terier123 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Jak dla mnie to wyglądają całkiem przyzwoicie wiadomo, że Tomy'ego wymiatają ale złowić rybę na swojego potworka to dodatkowa satysfakcja i radość, a chyba o to w tym wszystkim chodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Przerobiłem troszke konstrukcje eyes'a, i wyszło takie cos.Oba po wodowaniu, jeden głeboko,drugi smużak max do 50cm schodzi w zaleznosci od uniesieniakija, 20szt nastruganeWkońcu jestem zadowolony z pracy(dla mnie na moja wode idealna),poprzednie troszke juz połowiły,ale z 20szt zostały mi 4,reszta w wodzie...Qrde ale póki nie mam aero to nie biore sie za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dawaj ręcznie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Poszło kilka w lakier bo nie ma na co łowić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Coś Ty je lakierował w aucie w drodze na ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 hehe, prawie... Tomy wiesz ze robie na własny użytek to i nie używam parkietówy,tylko bezbarwnego nitro który po godz jest jak kamień, w drodze na ryby dosychały ,jednego już w wodzie zostawiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mirek,robisz co,bo coś nie widać tego w wątku Jak tam boleniówki i sieczka jak masz coś to wstaw fotki a ja wybiore sobie kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Bo na rybach siedze.. Sieczki troche jest wstawie wieczorem focie, od wczoraj kombinuje nad plywająca boleniówka, bo zrodziła sie taka potrzeba.Mam na rzece rafke z za której bolki wychodza po swoje ofiary, na szczycie jest ze 20cm wody i brania sa zwykle za rafka,a wszystkie wabiki które mam grzęzną na rafie. Na wieczor jak rapa siekła pare razy to nawet grunciarz podskoczył z krzesełka... lekko miała ponad 80cm Ide strugać i malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) To zrób o jedną więcej Chyba wiem o którą rafke Ci chodzi,ale to na pvDobra,idź coś strugać i nie zapomnij o eyesach dla kumpla i czekam na fotki editA jak z tym aerografem,kupiłeś już? Edytowane 21 Czerwca 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Jak widać aerografu dalej nie ma... Mam chwilowo inne spraw na głowie ale cos tam sie cały czas dla siebie struga...Boleniówki: 6 / 4 / 3cm i reszta z ostatniego miotu Najważniejsze ze rybki łowią, oprócz kilku przynet Tomy'ego nie mam już zadnej handlówki w pudełkach, a zastosowanie przednich oczek w kształcie lezki daje spore mozliwosci nad wodą co do pracy przynety i mozna sie fajnie dostosować do rybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Oj sie naszukałem swojego tematu, przez cały cezon próbowałem rózne rodzaje przynet i ustawień no i po roku doświadczeń czuje sie... o rok madrzejszy . Przy takiej temperaturze jaski zaczeły reagowac na bardzo male woblerki, to i potrzeba matką wynalazku.. taki sobie kiełzyk 1,5cm 1g Edytowane 2 Listopada 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No piękny skubaniec.Rozwiązanie ze sterem też super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jako ze w pudełku z napisem "boleń" świeci pustkami i został jeden wobler, naszła mnie ochota na wystruganie kilkunastu woblerków.Przy okazji poćwiczyłem troche oklejanie folią alu, bedzie coś z tego? Jeszcze próbuję więc na wieczór moze bedzie poprawa efektu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (...) bedzie coś z tego?(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jeszcze kilka prób i bede zadowolony, przy okazji troszke dla fotki po bazgrałem korpus pędzelkiemi juz zaczyna to cos przypominac, na dzis dość 15 wobków wystruganych, jutro wkrety, naciecia na ster,obciazenie i inne prace zwiazane z tym i można do kaponu utopić.. za tydzień powinien być efekt końcowy, tym razem już z aero i opalizacją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Takie tam sobie prace po kolei, postanowiłem dziś jeszcze do strugać 13 wobków i bedzie mała seryjka 25szt , pewno nad woda sie znajdzie jakiś pudełkokrążca Niby 13 wobków a jest co robić, musze sie zaopatrzyć w wyzynarke stołowa/włosowa to na pewno ułatwi prace.. Wobler ma 7cm i bedzie wazyl ok 9 -10g, praca drobniutka, dośc mocna i silne lusterkowanie w opadzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Kolego Miro, gdzie mozna kupić to czerwone "ustrojstwo" z drugiego zdjecia, czytałem własnie w innym wątku jak o tym pisałes i myslę ze bardzo pomocna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Kolego Miro, gdzie mozna kupić to czerwone "ustrojstwo" z drugiego zdjecia, czytałem własnie w innym wątku jak o tym pisałes i myslę ze bardzo pomocna rzecz.znany portal aukcyjny, choc niewiem czy jeszcze jest bo dawno temu to kupowałem( fachowo nazywa sie to sprawdzian do otworów) Edytowane 6 Listopada 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Wczorajszy dzień upłynął na żmudnym wklejaniu oczek,, obciazenia i innych bajerek. Dziś wybieram sie na jakiś test surowego wobka w nitro, a przy okazji zabieram bata i chce złowic kilka uklejek celem obfotkowania uklejek z mojej rzeki zeby jak najbardziej odwzorować malowanie Łącznie 25szt, bedzie na cały sezon( 13 szt ma troche inny kształt 'dupki') Edytowane 8 Listopada 2013 przez Miro 85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Tak więc dziś całe popołudnie spedziłem na testach, i finalna wersja już wybrana.Testowałem 3 różne stery, i 3 rózne wersje obciazenia dla tej konstrukcji i jestem bardzo zadowolony, praca wysżła bardzo drobna o dość dużej kumulacji drgań i lusterkowaniem w opadzie, wobek idzie jak strzała nawet w najsilniejszym nurcie na czym mi zalezało.( na odskoki w bok przyjdzie czas pózniej,bo latem zrobiłem sobie takiego woba i bolki fajnie sie tez nim interesowały) Kształt steru wybrałem waski, dzieki czemu praca jest drobniutka ale bardzo wyrazista, teraz trzeba sie uśmiechnąć do forumowego kolegi od sterów coby kilkadziesiąt powielił. No i najważniejsze ze na testowanego woba zaliczyłem atomowe branie, po czym zaraz ryba spadła,dlaczego to widac na foto,ale wcale sie tym nie martwie a wrecz przeciwnie w końcu to było tylko testowanie, a od kotwic druciaków nie ma co oczekiwac cudów, Mysle jeszcze nad zmniejszeniem oczu do 5mm( teraz 6mm) i znalezieniem bardziej realistycznej siatki do odbicia łuski, bo do uklejki Irasa jeszcze dalekooooo a chciałbym full real. Jedno zamierzenie mi sie dziś nie udało, a mianowicie złowienie uklejki, tak dawno już nie łowiłem na spławik ze az sie dziś dziwnie czułem nad woda z bolonka w ręku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Nowych pomysłów ciąg dalszy...Efekt wczorajszego spławikowania ,i połowu podrywką, kazda z uklejek dokładnie obfotkowana, i pomierzona suwmiarka. Starałem sie odwzorowac uklejke z 'mojej' rzeki w skali 1:1. ( oczywiscie tylny kształt brzuszka zmieniony dla pracy) po kolei 9,5cm/ 7cm/ 5,2cm / 4,2cm /3,2 cm w miare proporcjonalnie... Na razie czekam na dostawę drutu ołowianego, i nowych farb wodnych( przy okazji robie kompresor 'lodówkowca' bo w mieszkaniu inny nie przejdzie,tak samo farby nitro a nie mam już mozliwości malowac gdzie indziej jak w mieszkaniu..) Tak ze chwilowy przestuj bedzie, ale cos tam cały czas dłubie, pomyslów mam multum,tylko mało czasu na realizacje wszystkiego. Niebawem tez bedzie jakiś sprzet do filmowania to i prace woblerków pokaze do krytyki Bynajmniej ja jestem zadowolony, ale to już bolkom oceniac.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 dzis kolejne testy były, i takie spostrzeżenia : 3/4/5 pracuja wyśmienicie ( bardzo drobne X ,wręcz bym powiedział drżenie, i piekne lusterko w opadzie, Ja osobiscie lubie taka prace, ale można tez inaczej i z szerszym sterem troche sie to zmieni, Kilka wobków zrobiłem prawie ze smuzących i i mysle ze to może byc ciekawa propozycja na letnie rapy patrolujace przy powierzchni. 7 i 9 dzis były w przeciązanej wersji testowane i nie bardzo mi sie podobało, 9tka z kotwami to 28g i fajna prace miała tylko na szerokim sterze, na waskim praca była tylko przy prowadzeniu orient expresu... A na koniec ją odstrzeliłem i tyle ją widziałem..Zdecydowanie bardziej wole te długosci w wagowym przedziale 7cm-10g i 9cm -ok 15-18g i jednak wąskim sterze, spróbuje jeszcze cos pływajacego w nastepnym tyg. U mnie rzeka waska to i kilometrów przy żucie nie potrzeba Wszystko ładnie opisałem w kajeciku i bedzie sie mozna bazowac na przyszłość. Next tydzień beda wkońcu odpowiednie farby( piotro82 dzięki), to i cos sie popsika,i po pędzluje Szkoda ze tak późno sie zabrałem do tych boleniówek, bo już praktycznie po sezonie, cięzko ryby zlokalizowac, a fajnie by było uwiesic jakiegos bolesława na hak przy testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Po testowaniu przyszedł czas na malowanie, dziś 20szł 7centymetrowych boleniówek poszedł pod kolor, wczesniej testowałem, rózne warianty malowania, i tu taka fotka zwiastun( jeden z kilku testowych). Za 4 dzionki pokaże efekt mojego badzgrania po lakierze finalnym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi