Miro 85 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Zainspirowany tym co tu koledzy wyczyniają z drewnem i pianką nie omieszkałem spróbowac własnych sił Woblerki 2-2,5cm ,materiał lipa,waga od 1,3g do 1,6g,pod "moje jazie" , było ich sporo wiecej niestety pierwsze testy nad woda sprowadziły mnie na ziemie, na fotce tylko te które pracują tak jak chciałem, musze jeszcze po pracować nad estetyką giecia drutu itd,ale jestem z siebie dumny ze to z mojej reki wyszło, ocencie sami ;-) Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Bardzo fikuśne maleństwa . Widzę że na jednym udało Ci się nawet zmieścić oko. Przy takim bardziej podłużnym kształcie możesz dać przednie oczko bliżej steru, na pewno poprawi to pracę. Jest super.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 WitajPodobają mi się. . W szczególności pasuje mi to ponad duże oko w niektórych z nich. Dlaczego? kilka lat temu przeczytałem gdzieś, że takie ślepie "wabi lepiej". A, że dupa ze mnie była w struganiu wobisi, więc jeden z kolegów zrobił mi taki. Cały czarny, z białym ślepiem centralnym. I wiesz co? Zębate biły w to jak nawiedzone.Ale, to tak na marginesie.Po prostu są fajne, gratulacje. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wielke ślepia nie są przypadkowe, najlepsze wyniki miałem właśnie na wobki z wielkim okiem. Dlatego takie też sobie wystrugałem. Zobaczymy czy polubią sie z jaziami, na wszystkie odrysowałem sobie szabloniki, najskutecznieszy pójdzie w serie.. :-) Przez te śniegi i długa zime chyba wielu przybyło hand-madowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ja chylę czoło bo mało kto zaczyna od tak małych i właśnie idzie dalej -super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Próba z trochę większym kalibrem, niebieskie już po testach i pięknie chodzą,coraz bardziej mi sie ta zabawa podoba,ale czasu mało. Ten duży to kopia skinnera 12cm waga 25g/pływak Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No, piękne kolego. Bardzo ciekawe kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zacne są te Twoje woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 no ciekawe ciekawe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 bardzo fajne woblery aż nie mogę za bardzo uwierzyć w to że pierwsze ,wizualnie super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Tak dalej kolego:) Fajne te mikrusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Widzę że nóż Ci się klei do ręki Wobki jak na pierwsze bardzo przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dzieki panowie, jak tylko skończy mi sie nagonka w garage to znów coś wystrugam. Poki co po tych kilku woblerkach mam obraz jak to mniej wiecej wyglada i co trzeba zmienić itd Mam na strugane kolejne 20szt mikrusów 2cm ale nie mam kiedy sie za nie dalej wziasc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Jako że po wypadku leze sobie i nad wode nie moge sie wybrac to zabrałem sie do roboty. Wczoraj zrobiłem na gotowo 3 mikrusy(w sensie do ustawienia nad wodą) Poprzednia partia musze przyznać ze zweryfikowała obraz ustawienia wobka na wiele sposobów, i nawet sie 3 rapy złapały na mikrusy :-) Mam tu jeszcze pytanie do mistrzów, gdzie można zakupic dobre pedzelki takie mikro? Bo to co ja posiadam to sie bardziej do sciany nadaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 kolejna partia maluchów gotowa.Waga 1.5g, materiał lipa ,wielkość 25mm Poprzednich troche juz urwałem, i nawet cos sie połowiło Praca mały agresor, oczka tym razem wklejane, i powiem ze sceptycznie do tego podchodzilem ale robiłem próbe i jest to mega wytrzymałe Nazwe je BIG EYES , jak dorwe cos sensownego do filmowania to i wrzucę jak pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Oddział fasolek fajne fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 No to Miro kiedy ruszamy na Jaśki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) No to Miro kiedy ruszamy na Jaśki? Ja w każdej chwili, ale " Nil " cos nie chce opadać, goczały już mi na nerwy grają,upał a woda sie podnosi to opada.. Drugi dzień już nad woda nie byłem,tylko pogodynke monitoruje i czekam az bedzie ponizej 100cmNo i wobki strugam Edytowane 19 Maja 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 To już niedługo.Kupię jakieś zwykłe wodery i startujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 na wodery to z 80cm musi być, ale mam nadzieje ze wkońcu doczekamy w tym roku normalnego stanu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Wobki pierwsza klasa,widziałem osobiście,a praca jeszcze lepsza.Mirek,dziwie się że jeszcze nie dodali Cie do warsztatu twórców przynęt psZobacz jak woda dość szybko spada przez ostatnie godziny,być może jutro to już będzie ten właściwy poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Jako że po wypadku leze sobie i nad wode nie moge sie wybrac to zabrałem sie do roboty. Wczoraj zrobiłem na gotowo 3 mikrusy(w sensie do ustawienia nad wodą) Poprzednia partia musze przyznać ze zweryfikowała obraz ustawienia wobka na wiele sposobów, i nawet sie 3 rapy złapały na mikrusy :-) Mam tu jeszcze pytanie do mistrzów, gdzie można zakupic dobre pedzelki takie mikro? Bo to co ja posiadam to sie bardziej do sciany nadaje.. Co prawda do mistrza mi daleko, ale trochę pędzli już przerzuciłem. Jeśli akryle i tym podobne farby wodne to jedynie te pędzle, które dobrze trzymają farbę. Muszą ją chłonąć, więc przede wszystkim dobre futerko - sobol, wiewiórka, kuna. Z syntetyków polecam jak na razie z włókna Toray od Kozłowskiego http://www.pedzle.com/ poza tym dobre są też pędzle Kolibri z podobnym włosiem, dostępne w wielu sklepach.Nie warto oszczędzać na pędzlach. Tym bardziej, że to wydatek na dość długi okres czasu. Pędzle "mikro", jak je nazywasz, to zwykle retuszerskie, zaczynają się od rozmiaru 5/0 i są dobre do cienkich kresek. Wbrew pozorom częściej będziesz malował swoje fasolki pędzlami nr2 lub 3, a te poniżej zera do pojedynczych kresek. Dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Joker Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, w pedzelki sie zaopatrze, teraz bardziej jednak mysle nad aero,dokładność od spray'u pewnie nie oceniona. Tym czasem zabieram sie za kolejne maluchy(60szt) ,oraz wieksza wersje malucha(3,5cm-12szt) i boleniówki,ale jeszcze nie wiem ile, bo trzeba coś najpierw potestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Przyszedł i dziś czas na boleniówki, 6,5cm, oraz 8cm.Próba oklejania folią alu może nie całkiem estetyczna,ale mniej wiecej już wiem jak to sie je...Rybka od lewej zwodowana i całkiem przyjemnie chodzi)praca drobna)i, nawet testowana przez bardziej w bolkach obeznanego kolege, ale w debiucie niestety nic sie nie złowiło.. Myśle jeszcze nad 3cm sieczką... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Sieczka gotowa Długość 32mm, waga 2,5g, oklejony folią,oczy 6mmSpedziłem nad nim cały dzień, walory estetyczne na drugim planie, najważniejsza była praca i udało sie osiagnąć to co przy wiekszych modelach czyli drobna agresywna praca i lusterkowanie w opadzie,co ciekawe (a moze dla koneserów nie ) przegiecie oczka jeszcze niżej zmienia prace w całkiem fajny jaziowo-kleniowy woblerek Mam w planie troszke sobie ich zrobić,ale poki nie bedzie aerografu nie biore sie za malowanie, bo mi sie poprostu nie podobają,mając takie cudeńka w pudełku jak raptorki Tomy'ego wstyd je tam wkładać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi