rognis_oko Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Od dłuższego czasu zastanawialiśmy się dlaczego na naszym forum nie ma jeszcze wątku o lipieniach.Przecież to przepiękna i bardzo waleczna ryba. Razem ze Sławkiem postanowiliśmy nadrobić te braki I wybraliśmy się na jedną z odległych lipieniowych rzek, aby zapolować na tę wspaniałą rybkę. Mam nadzieję, że chociaż w niewielkim stopniu, fotki oddadzą lipieniowy klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Holujemy rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Lipienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Gratuluje tak fajnego wypadu i rybek. Ale zdradz mi jedna mala tajemnic : Co to za rzeczka bo jest przepiekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Fajne rybki Widzę, że wędka spisuje się nieźle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Nie było lipieni ,bo to nie jest muchowe forum.A lipionki są ładne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Ladne to za malo powiedziane - sa przepiekne ! Tylko mozna je zlowic na muszke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Tak, wedkarski pazdziernik zawsze mi sie kojarzy z lipieniami z Warmi. Sliczne to rybki, ale troszke takie glupawe Niemniej jednak stanowily dla mnie doskonala alternatywe dla pstraga i troci po zakonczeniu sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Owszem @Lukomat tak jakby trochę głupawe, ale czasami zdarzają się takie dni, że bujają się w nurcie a nie chcą niczego z naszego pudełka. Wtedy wydają się bardzo inteligentne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Rybki piękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 W rodzimych stronach tj na południu można go spotkać , ale w okolicy Warszawy ??Chyba Świder byłby doskonały ale na muszkę to tam ćwiczę jelce .... Pozdrówka dla wszystkich pasjonatów połowu tej ślicznej rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Ładne kardynałki panowie, super klimaty nad tą rzeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Nie Slawku, one tez sa wtedy glupawe, bo nie wiedza co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, Niedziele spedzilem nad rzeka Test w Hrabstwie Hampshire. Piekny dzien i bardzo duzo jak na ta pore roku owadow przyniosly niezle efekty. Zalaczam zdjecia dwoch najwiekszych lipieni. Do tego doszlo jeszcze kilkanascie troche mniejszych ryb. Na zdjeciu lipien 40 cm. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, Zdjecie wiekszego lipienia. Bylo juz z nim troche zabawy pomimo tego ze lapalem na wedke #6. Na poczatku myslalem ,ze moze to pstrag bo zrobil dwa kolka w dolku ale potem okazalo sie ze to piekny, liczacy 44 cm lipien. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 @Bujo, piękne ryby. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Rognis fają wyprawę sobie zrobiliście, rzeczka też niczego, w dodatku bardzo hardkorowa jeżeli chodzi o połowy na muszkę Coś jak tam moja : http://mardar.piasta.pl/phpbb/viewtopic.php?t=849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Rognis fają wyprawę sobie zrobiliście, rzeczka też niczego, w dodatku bardzo hardkorowa jeżeli chodzi o połowy na muszkę Coś jak tam moja : http://mardar.piasta.pl/phpbb/viewtopic.php?t=849 Pafku, nasza rzeczka jest trochę większa Ale bardzo trudna technicznie, bo jest dużo zwalisk i mnóstwo wysokich drzew za plecami... Zauważyłem, że ściągacie nimfy pod prąd. Z tego co się orientuję to trudna technika i trzeba ją dobrze opanować. Klimaty ze zdjęć super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Ech rognis to samo usłyszałem od pewnego muszkaża wręcz było troszkę zdziwienia i żartobliwego usmieszku, że początki od tej trudnej metody No ale cóż tak to jest jak się samemu uczy muszki A na tę twoją to bym chętnie w maju zawitał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Ach skąd ja to znam? może tak nad Bobrem albo Kwisą. tylko te stada pięknych rybek za bardzo przeczepane. Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Pafek fajna rzeczka.ja w tym roku będę walczył na podobnej tylko że u mnie tych krzaków jest trochę więcej a w wodzie co i rusz jakieś gałęzie leżą.Lipieni niestety brak lub jakieś niedobitki ale pstrągów okołowymiarowych jeszcze trochę zostało, więc będzie gdzie się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 jajajakub sezon na pstrąga to chyba już w przyszłym roku Widzę żęś z LBN więc może masz kontakt z Krzyśkiem Łuczkowskim ?Wykonuje fajne wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 w tym roku hm faktycznie w tym już nie myślałem o styczniu oczywiście.Dla mnie rok pstrągowy liczy się troszkę inaczej stąd ta omyłka.W zasadzie na pstraga (poza jednym łowiskiem) jeżdzę tylko w zimie , a żeby było śmieszniej najleprzy jest styczeń.W tym roku pewnie pojeżdzę dłużej poszukać i pstragów i lipieni na sucharki A tego twojego kolegi nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 HejCzyzby przez poltora miesiaca nikt nie ganial za lipieniami?? Ja wczoraj zamknalem sezon 2007 ganiajac wlasnie za thymallusami i kilka sztuk udalo sie skusic. Rybke dnia wyjal moj tesciu, 40cm, a warunki byly podle, wiec jestem podwojnie zadowolony. No a przy okazji co sobie popatrzylismy na lososie to nasze Czas na podsumowanie tego roku w innym poscie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi