Skocz do zawartości

Jeziorko Czerniakowskie

SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt;

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliście ostatnimi laty, łabędzie na czerniakowskim? W zeszłym roku na spacerze nad jeziorkiem (teraz traktuję tę wodę jako miejsce do spacerów rodzinnych i testowania nowo zakupionego sprzętu ... mam blisko) opowiadał mi jeden z działkowiczów, że widział jak polują również na łabędzie!!! szok!!! :huh:  :angry:

Ja zgłaszałem, nie tylko ich ale również ludzi którzy byli tam na łódce i wędkowali.

Łącznie trzy razy i od tamtej pory nic się nie zmieniło.

Tamtejsi banderowcy którzy w lato nie tylko łowią ale także pływają skacząc przy tym z mostu. Byłem świadkiem sytuacji pod koniec sierpnia jak stała grupa na moście około 6-8 osób zaa wschodniej granicy, popijali piwko i skakali do wody z mostu oczywiście. Po 20minutach przejeżdżał patrol policji, zwolnił, popatrzył, dał sygnał dźwiękowy i pojechał dalej w stronę siekierek. Wracał po kolejnych 20 minutach ten sam patrol, towarzystwo bawiło się dalej, a oni po prostu przejechali. Jeżeli tam nikt nie zaprowadzi porządku to jeziorko za kilka lat będzie ściekiem w którym nawet pies nie będzie chciał się wykąpać. Pracownicy stanicy to zupełnie inny temat, onich też można dużo napisać. Ciche przyzwolenie nadal tam jest i ma się dobrze

Tez skakalem z tego mostu,ale 35 lat temu.No trzeba bylo sie przed laskami zaprezentowac-mlody czlowiek to glupi. ;)

Ja także 10 lat temu skakałem. Problem leży w tym iż robią to po alkoholu i nie mówię tutaj o jednym czy dwóch piwach oraz byłem świadkiem sytuacji gdzie skoczył jeden, metr obok łódki która płynęła sobie para z dzieciakami. Nie chcę pisać jak mogło się skończyć gdyby skoczył metr obok. Zapewne kręgosłup by nie wytrzymal... Poza tym "Panowie" którzy wypożyczają łódki nie widzą problemu w tym że ktoś na łódce w promieniu 15m od przystani pije wódkę... Żadnego regulaminu się tam nie przestrzega już nie mówię tutaj o tym że nocki na zamkniętym odcinku to normalka na tej wodzie.

Nastawiasz się na szczupłego czy raczej oksy? Ja byłem wczoraj wieczorem, nad wodą tłumy. Siadł sandaczyk 20cm :D, ostatnio zameldował się oks ok 12cm :D i szczubeł 61. Daj znać jak wyniki i czy dużo ludzi?

Piękna Złota jesień się zaczyna, Wisła wysoka i brudna - ludzie wyposzczeni stąd pewnie tłumy na Jeziorku...

Tak naprawdę to nie mamy wody stojącej w centrum Warszawy. Po zamknięciu portów zostało Wilanowskie, Czerniakowskie i kanał Żerański. Z roku na rok jest coraz więcej wedkarzy, więc i presją większa.

Boję się tylko tego iż za kilka lat naprawdę nie będzie czego łapać w Warszawie. W przeciągu ostatnich 5 lat można gołym okiem zauważyć że populacja ryb w Warszawie i pewnie nie tylko zmniejszyła się bardzo.

Nie mówię tutaj tylko o drapieżnikach, biała ryba też pozostawia dużo do życzenia.

p.s Ktoś jest w stanie wytłumaczyć sytuację sandacza w Warszawie? Łapał lub łapie ktoś te ryby regularnie?

p.s Ktoś jest w stanie wytłumaczyć sytuację sandacza w Warszawie? Łapał lub łapie ktoś te ryby regularnie?

Pogłowie słabe, ponad 90% to ryby drobne. Ciężko o wymiarową rybę nie mówiąc o ambitniejszym okazie. U mnie średnia 1 wymiar na ponad 50 ryb. Wypowiedz dotyczy Wisły i połowie z brzegu.

• Like 2

• 4 miesiące temu...

Niestety bardzo nie jasno opisane są przepisy dotyczące jeziorka. W mojej ocenie można wędkować w rejonie który opisałeś (widać to z reszta na co dzień w praktyce wędkarzy jest sporo). Obowiązuje karta wędkarska i regulamin

Edytowane przez BOB1