jtk53 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 czy ktoś wie jaki rozmiar łożysk zamiast prawej tulejki i do rolki kabłąka w aero 4000 fa do feedera ?mam ten kołowrotek 3 lata i używam na Narwi. działa bez problemów i czuć moc.chciałbym go trochę podrasować.może jeszcze gdzieś można dołożyć?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 3x11x7Rolki nie pamiętam chyba 2,5x8x4?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jtk53 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 dzięki wielkie za szybkość.wiesz może czy są problemy z rozbiórką tego młynka?niby mam rysunek ale jest tam tyle tego,że trochę się boję,chociaż już dokładałem łożyska do mojego emblema zia daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Podaj link posiadanego egzemplarza...Oo...Właśnie będę rozkładał Emblema 2500 x iaCo tam da się dołożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jtk53 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 https://mulinete.wordpress.com/2012/02/09/daiwa-emblem-z-ia/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jtk53 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 w emblemie z 3000 ia wymieniłem tulejkę z prawej strony,tulejkę w korbce i tulejkę na pinionie [wormie] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 czy ktoś wie jaki rozmiar łożysk zamiast prawej tulejki i do rolki kabłąka w aero 4000 fa do feedera ?mam ten kołowrotek 3 lata i używam na Narwi. działa bez problemów i czuć moc.chciałbym go trochę podrasować.może jeszcze gdzieś można dołożyć?pozdrawiam. Czuć moc? Dla mnie właśnie tego w tym kołowrotku najbardziej brakuje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Mocy niestety brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jtk53 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 to może jakiś konkret ?!ja na narwi używam koszyczków o gramaturze od 60 do 120 i nie mam żadnych problemów podczas holu czy to ryb czy samego zestawu.oczywiście waga koszyczków jest podana bez zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granturismo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Użytkuję kołowrotek Shimano Aero 4000FA Spining od dwóch lat. Sprzęt nie nosi najmniejszych nawet śladów użycia! Ma mniejsze luzy (o ile w ogóle można mówić o luzach) niż 9-łożyskowa Soare C2000PGSS! Chodzi też wyraźnie ciszej. Mimo to lekki szum daje się słyszeć. Zaletą są bardzo długie rzuty, wyraźnie dłuższe niż z pozostałych kołowrotków jakie posiadam. Bardzo mocny i precyzyjny hamulec, oraz dwie aluminiowe szpule podnoszą jego wartość użytkową. Na wyposażeniu jest też pierścień umożliwiający spłycenie szpuli celem nawinięcia cienkiej plecionki. Wadą jest jego waga i rozmiar. Kołowrotek waży 330 gramów, więc celem właściwego wyważenia wymaga odpowiednio ciężkiego wędziska. Jego korbkę natomiast można zamiennie używać do wyciągania wody ze studni - taka jest wielka! P.S.Z uwagi na całkowitą wymianę sprzętu, kołowrotek idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi