Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie za dobre słowo :)

bezzsterowic ma prace w opadzie jak nigdzie dotad nie spotykana  ;) klawo0 jak cholera ...wymiata 

No bo tak ma być klawo jak cholera :) Nie tylko opad ale ładnie też śmigają ściągane jednostajnie i odejścia na boki przy podbiciach nie chwaląc się oczywiście :P

Edytowane przez Tomek1988

Do sklepu trafi?  :D

Dzisiaj maluję ostatnią partyjkę w tym roku, na giełdę trafią w środę lub czwartek, jakby co można zamówić sobie kolorki na priv. ;)

Tomek szkoda, że tak późno te jerki wystawiasz...

Niestety wcześniej nie było czasu bo nie samymi woblerami człowiek żyje ale niebawem to się zmieni :)

• Like 1

Witam z dniem dzisiejszym następuje zmiana nazwy wątku, WOblery BASońskie w skrócie WOBAS, nie tylko nazwa wątku się zmieniła, udało mi się otrzymać dotację z PUP na własną działalność gospodarczą (pewnie gdyby nie ta szansa nigdy bym nie zaryzykował z własną działalnością) i z dniem 10.12.2014 Woblery z Basoni zostały zarejestrowane w urzędzie. Zmiany,zmiany i jeszcze raz dużo roboty. W tym momencie jestem na etapie zakupu różnego rodzaju maszyn,mebli oraz materiałów niezbędnych w nowej pracowni. W nowym roku będą nowości takie jak woblery kleniowo-jaziowe aczkolwiek głównie będę skupiał się na boleniówkach których będzie kilka modeli.Od nowego sezonu będą też dostępne woblery z pianki ale z pewnością nie zabraknie woblerów z drewna lipowego. Dużo pracy przede mną ale mam nadzieję, że podołam ;) Niebawem coś wstawię chociaż mam teraz mniej czasu na struganie. Pozdrawiam.

• Like 13

Wreszcie !!!!! Najważniejsze że masz talent i wiesz co robisz  ;)  Jak coś to zawsze służę pomocą bo w końcu jestem regularnie w każdym mieście województwa lubelskiego ( ostatnio mniej w Twojej okolicy   :(  )  Nowy roczek i taki skok do przodu - pięknie jak sama nazwa 

pozdrawiam Tomek 

Edytowane przez rybson

Gratulacje Tomek, życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki  :)

Serdeczne dzięki Piotrek.

Wreszcie !!!!! Najważniejsze że masz talent i wiesz co robisz  ;)  Jak coś to zawsze służę pomocą bo w końcu jestem regularnie w każdym mieście województwa lubelskiego ( ostatnio mnie w Twojej okolicy   :(  )  Nowy roczek i taki skok do przodu - pięknie jak sama nazwa 

pozdrawiam Tomek 

Wreszcie się zebrałem i złożyłem papiery w urzędzie pracy ;) W sumie ta pora roku na reorganizację pracowni jest moim zdaniem najlepsza już po sezonie a do nowego dużo czasu. Muszę się pochwalić, że mój wniosek wygrał w cuglach z pozostałymi a komisja była pod wrażeniem :D No ale jak ktoś nie widział jakie w tym dziale niektórzy cuda tworzą to nawet moje woblery w oczach laika wyglądają super hehe.

Tomasz zapraszam Cię na parapetówkę w nowej pracowni :lol: Kiedy ja Cię chłopie widziałem :rolleyes: Pewnie młody ostro szaleje i nie masz na nic czasu?

Tomku, możesz coś podpowiedzieć jak się sprawuje ten proxxon? :)

Twój temat obserwuję cały czas, bo świetny twórca i świetne woblery :)

I oby wszystko wyszło po Twojej myśli z pracownią i produkcją.

Pozdrawiam.

Używałem tej wyrzynarki zbyt krótko aby móc ją oceniać, jedno jest pewne trzeba się nauczyć prowadzić materiał bo lekki ruch w złą stronę i po ptokach :)

Boleniówki 5cm a dokładnie 48mm, oczywiście dostaną stery ;)

DSC00016_zps4e4784bf.jpg

DSC00024_zps7795c402.jpg

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 4

Zmęczony wstrzykiwaniem dość gęstego distalu strzykawą oraz igłą 1.2mm w nawiercone otwory pod wkręcanie oczek zainwestowałem "grubą" kasę we wtryskiwarkę do kleju :P Heh patent prosty a zaoszczędza mi kupę czasu przy wkręcaniu oczek. Do tej pory po wklejeniu oczek w partii 20-stu wobków ręce odpadały po wyciskaniu gęstego kleju, teraz ta czynność należy do przyjemności :)

DSC00030_zps18a9d9d6.jpg

• Like 2

Wydawać by się mogło że już wszystko zostało wymyślone  :)  a tu kolejne banalne a jak skuteczne ułatwienie roboty  ;)   super 

Igła idzie na raz czy da się czymś ją wymyć ?

Tomku igła jest wielokrotnego użytku, teraz gdy złodziej ZUS kradnie mi pieniądze nawet 0.9gr jest na wagę złota hahah Nie no żart, igłę po zabiegu przepycham drutem 0.8  i pod ciśnieniem myję ją wodą ze strzykawki. Naprawdę polecam tym którzy wkręcają oczka, klej sam "wchodzi" pod ciśnieniem do otworu.

• Like 1