przypatrzył dokładnie autorskie wątki bardzo dobrych rod builderow. Del Torro, Pstragman, Tomek Sudety, Plusczzz i innych. Del Torro bardzo ładnie pokazuje i opisuje wszystko. Tam zauważysz przykłady omotek z różnych nici np. na srebrnych stopkach przelotek i będziesz widział jak konkretne nici prześwitują.Zobacz, naprawdę warto, piękno dla oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Panowie które nici i jakiego producenta po polakierowaniu staną się takie pół przeźroczyste czy delikatnie transparentne? Szukam kolorów Burgundowego, Oliwki i coś jak ProWrap Desert Camo 561 i Desert Sand 728 Generalnie nici oznaczone jako "nylon" po lakierowaniu są lekko transparentne (czym jaśniejsza tym bardziej) i mocno zmieniają kolor na ciemniejszy dodatkowo przyjmując kolor od blanku. Z burgundowymi blankami dobrze komponuje się PacBay nylon ruby red Y100A-RR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi