MANTHEO Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 przewspaniała robota jak zawsze, mniamuśne wobasy a estetyka mnie normalnie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonyopole Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Wobki pierwsza klasa! Już kilka do mnie jedzie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 bezzsterowic ma prace w opadzie jak nigdzie dotad nie spotykana klawo0 jak cholera ...wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki Panowie za dobre słowo bezzsterowic ma prace w opadzie jak nigdzie dotad nie spotykana klawo0 jak cholera ...wymiata No bo tak ma być klawo jak cholera Nie tylko opad ale ładnie też śmigają ściągane jednostajnie i odejścia na boki przy podbiciach nie chwaląc się oczywiście Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Troszkę jerków DB9 ekonomiczne w różnym ubarwieniu. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Tomek1988 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Fajne, że wprowadziłeś jaskrawe kolorki, pasują im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Troszkę jerków DB9 ekonomiczne w różnym ubarwieniu. Do sklepu trafi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Tomek szkoda, że tak późno te jerki wystawiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Do sklepu trafi? Dzisiaj maluję ostatnią partyjkę w tym roku, na giełdę trafią w środę lub czwartek, jakby co można zamówić sobie kolorki na priv. Tomek szkoda, że tak późno te jerki wystawiasz... Niestety wcześniej nie było czasu bo nie samymi woblerami człowiek żyje ale niebawem to się zmieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam z dniem dzisiejszym następuje zmiana nazwy wątku, WOblery BASońskie w skrócie WOBAS, nie tylko nazwa wątku się zmieniła, udało mi się otrzymać dotację z PUP na własną działalność gospodarczą (pewnie gdyby nie ta szansa nigdy bym nie zaryzykował z własną działalnością) i z dniem 10.12.2014 Woblery z Basoni zostały zarejestrowane w urzędzie. Zmiany,zmiany i jeszcze raz dużo roboty. W tym momencie jestem na etapie zakupu różnego rodzaju maszyn,mebli oraz materiałów niezbędnych w nowej pracowni. W nowym roku będą nowości takie jak woblery kleniowo-jaziowe aczkolwiek głównie będę skupiał się na boleniówkach których będzie kilka modeli.Od nowego sezonu będą też dostępne woblery z pianki ale z pewnością nie zabraknie woblerów z drewna lipowego. Dużo pracy przede mną ale mam nadzieję, że podołam Niebawem coś wstawię chociaż mam teraz mniej czasu na struganie. Pozdrawiam. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gratulacje Tomek, życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Wreszcie !!!!! Najważniejsze że masz talent i wiesz co robisz Jak coś to zawsze służę pomocą bo w końcu jestem regularnie w każdym mieście województwa lubelskiego ( ostatnio mniej w Twojej okolicy ) Nowy roczek i taki skok do przodu - pięknie jak sama nazwa pozdrawiam Tomek Edytowane 14 Grudnia 2014 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gratulacje Tomek, życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki Serdeczne dzięki Piotrek. Wreszcie !!!!! Najważniejsze że masz talent i wiesz co robisz Jak coś to zawsze służę pomocą bo w końcu jestem regularnie w każdym mieście województwa lubelskiego ( ostatnio mnie w Twojej okolicy ) Nowy roczek i taki skok do przodu - pięknie jak sama nazwa pozdrawiam Tomek Wreszcie się zebrałem i złożyłem papiery w urzędzie pracy W sumie ta pora roku na reorganizację pracowni jest moim zdaniem najlepsza już po sezonie a do nowego dużo czasu. Muszę się pochwalić, że mój wniosek wygrał w cuglach z pozostałymi a komisja była pod wrażeniem No ale jak ktoś nie widział jakie w tym dziale niektórzy cuda tworzą to nawet moje woblery w oczach laika wyglądają super hehe.Tomasz zapraszam Cię na parapetówkę w nowej pracowni Kiedy ja Cię chłopie widziałem Pewnie młody ostro szaleje i nie masz na nic czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Od poniedziałku 22.12 do 06.01 będę miał urlop i na spokojnie ale z młodym wpadniemy Zgadamy się jeszcze co i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Od poniedziałku 22.12 do 06.01 będę miał urlop i na spokojnie ale z młodym wpadniemy Zgadamy się jeszcze co i kiedy No! Super, resztę obgadamy przez tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gratuluję Tomku. Życzę powodzenia w dalszych posiedzeniach w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gratuluję Tomku. Życzę powodzenia w dalszych posiedzeniach w pracowni Dzięki Łukasz, posiedzenia będą ale wpierw trzeba pracownię odpowiednio przygotować a to trochę zajmie P.S Lipę podeślę Ci pod choinkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Oj dobry Mikołaj w tym roku będzie-przecież byłem cały rok grzeczny Jeszcze raz dziękuję... Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zaczynam powoli rozbudowę nowej pracowni, efekt finalny styczeń 2015 gdy przyjadą zamówione meble. Jeszcze dale droga przede mną aby doprowadzić to do wymarzonego stanu Jedne z nowych maszynek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tomku, możesz coś podpowiedzieć jak się sprawuje ten proxxon? Twój temat obserwuję cały czas, bo świetny twórca i świetne woblery I oby wszystko wyszło po Twojej myśli z pracownią i produkcją. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Tomku, możesz coś podpowiedzieć jak się sprawuje ten proxxon? Twój temat obserwuję cały czas, bo świetny twórca i świetne woblery I oby wszystko wyszło po Twojej myśli z pracownią i produkcją. Pozdrawiam. Używałem tej wyrzynarki zbyt krótko aby móc ją oceniać, jedno jest pewne trzeba się nauczyć prowadzić materiał bo lekki ruch w złą stronę i po ptokach Boleniówki 5cm a dokładnie 48mm, oczywiście dostaną stery Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Tomek1988 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zmęczony wstrzykiwaniem dość gęstego distalu strzykawą oraz igłą 1.2mm w nawiercone otwory pod wkręcanie oczek zainwestowałem "grubą" kasę we wtryskiwarkę do kleju Heh patent prosty a zaoszczędza mi kupę czasu przy wkręcaniu oczek. Do tej pory po wklejeniu oczek w partii 20-stu wobków ręce odpadały po wyciskaniu gęstego kleju, teraz ta czynność należy do przyjemności 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Wydawać by się mogło że już wszystko zostało wymyślone a tu kolejne banalne a jak skuteczne ułatwienie roboty super Igła idzie na raz czy da się czymś ją wymyć ? Edytowane 23 Grudnia 2014 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Wydawać by się mogło że już wszystko zostało wymyślone a tu kolejne banalne a jak skuteczne ułatwienie roboty super Igła idzie na raz czy da się czymś ją wymyć ?Tomku igła jest wielokrotnego użytku, teraz gdy złodziej ZUS kradnie mi pieniądze nawet 0.9gr jest na wagę złota hahah Nie no żart, igłę po zabiegu przepycham drutem 0.8 i pod ciśnieniem myję ją wodą ze strzykawki. Naprawdę polecam tym którzy wkręcają oczka, klej sam "wchodzi" pod ciśnieniem do otworu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Wobki boleniowe 5cm 7.5g wagi, przy stosunkowo małym korpusie i wadze 7.5g te woblery to pociski dalekiego zasięgu, masa skupiona co sprawia, że woblery w locie nie koziołkują. Kilka idzie na giełdę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi