fish28 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Zaje....e, podobne do pokarmu moich rdzawców, zmienimy tylko troche kolorki i będzie jak ta lala Mirku, a tak zapytam. Czy te 7ki będą uzbrojone tylko w tylną kotwice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 nieeee ,napisałęm przecierz ze to tylko testowy korpus.Własciwie 7-emki mają oczywiscie 2 kotwy, wąski długi ster i ważą 12g bez kotwic Po bezbarwnym bedzie widać opalizacje i inne szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Wiedziałem od samego początku że coś z tego będzie.Zostaw sobie parę bez steru tych boleniówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Wiedziałem od samego początku że coś z tego będzie.Zostaw sobie parę bez steru tych boleniówek. mam jeszcze kilka gołych korpusów bez wkretów i obciazenia to cos pokombinuje, przyjdzie na nie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Prób ciąg dalszy, dziś kilka takich uklejowych dziwadeł, to przekładanie lakierów z kolorami mnie kiedyś wykończy... Są też już wystrugane uklejki w kształcie real, i na razie skupiam sie na odwzorowaniu jej na ile tylko sie da.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Mała partyjka, niestety nie widac w tym świetle opalizacji niebiesko/złoto/zielono/różowej, i tu podziekowanie dla @Tomy za podpowiedz, bo mało brakowało a cała moja praca poszła by na marne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Bardzo zgrabnie wyszly i kolorystyka tez miod.Robota nie poszla na marne,jak widac.Jak praca bedzie fajna to w sezonie powinny Cie pocieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 prawie jak żywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Piękne Mirek wobki Ci wyszły Czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Mała partyjka, niestety nie widac w tym świetle opalizacji niebiesko/złoto/zielono/różowej, i tu podziekowanie dla @Tomy za podpowiedz, bo mało brakowało a cała moja praca poszła by na marneMusiałem być nawalony że się wygadałem.Ale ładnie Ci wychodzą te ukleje. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 prawie jak żywe. łooooo do żywych to im daleko jeszcze Piękne Mirek wobki Ci wyszły Czekamy na więcej Darku teraz na pracowni mam już inny kształt korpusu(bardziej realistyczny), dziś byłem na testach i jestem zadowolony długosć 6,8cm waga ok 9g bez kotwic.Tym razem szykuje troche inny design, będzie bardziej widoczna faktura łusk( i kształt) , rzeźbione skrzela i do tego lekko odchylone a patrzac z tyłu bedzie widac czerwone wnętrze skrzeli... Akurat jak wrócisz do PL to powinny być gotowe, mam tam już do Ciebie przyszykowane pare dziwadeł uklejkowych, w zamian bede Cie gnębił o przeróbke odległosciówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Musiałem być nawalony że się wygadałem.Ale ładnie Ci wychodzą te ukleje. Hehe przed 13-tą było, to musisz wczesnie zaczynac... a na poważnie to w sumie to nie miałem kogo o to zapytac, sam myslałem ze uzywasz nitro do tej operacji, tym bardziej że nigdy mi sie nie zwazyła ta farba, co najwyzej troche spłyneła.Teraz jestem mądrzejszy i mam nadziej że już nie bedzie niespodzianki bo naprawde sie przy tym nasiedziałem,a tu prawie cały efekt psu w dupe... Na szczescie feralne wobki udało sie uratowac i już sie barwią Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Musiałem być nawalony że się wygadałem. Tomy nasepnym razem jak bedziesz pil to napisz mi priva lub dwa z jakimis sekretami HAHA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Pobawiałem sie dziś troche z nową uklejką, pierwsze kolory połozone, przełozenie bezbarwnym i nastepne barwy bedą jutro, i przy okazji oko 3d lekko upiekszone.Pół nocy myslałem jak zrobić te otwarte skrzela, i do tego oklejone folią, i pomalowane tylko wewnątrz i chyba sie udało..... Po boleniówkach już nastepne wobasy( 2,5cm) czekają, sezon jaziowy już nie długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Maluchy dziś ustrugane, i uzbronone z oczka, obciązęnie i naciecie na ster. Te 2 konstrukcje najbardziej mi sie sprawdziły w zesżłym sezonie wiec bede je powielał teraz, cieńszy wobek jest jeszcze w wersji z jajem na ciąganie w największej kipieli,ale już mi brakło czasu na szlifowanie korpusów( czas najwyższy zrobic bądz kupić wyrzynarkę stołową) Baryłka 2g tonąca,24mmPlaskacz 1,5g tonący 24mmPlaskacz z jajem 2 wersje 1,5g i 2,5g z szerszem sterem Wszystkie startują od zera, praca mocne V Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Uklejki dostały własnie nowe kolejne kolory.. jutro jutro jak sie uda zdobyć odpowiednią perłe to bedzie jeszcze jeden kolor i koniec.Kolejne uklejki w innych wielkosciach juz w planach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Fajna uklej. Tremowałeś korpus, czy folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Folia 3M na nacietym korpusie,ale musze zmienic ta folie na cińsza bo ta jest za gruba i nie widać tak szczegółów, na kuchennej wyglada to o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Maluszki pokolorowane,i sie już lakierują( w niedziele wybieram sie w końcu na ryby) Kolejna wersja uklejki, tym razem zmieniłem folie na cieńsza i ładniej szczegóły widac przy najmniej dla mnie, delikatnie zmieniłem korpus, i musiałem przesunąc ster troche bliżej zeby uzyskać zamierzoną prace,uklejce ubyło również 1g, i i ma cieńszy korpus 7cm 8g bez kotwic jak narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Naszło mnie rano na zrobienie uklejki pod jazie tak max 4 cm. Skrobłem szybko kilka testowych korpusów, kilka sterów, nafrezowanie pod drut ołowiany zrobiłem dosc ciasne(co by mozna przesówac drut w rózne miejsca) i mykłem nad wode popróbowac z pracą pod jazia. Narazie uklej wazy 2,5g ma niecałe 4cm i dośc szeroki 8mm korpus jak na taką konstrukcje, pracuje ładnie w x Korpusy już przygotowane pod oklejanie folią, jedna już oklejona i narazie próbuje jak ja pomalowac, bo to strasznie małe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Świetne malowanie, uklejka jak żywa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Uklejki 4 cm dostaly dziś troche barw, strasznie jestem zły na folie alu, bo jakiś dziwny odblask ma, jakby matowa, pomalowałem tez 7mke i 10tke i ni cholere mi sie nie podoba.W końcu znalazłem troche czasu zeby coś wiecej wystugac 7-ek i właśnie sobie szlifuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Takie dziwne morskie rybki których nigdy nie widziałem.. Darku podobają sie? jutro podeśle fotki w dziennym świetle. 10cm 18g praca boleniówki plus lusterko w opadzie Edytowane 25 Grudnia 2013 przez Miro 85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Kolejna wersja 7cm uklejki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi