SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Byłem dzisiaj nad jeziorkiem czerniakowskim troszkę pomachać, efekty przerosły moje oczekiwania...2 szczupaczki po około 50cm, 4 sztuki czterdziestaczki, jeden kurdupelek koło 20 cm wszystkie ryby na leszczyka 9cm, dodatkowo dwa nie zacięte brania jedno na X-rapa Rapali i jedno na 11cm szczupaczka Sławka, ze szczupaczka zszedł mi też przy łódce szczupak pod 5 kilo...jestem w lekkim szoku bo wybrałem się tam bardziej w celu rozprostowania plecionki niż licząc na jaki kolwiek połów...w czwartek jade tam znowu sprawdzic czy dzisiejszy wynik to przypadek czy po prostu nie doceniałe łowiska które mam 10 minutod domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 @Sandacz Informuj o efektach na czerniakowskim nigdy tam nie bylem ale chyba tam sie pojawie PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 mnie dzisiejsze wyniki bardzo zachęciły aby przetestować to łowisko ponownie...juz w czwartek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 No to już wiadomo co Was tam tak ciągnie: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3681& ;start=0& Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Bo to albo rybki, albo... nie rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 takie rzeczy w miejscu publicznym to oburzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 dzisiaj wybrałem sie ponownie nad ten akwenik, efekty 3 szczupaki w przedziale 40-50 cm i jeden okoń koło 20cm wszystkie ryby na leszczyka 9cm, w nastepnym tygodniu postaram się wyskoczyć na cały dzień i dokładnie obadac to jeziorko, bo w 2-3 godziny nie da się go dokładnie obłowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam W sobotę byłem i nawet coś złowiłem Co prawda liczba ryb nie poraża bo: jeden szczupaczek przed wymiar i 4 okonie - największy 31 cm - ale powiem jedno, tak pięknie wybarwionych garbusów to dawno nie widziałem zbiornik co prawda w miarę równy, nie ma praktycznie zadnych nagłych spadków, dołków itd. ale kilka miejsc zdecydowanie się wyróżnia i tam właśnie są rybki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Można pożyczyć tam łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam Jest stanica koła PZW -niestety nie pamiętam którego. Wypożyczenie łodki to koszt 3 pln za godzinkę, chyba że jesteś członkiem tegoż koła, wtedy koszt to 1,5 pln. Co prawda łodzie nie są pierwszej jakości, ale można wytrzymać - tym bardziej że jeziorko nie jest duzym akwenem. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 ja byłem dzisiaj nad jeziorkiem ale wyniki dużo słabsze niz poprzednio, jeden szczupaczek pod 50cm i okoń kolo 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Odkopuję wątek. Panowie, ktoś był ostatnio, żeje tam coś jeszcze ??Tak mnie jakoś naszło żeby posiedzieć na łódce, a tam najbliżej bez wielkich przygotowań. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 nie wiadomo jak po tej przydusze wygląda rybostan, trochę ryb przetrzebiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 No właśnie w tym problem...nie byłem tam dwa lata. W każdym razie, dzowniłem na przystań która jest czynna od środy do niedzieli od 6 do zachodu słońca. Łódka 4 pln za godzinę - przystaniowy twierdzi że ryby jest jeszcze sporo, ale każdy swoje chwali. Wynika z tego że muszę tam pojechać i sprawdzić wszystko organoleptycznie <_< PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ale dużo chłopaki uratowali, gdyby nie oni to podejrzewam, że była by bieda aż piszczy... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Znajomy był na początku sezonu. Z tego co pamiętam to nie było źle, miał chyba dwie sztuki 60+ i kilka wymiarków. Oczywiście podczas kilku wypraw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Dziki za odzew, ja wybiorę się w sobotę i pomacam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Zdarzyło mi się wpaść na 2h pomachać z bratem z łódki. Na wodzie było z 5 łódek - każdy na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 W tym roku rozpocząłem sezon 1 i 2 maja na jeziorku czerniakowskim i od maja do chwili obecnej dość często się tam pojawiałem. Spektakularnych sukcesów - zero. Na początku maja 4 szczupaki, największy jakieś 45 cm, reszta sporo mniejsza. Później bywało różnie - częściej na tarczy niż z tarczą. Obławiałem zatoczkę niedaleko plaży, okolice mostu po obydwu stronach jeziorka i praktycznie całą południową część jeziorka. Północną stronę jeziorka praktycznie pomijam, bo ciężko się dostać do brzegu od strony Wisły a od strony Mokotowa gałęzie nad głową zawadzają jak diabli. Okolice mostu, który aktualnie jest w remoncie, są pełne reklamówek, jakiejś waty szklanej i innego przemysłowego cholerstwa. Sporo wędkarzy, rzadko kiedy ktoś coś trafia. Mnóstwo menelstwa, włącznie ze stacjonującą w namiotach młodzieżą, która śmieci w sposób niekontrolowany.Woda mocno zarośnięta grążelami, mnóstwo zaczepów i praktycznie zerowa frajda z łażenia przy ładnej pogodzie, bo od kąpieliska wrzask niesie się po tafli.Mimo wszystko lubię tam połazić, bo jak człowiek cały dzień gapi się na szyny i asfalt to jednak zielone otoczenie koi oczy. Dodatkowym atutem dla mnie jest to, że na wodzie jestem w jakieś 15 minut od momentu podjęcia decyzji o wyjeździe na ryby. Po moim sukcesach kumpel powiedział, że muszę przestać nazywać to "wyjazdami na ryby" a zacząć mówić o wyprawach "wyjazdy nad wodę".Jeziorko traktuję jako poligon doświadczalny i miejsce do nauki prowadzenia przynęt, bo w spinningu stawiam pierwsze kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Hej, mieszkam obok ale rzadko bywam. W tym roku ani razu. Sprawdź dokładnie, bo z tego co słyszałem....za mostem łowić nie wolno. p.s. z rybami aż takiej tragedii jak piszesz nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) W aktualnym zezwoleniu na 2014 rok nie ma Jeziorka Czerniakowskiego. Czytałem coś o utworzonym tam rezerwacie i zakazie wędkowania. Ktoś potwierdzi jaki jest aktualny status tego akwenu? Edytowane 2 Września 2014 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Od kiedy tam chodzę ani razu nie sprawdzano mi karty wędkarskiej i rejestru. Wiem, że nad jeziorkiem siedzibę ma koło wędkarskie nr 56, dawne koło MZK, więc o status akwenu można się najpewniej u nich dowiedzieć. Od strony Mokotowa na pewno wędkować można po prawej patrząc na most. Po lewej stronie też są dostępne pomosty ale jakby wędkujących mniej co mogłoby potwierdzać tezę o rezerwacie. Ten rezerwat ma lub miał związek z tym, że na teren wokół jeziorka chciał położyć łapę developer, więc na szybko coś musiało zostać sklecone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Kurczaki a mialem ochotę sie wybrac bo córka chce sie uczyć spina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 potwierdzam od znajomego - "próba łowienia kosztuje 200zł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Cześć! Czy ma ktoś z Was jakąś świeżą informację w poniższym temacie? http://www.sadyba24.pl/component/k2/item/379-jak-szczupaki-z-karpiami-walczy%C5%82y 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi