dawek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Czy ktoś z was zna ten zestaw, w tej cenie pewnie nic innego nie znajdę? No chyba że któryś z kolegów coś poleci Dla jasności głównie zajmuję mnie spining, nie mniej czasami fajnie było by to urozmaicić dlatego pomyślałem o tanim zestawie żeby poćwiczyć.https://www.decathlon.pl/go-fishing-fly-id_8014384.html Ewentualnie znalazłem też jakieś Jaxon-y lub Ron Thompson w niskich cenach + kołowrotek i linka. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 kiedyś miałem w łapie i rzucałem zestawem Tica discawery z tego co pamiętam. Bardzo fajny wyważony zestaw. Pełne panowanie nad linką. Co do decathlonowskiego zestawu. Widziałem macałem ale nie rzucałem. Troszkę wyroby szekspira przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 wg mnie jeżeli masz ochotę przekonać się czy cie wciągnie flyfishing to zestaw jest super pod wzgędem cenowym, sam o czymś takim myślałem, ale jeden z kolegów z tego forum obiecał przekazać mi wędke na próby na wypożyczenie a wracając do tematu, to jak ci się nie spodoba to wiele nie stracisz, więc chyba warto się przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kiedyś używałem tego zestawu. Raz – i tylko dla tego ze klenie nie brały na spina – a tylko ten zestaw muchowy był pod ręką na łódce.Na co dzień mam 4 muchówki z wyższej półki a więc mam porównanie. Zestaw spasowany, linka się dobrze ładuje, kij trochę „pałowaty” ale daje rade. Od razu proponuje zakupić ze dwa przypony koniczne oby nie jaxona – bo ten z zestawu jest strasznie gruby. Żyłkę na dowiązanie jakaś w rozmiarze od 0,10 do 0,18 znajdziesz.Tak Shakspire robi podobne zestwy z tego co widizłaem.Na w/w zestaw udało mi się złowić klenie na sarniaki i piankowce pod krzakami i nie było najgorzej. Na początek do nauki rzutów i złapania bakcyla zestaw będzie ok.Jednak jak Ci się spodoba to szybko wymienisz sprzęt na cos lepszego.Kolega nawet na małe puchowce okonie łowił i też dawał rade. Niestety zestaw much praktycznie jest na starcie do wyrzucenia. Chyba ze wybierasz się na San albo Dunajec na rójkę jętki majowej.O skuteczne muchy musisz zapytać muszkarzy w okolicy gdzie planujesz łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dzięki wielkie za opinie, w takim razie się chyba skuszę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Po pierwszej zbiórce z powierzchni suchara przepadniesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Hmmm... Ja poleciłbym pogrzbanie w komisach i kupno Konge World Champion i jakiegoś przyzwoitego, taniego kołowrotka. Nie wiem co to ten Caperlan, ale jak będzie kiepski to mozesz się zniechęcić. A ww sprzet jesteś w stanei kupić w tym przedziale cenowym i mozesz być pewny, że jest całkiem przyzwoity.pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Rzeczywiście kijek prezentuje się dużo lepiej i waży o połowę mniej! Tylko która wersja 2,3 a może 4 składową? I jaki kołowrotek i linkę byś polecał? Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez dawek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi