Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Temat spadł daleko, poprzedni cały tydzień nic nie strugałem ponieważ zająłem się inną robotą która może zaprocentuje w przyszłości :P

Troszkę strugania będzie :)

915f42c9-c93a-4148-b5ee-2beea2f226c7_zps

Dzisiaj od rana zabrałem się za stworzenie kilku prototypowych boleniówek ze sterem, kilka minut temu wróciłem z nad Wisły i oto mamy zwycięzcę:

Prototyp oklejany na szybko i pryśnięty czarnym "szprajem" w celu bardziej widocznej pracy.

840d21dd-87bc-4769-a3ab-261ef3f6727c_zps

Praca bardzo mi się podoba, jest ciut agresywniejsza,pracuje nawet przy wolniejszym ściąganiu, przy ekspresie mocne lusterko z minimalnymi odskokami na boki cały czas lusterkując,lusterkuje też pieknie w opadzie. Za chwilę biorę się za struganie seryjki ;)

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 4

Witam, dzisiaj mija rok od założenia mojego wątku autorskiego tutaj na jerkbait.pl oraz początki mojej przygody z lurebuildingiem. Przez ten czas wiele się tutaj nauczyłem od Was koledzy za co bardzo dziękuję.Jerk to jest prawdziwa kopalnia wiedzy, trzeba tylko trochę czasu poświęcić i przewertować wszystkie jego zasoby. Szczególne podziękowania dla kolegi Tomka @Rybson który bardzo wiele mi pomógł na początku mojego tworzenia. Dzięki Tomek.

Na tą chwilę robota u mnie stoi niestety nie dość, że dopadło mnie przeziębienie to jeszcze przyplątała się grypa żołądkowa :( Powoli coś robię ale jest to dość ślimacze tempo :( Kolegów którzy u mnie coś zamówili proszę o cierpliwość, na pewno do maja się wyrobię ;)

Pozdrawiam

Tomek

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 2

To łapaj ,byle w sezonie ...

Sporo ludzi się ustawiło na jerki łowić bolenie ,no ciekawe .

Trzymam kciuki ,sam też coś spróbuję ;) może się uda jakiegoś przechytrzyć ;)

Postaramy się z moim chorym bratem coś dobrego nakręcić ,filmik z łowienia na jerka - boleniowego :P jeżeli takowy jest ;) :P

Chodzi oczywiście o ujęcie brania ,może chapnięcia nie będzie widać (a może będzie ,jak wobek będzie blisko powierzchni)

Taka skromna produkcja :o :) dla znajomych . Gadać to se można ,a jak się pokaże to co innego.Jak się uda coś sklecić ,podeślę na pocztę .

Irku wstyd się przyznać ale w tym czasie co robione było foto miałem tylko agrafki do większych przynęt, już zakupiłem spinwale i wziąłem paczuszkę pod małe wabie, starczy pewnie na 2-3 lata przy moim łowieniu kleni ;) Jednak za radę dzięki, kiedyś pewnie skorzystam.

Do noszenia w pudełkach. 

Kto bogatemu (Amerykaninowi) zabroni? :huh:

:D  :D  :D

Ano pewnie bo moje woblery to światowy TOP, normalnie majstersztyk hehe to ja wiem, moje woby to tylko oligarchowie kupują, bo tylko ich stać, to coś jak złote jaja od Faberge :P  ot taki żarcik na dobranoc.

• 2 tygodnie później...

Nowy model ze sterem 8cm 13-14g praca drobniutkie lusterko z błyskaniem bokami, ster dość mały to i opór mniejszy, piękne lusterkowanie w opadzie, lotność bardzo zadowalająca, środek ciężkości przesunięty ku "dupce" co znacząco poprawia lotność woblerów. Nowa łuseczka, ponad 10 warstw lakieru.

f236a816-0748-4abe-b112-85845df9720f_zps

4a2eb937-7a48-49a3-88d9-9bd203eddf0f_zps

• Like 6