Skocz do zawartości

LIPIENIE 2007

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu zastanawialiśmy się dlaczego na naszym forum nie ma jeszcze wątku o lipieniach.

Przecież to przepiękna i bardzo waleczna ryba. :D

Razem ze Sławkiem postanowiliśmy nadrobić te braki :lol:

I wybraliśmy się na jedną z odległych lipieniowych rzek, aby zapolować na tę wspaniałą rybkę.

Mam nadzieję, że chociaż w niewielkim stopniu, fotki oddadzą lipieniowy klimat. :D

post-12-1348913618,6343_thumb.jpg

post-12-1348913618,7197_thumb.jpg

post-12-1348913618,8075_thumb.jpg

post-12-1348913618,9707_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Niedziele spedzilem nad rzeka Test w Hrabstwie Hampshire. Piekny dzien i bardzo duzo jak na ta pore roku owadow przyniosly niezle efekty.

Zalaczam zdjecia dwoch najwiekszych lipieni. Do tego doszlo jeszcze kilkanascie troche mniejszych ryb.

Na zdjeciu lipien 40 cm.

Pozdrawiam,

Bujo

post-322-1348913652,9106_thumb.jpg

Rognis fają wyprawę sobie zrobiliście, rzeczka też niczego, w dodatku bardzo hardkorowa jeżeli chodzi o połowy na muszkę :D

Coś jak tam moja :

http://mardar.piasta.pl/phpbb/viewtopic.php?t=849

:D

Pafku,

nasza rzeczka jest trochę większa :D

Ale bardzo trudna technicznie, bo jest dużo zwalisk i mnóstwo wysokich drzew za plecami...

Zauważyłem, że ściągacie nimfy pod prąd. Z tego co się orientuję to trudna technika i trzeba ją dobrze opanować.

Klimaty ze zdjęć super! :mellow:

Pafek fajna rzeczka.

ja w tym roku będę walczył na podobnej tylko że u mnie tych krzaków jest trochę więcej a w wodzie co i rusz jakieś gałęzie leżą.

Lipieni niestety brak lub jakieś niedobitki ale pstrągów okołowymiarowych jeszcze trochę zostało, więc będzie gdzie się uczyć

w tym roku hm faktycznie w tym już nie myślałem o styczniu oczywiście.

Dla mnie rok pstrągowy liczy się troszkę inaczej stąd ta omyłka.

W zasadzie na pstraga (poza jednym łowiskiem) jeżdzę tylko w zimie , a żeby było śmieszniej najleprzy jest styczeń.

W tym roku pewnie pojeżdzę dłużej poszukać i pstragów i lipieni na sucharki

A tego twojego kolegi nie znam

• 1 miesiąc temu...

Hej

Czyzby przez poltora miesiaca nikt nie ganial za lipieniami?? Ja wczoraj zamknalem sezon 2007 ganiajac wlasnie za thymallusami i kilka sztuk udalo sie skusic. Rybke dnia wyjal moj tesciu, 40cm, a warunki byly podle, wiec jestem podwojnie zadowolony. No a przy okazji co sobie popatrzylismy na lososie to nasze B) Czas na podsumowanie tego roku w innym poscie.

Pozdrawiam