Skocz do zawartości

Miro_LURES

Miro 85

Rekomendowane odpowiedzi

Takie dziwne morskie rybki których nigdy nie widziałem.. Darku podobają sie? jutro podeśle fotki w dziennym świetle. 10cm 18g praca boleniówki plus lusterko w opadzie

Mirek, czarniaczki pierwsza klasa. Rdzawce na pewno nimi nie pogardzą :)

A te dziwne ryby to może w przyszłym roku zobaczysz, jak tak bardzo chcesz ;)

Mirek, czarniaczki pierwsza klasa. Rdzawce na pewno nimi nie pogardzą :)

A te dziwne ryby to może w przyszłym roku zobaczysz, jak tak bardzo chcesz ;)

No było by łatwiej jakbym wiedział jak ta rybka wyglada, a z czarno-białej foty trudno coś namalować.. bo wcale łatwo mi  to nie przychodzi..

• Like 1

Mirek, ja chce taką :)

Mówisz-masz :-) 

Założyłem sobie już nowy cel na woblera  :

Czebaczek Amurski

jest go u mnie na rzece od groma i może być dobra przynętą,a ostatni złowiony bolek wyżygał mi cała garść własnie czebaczków

Spróbuje zrobić  jak najbardziej zbliżonego do orginalu

post-49445-0-98321100-1388603298_thumb.jpg

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Coś tam ostatnio w końcu wystrugałem, niby kiełze  1,8cm, 2 wersje, DR i płytko schodzące, kolor i wzorek bardzo mi sie sprawdzają na wiślanych leszczach wiec sie powielają, DR schodzi na ok 1,5m przy wolnym prowadzeniu(może i wiecej ale u mnie nie ma takich głebin.. :) ), druga wersja schodzi max na 60cm,a i posmuzyć nim idzie, Musze sie usmiechnać do kolegi to i film z pracy  tych dziwadeł zawita w temacie

Ogólnie wobek do wolnego prowadzenia, i nie specjalnie lubi szybki nurt

No i dzisiejszy amator DR-a  :)

post-49445-0-70549800-1399751458_thumb.jpg

post-49445-0-69299600-1399751482_thumb.jpg

• Like 2

Kolejne maluszki na planie. 1,8cm, waga 2g i 2.1 DR, bardzo lotne co mnie cieszy, powstała tez wersja na mniejszy nurt, taka sama konstrukcjatylko z mniejszym obciażeniem (1,3 i ,1.4g).w porównaniu do kiełzy te wobki sa super stabilne w nurcie,kiełż bardziej nadaje sie do zadań specjalnych(leszcze) i wolnego prowadzenia.

post-49445-0-48915600-1400226207_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Kolejne maluszki na planie. 1,8cm, waga 2g i 2.1 DR, bardzo lotne co mnie cieszy, powstała tez wersja na mniejszy nurt, taka sama konstrukcjatylko z mniejszym obciażeniem (1,3 i ,1.4g).w porównaniu do kiełzy te wobki sa super stabilne w nurcie,kiełż bardziej nadaje sie do zadań specjalnych(leszcze) i wolnego prowadzenia.

Ten brak stabilności bywa często zaletą.Weźmy żabę Rebela tą mniejszą.Szybciej poprowadzisz i jedzie na plecach ale jak się opanuje tego wobka nie ma lepszej przynęty na Klenie.Stabilne żaby też są na rynku tylko w porównaniu do w/w. to słabiutko łowią.