Skocz do zawartości

Caperlan taniutki zestaw - co wy na to?

dawek1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was zna ten zestaw, w tej cenie pewnie nic innego nie znajdę? No chyba że któryś z kolegów coś poleci :)

Dla jasności głównie zajmuję mnie spining, nie mniej czasami fajnie było by to urozmaicić dlatego pomyślałem o tanim zestawie żeby poćwiczyć.

https://www.decathlon.pl/go-fishing-fly-id_8014384.html

Ewentualnie znalazłem też jakieś Jaxon-y lub Ron Thompson w niskich cenach + kołowrotek i linka.

Dzięki za opinie. :)

wg mnie jeżeli masz ochotę przekonać się czy cie wciągnie flyfishing to zestaw jest super pod wzgędem cenowym, sam o czymś takim myślałem, ale jeden z kolegów z tego forum  :ph34r: obiecał przekazać mi wędke na próby na wypożyczenie :) a wracając do tematu, to jak ci się nie spodoba to wiele nie stracisz, więc chyba warto się przekonać :D

Kiedyś używałem tego zestawu. Raz – i tylko dla tego ze klenie nie brały na spina – a tylko ten zestaw muchowy był pod ręką na łódce.

Na co dzień mam 4 muchówki z wyższej półki a więc mam porównanie. Zestaw spasowany, linka się dobrze ładuje, kij trochę „pałowaty” ale daje rade. Od razu proponuje zakupić ze dwa przypony koniczne oby nie jaxona – bo ten z zestawu jest strasznie gruby. Żyłkę na dowiązanie jakaś w rozmiarze od 0,10 do 0,18 znajdziesz.

Tak Shakspire robi podobne zestwy z tego co widizłaem.

Na w/w zestaw udało mi się złowić klenie na sarniaki i piankowce pod krzakami i nie było najgorzej. Na początek do nauki rzutów i złapania bakcyla zestaw będzie ok.

Jednak jak Ci się spodoba to szybko wymienisz sprzęt na cos lepszego.

Kolega nawet na małe puchowce okonie łowił i też dawał rade. Niestety zestaw much praktycznie jest na starcie do wyrzucenia. Chyba ze wybierasz się na San albo Dunajec na rójkę jętki majowej.

O skuteczne muchy musisz zapytać muszkarzy w okolicy gdzie planujesz łowić.

Hmmm... Ja poleciłbym pogrzbanie w komisach i kupno Konge World Champion i jakiegoś przyzwoitego, taniego kołowrotka. Nie wiem co to ten Caperlan, ale jak będzie kiepski to mozesz się zniechęcić. A ww sprzet jesteś w stanei kupić w tym przedziale cenowym i mozesz być pewny, że jest całkiem przyzwoity.

pzdr

tomek