Krzysiek184 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Miał ktoś do czynienia z tym kręciołem? Poszukuję coś podobnego z dużą szpulą i nawojem linki ok. 90 cm. Jest to nowość na 2013 r. także za dużo o nim nie znalalłem informacji.http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-aero-4000-spinning-fa-zylka-i3127236547.html Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Na brytyjskim TLF piszą, że to całkiem przyzwoity młynek. Praca trochę mniej maślana niż Rarenium. Szpula minimalnie większa niż Technium 5000. Ale o trwałości nic za bardzo powiedzieć nie można, chłopaki używali go max. po parę tygodni.Sam tego młynka kupić bym nie mógł...Za wygląd Ale może się nie znam na nowoczesnym designie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tomek wygląd to ma raczej do karpiówki jak do spina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abugosh Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Bardzo plastikowy jest i ma kabłąk ze strasznie cienkiego drucika.... wygląda na bardzo zabawkowy, praca nie zachęca do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Moim zdaniem, lepiej zainwestować w jakąś sprawdzoną konstrukce. Kupić raz a dobrze ;-)Np taki Twin Power 5000 XT. Ten Aero tak jak Jozi prawi to jakiś karpiowaty młyniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Chciałem kupić nowego Sustain-a 4000 na Ebay-u ale jak byłem w Poznaniu w Art-Rod to widziałem model 2500 i miałem okazję nim pokręcić. I bardzo się zdziwiłem bo dość głośno kręcił się i wydawał z siebie szum tam jakby w fabryce zapomnieli go nasmarować. Sprzedawca powiedział mi że to Aero Wrap tak szumi. Czy to normalne w nowych konstrukcjach Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 jezeli ma byc tanio i dobrze (w relacji do ceny) to trudno przskoczyc ABU sorön SX, okume raw 2 i trio high speed, i oczywiscie shimano rarenium ...1) na szumy najlepsza jest spora doza wedkowania; 2) lepiej, ze szumi zamiast zabkowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 jezeli ma byc tanio i dobrze (w relacji do ceny) to trudno przskoczyc ABU sorön SX, okume raw 2 i trio high speed, i oczywiscie shimano rarenium ...1) na szumy najlepsza jest spora doza wedkowania; 2) lepiej, ze szumi zamiast zabkowac Abu nie znam, Okuma RAW II to mocna maszyna ale ma swoje wady, które ją dyskwalifikują, a Rarenium nie jest dobrym pomysłem z racji korpusu z Ci4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Abu nie znam, Okuma RAW II to mocna maszyna ale ma swoje wady, które ją dyskwalifikują, a Rarenium nie jest dobrym pomysłem z racji korpusu z Ci4.Kolego o jakich wadach piszesz możesz dokładniej? @fomadron kiedy opiszesz te wady bo nie umiemy się z @zwierzu doczekać Edytowane 3 Października 2013 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Przyznam że i ja chętnie posłucham o wadach RAW II - @fomadron czekamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Mam wersje tego młynka do feedera, jak za taką kasę jest naprawdę przyzwoity. Przy rzecznym feederowaniu czuć zaletę napędu X-ship. Dobry hamulec, duża szpula ale do spina jakoś tak nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal721 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Temat stary i na temat kołowrotka ciężko coś znaleźć. Poszukuję kołowrotka z przeznaczeniem na bolenia . Zależy mi na dalekich rzutach i rozważam zakup ale wersji feeder z większym przełożeniem . Może ktoś miał do czynienia z tym młynkiem i podzieli się informacjami z użytkowania . Nie wiem czy dobrze umieściłem post, jeżeli nie to proszę go usunąć. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 To i ja odkopie ten temat. Wie ktoś coś już o nim, kręcił nim lub używa?? jakieś wrażenia ktoś ma??Ja kręciłem nim tylko przez chwile na targach i przypadł mi do gustu, ale to była tylko chwila, a interesują mnie konkretne opinie osób które go posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 @kleniu25, widzę po Twoich postach że szukasz podobnego młynka jak ja - rozmiar 40, solidna maszyna z dobrym nawojem, raczej shimano... O tym Aero słyszałem to co wyzej napisano - plastikowy i bez cudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Bardzo plastikowy jest i ma kabłąk ze strasznie cienkiego drucika.... wygląda na bardzo zabawkowy, praca nie zachęca do zakupu.Myślę nad jedna rzeczą,bo; W opisie Exage-4000FD-model2014r-pisze,że Variaspeed2 zapewnia precyzyjne i celne rzuty. W opisie Aero-Spining-4000 pisze,że system Aero-Wrap2 zapewnia płynne i długie rzuty. -Czyli co-;Jak zarzucę Exage to poleci bliżej a celniej a jak cisnę Aero to przynęta poleci płynnie i daleko jak pocisk?,ale mniej celnie??? -I tu pojawia się pytanie do bardziej doświadczonych-który byście polecili z tych dwóch młynków do spiningu z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 który byście polecili z tych dwóch młynkówA co on miał by mielić? Kawę, pieprz może cukier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Exage nie mam i mieć nie zamierzam. Aero mam ale w bardziej wypasionej wersji Ci4+.Do spinna na rynku dostępne są 3 modele Aero w wielkości 4000. FA Spinning, Ci4+ i Ci4+ARC.Mój podstawowy młynek. Dzięki dużej szpuli dalekie rzuty. Ładny nawój. Ale jest sporo droższy od FA. Mniejsza waga i więcej łożysk. W FA brak łożycha w rolce i na podparciu korby z prawej strony.W najdroższym ARC 4000 dodatkowo wkręcana korba i łożycho w knobie. Pamiętaj że w Exage masz posuw szpuli oparty na mimośrodzie a nie na wormshafcie. A to czyni różnicę. Aero 4000 jest chyba natańszym Shimano na wormie. ARC CI4+ 4000http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/13ARC_4000-RKV_v1_m56577569830902531.pdf CI4+ 4000 FAhttp://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/14AERO4FA_v1_m56577569830918074.pdf AERO 4000 FA SPINNINGhttp://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/13AERO4000SPFA_v1_m56577569830902530.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 DZiękuję Panie Godski.To mi dało wiele do myślenia,bo nawet takich technicznych rzeczy nie wiedziałem. W każdym razie rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie wędkarskim,to ``o ile pamiętam ``tłumaczył mi tłumaczył tak;Najpierw jest Alivio i ma jakieś dwie tulejki zamiast łożysk.Catana ma z jednej strony łożysko a z drugiej tulejkę.Nexave polecał bo ma z dwóch stron łożyska zamiast tulejek. O Exage i Aero się nie pytałem,ale na mój ``chłopski rozum``-to jak w tym Aero Fa(3x S A-RB+1RB) z prawej strony korby jest tulejka,to albo bardziej wypasiony Aero CI4,albo dać sobie z wydatkami spokój i wziąść tańszą Nexave lub Exage-skoro Nexave ma tam łożyska zamiast tulejek-to posłuży na lata a tulejkę szybko szlag trafi.-DOBRZE MYŚLĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 DZiękuję Panie Godski.To mi dało wiele do myślenia,bo nawet takich technicznych rzeczy nie wiedziałem. W każdym razie rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie wędkarskim,to ``o ile pamiętam ``tłumaczył mi tłumaczył tak;Najpierw jest Alivio i ma jakieś dwie tulejki zamiast łożysk.Catana ma z jednej strony łożysko a z drugiej tulejkę.Nexave polecał bo ma z dwóch stron łożyska zamiast tulejek. O Exage i Aero się nie pytałem,ale na mój ``chłopski rozum``-to jak w tym Aero Fa(3x S A-RB+1RB) z prawej strony korby jest tulejka,to albo bardziej wypasiony Aero CI4,albo dać sobie z wydatkami spokój i wziąść tańszą Nexave lub Exage-skoro Nexave ma tam łożyska zamiast tulejek-to posłuży na lata a tulejkę szybko szlag trafi.-DOBRZE MYŚLĘ? Tulejka z prawej to nie problem. Dokładasz łożycho i po sprawie. Gorzej z łożychem w rolce. W niektórych nie dołożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Planuje zakup AR-C Areo CI4+ 4000xg czy to dobry wybór a może trzeba szukać innego rozwiązania. Zastosowanie kleń, jaź ale boleniowi nie odpuszczę jak się pokaże w polu widzenia a raczej rzucenia, dlatego wersja z dużym przełożeniem i tak szeroką szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Mój ci4+ przeżył 2 razy szkiery bez szwanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Mam rozumieć że to pochwała wytrzymałości, nie pozostaje nic innego jak kupić . Dzięki godski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Tak, to pochwała. Z tym że mam wersję bez XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Hej...wracając do aero 4000 ,czy wie ktoś może ile warta jest nowa zapasowa szpula ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Raczej niedużo. Seryjnie była dodawana druga a do innych nie za bardzo pasuje. Mowa o nowej rodzinie Aero. Wystaw na Allegro w licytacji to się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi