maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam. Panowie, z tytułowym dziadostwem walczę przez całe święta! Już prawie przez okno poleciał! Zatrzymał go kabel. A więc od początku... Kupiłem w tamtym tygodníu router tp link. Podłaczyłem bez problemu. Wszystko śmigało przez dzień. Nagle wszystko padło. Modem się kompletnie zresetował. Próby wpisywania IP, maski,bramy i dns nic nie dały. Oczywiście router odłączyłem. Lampki świecą wszystkie. Wygląda na to, że dane do modemu dochodzą a ten nie przepuszcza dalej. Windowsowe wykrywanie problemów zgłasza błąd z dns lub dhcp. Kliknięcie funkcji napraw zmienia ustawienia karty sieciowej na dynamiczny IP i dns a ja mam statyczny. Czy ktoś z Was, szanowni forumowicze, przeprowadzí mnie przez konfiguracje tego modemu? Router na razie mnie nie interesuje. Oby połączenie kablowe odzyskać. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 spróbuj wyłączyć kompa następnie wyłącz z prądu modem na 5 min , potem wlącz modem i za 2 min kompa może pomoże u mnie pomagało jak się zawieszał dodam tylko , że ja mam inny modem ale spróbować nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tylko, że w moim modemie wywaliło wszystkie ustawienia i adresy a sam sobie pobrać odpowiednich nie chce. Po wpisaniu adresów od dostawcy internetu ciągle nic. Jakieś dodatkowe opcje trza pewnie pyknąć. ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 u mnie też wywalało , ale po tym zabiegu połączył sie i automatycznie ustawiło się wszystko samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi