Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobione fajnie ale tak biorąc zasady fizyki pod uwagę to myślę że żarówki powinny być od góry, wyciąg bez wiatraczka skoro "cug" w kominie jest dobry a wiatraczek powinien być pod wobkami by mieszał powietrze i pchał je w rurę do komina. ;)

Zrobione fajnie ale tak biorąc zasady fizyki pod uwagę to myślę że żarówki powinny być od góry, wyciąg bez wiatraczka skoro "cug" w kominie jest dobry a wiatraczek powinien być pod wobkami by mieszał powietrze i pchał je w rurę do komina. ;)

Przemku z fizyki zawsze miałem mierny ale z życia wiem, że ciepło zawsze idzie do góry dlatego żarówy są na dole, ciepłe powietrze przechodzi przez woblery prosto do wyciągu :) Wiatraczka nie włączam bo nie ma potrzeby taki jest cug ale na wszelki wypadek został zainstalowany.

a jak ci bezbarwny skapnie na goraca zarowke to ona nie peknie???????????

Oto odpowiedź na Twoje pytanie :)

DSC00227_zps4c541d88.jpg

Edytowane przez Tomek1988

Przemku z fizyki zawsze miałem mierny ale z życia wiem, że ciepło zawsze idzie do góry dlatego żarówy są na dole, ciepłe powietrze przechodzi przez woblery prosto do wyciągu :) Wiatraczka nie włączam bo nie ma potrzeby taki jest cug ale na wszelki wypadek został zainstalowany.

Oto odpowiedź na Twoje pytanie :)

DSC00227_zps4c541d88.jpg

Przy żarówkach typu kwoki nie ma znaczenia że będą od góry, daja takie ciepło że spokojnie by Ci wysuszyły te woblery będąc od góry no i nie trzeba by było podkładać tego kartonu tylko mogły by żarówy odrazu suszyć po powieszeniu świeżo pomalowanych wobków. Ciepło szło by najpierw w dół  na wobki a potem pod nimi w górę wokół wobków, zrobiłaby się samoistna cyrkulacja powietrza bo tak jak teraz musisz czekać aż lakier ci obleci/poskapuje z wobków na tekturę i dopiero możesz włączyć żarówy. 

Przy żarówkach typu kwoki nie ma znaczenia że będą od góry, daja takie ciepło że spokojnie by Ci wysuszyły te woblery będąc od góry no i nie trzeba by było podkładać tego kartonu tylko mogły by żarówy odrazu suszyć po powieszeniu świeżo pomalowanych wobków. Ciepło szło by najpierw w dół  na wobki a potem pod nimi w górę wokół wobków, zrobiłaby się samoistna cyrkulacja powietrza bo tak jak teraz musisz czekać aż lakier ci obleci/poskapuje z wobków na tekturę i dopiero możesz włączyć żarówy. 

Przemek wolę włączać żarówek przed dokładnym skapnięciem lakieru, mógłby on wtedy zbyt szybko zastygnąć a tak pół godziny lakier ma czas na równomierne rozłożenie się po całej powierzchni woblera.

Tomku nie wiem czy ta półka nie jest za nisko nad żarówkami.  :huh:  Dają one bardzo dużą temperature,żeby nie doszło do nieszczęscia. 

Daniel spoko ja włączam żarówy dopiero po wyjęciu tej półki ;)

Mogłeś także zainstalować żarówki w rogach, a jeszcze lepiej w dolnej części ścianek (z fazowane na równo) i nie musiałbyś nic podstawiać  ;)

Był taki zamysł aby umieścić żarówki z boku ale jakoś koncepcja od dołu bardziej za mną przemawiała, z boku też by kapał lakier na żarówki a włożenie i wyjęcie tej półki to 5s roboty ;)

a ja się zapytam się, czemu żarówki a nie grzałka? :P

z żarówami wygląda to jak box na roślinki :ph34r:  :D

Bo ja myślę przyszłościowo, jeżeli woblery nie będą schodzić zasadzę roślinki na które amatorów z pewnością nie zabraknie a, że ja ziółek nie zażywam to wszystko będzie na handel :P

• Like 1

ta łuska perfekcyjna!!

Staram się aczkolwiek poszukuję jeszcze różnych rozwiązań w tym temacie.

W takiej saunie to i jakieś pomidorki można hodować ;)

Pewnie można i wcale po lakierach nie byłyby gorsze od tych co zimą sprzedają w supermarketach :)

No śliczności. A wędzone będą pewnie jeszcze lepiej smakowały tym wybrednym, niedobrym rybskom :D

Wędzone ukleje...nie ma nic lepszego :)

Koniec pracy na dzisiaj tzn. na wczoraj :P

Pierwszy wobek z piany model "PIX-20" 2cm waga jeszcze nie znana.Malowanie klasyczne na szybko. Ćwiczenie lania piany powoli przynosi rezultaty ;)

DSC00272_zps6b27b0b5.jpg

DSC00256_zps9deabe20.jpg

• Like 1

Uwiłem w końcu gniazdko na zimę ;)

Centrum dowodzenia tzw. okno na...jerkbait :)

DSC00283_zps0530df39.jpg

W tym pomieszczeniu nie będzie żadnej obróbki drewna aby sobie wszystkiego nie zapaprać :) Odlewanie z pianki i wykańczanie woblerów to przeznaczenie tej pracowni.

DSC00286_zpseda5bab4.jpg

DSC00289_zps5543858c.jpg

Obróbka drewna będzie odbywać się tutaj. Wyrzynanie,struganie,szlifowanie ta pracownia będzie zasyfiana pyłem drzewnym ;)

DSC00310_zps1d688ab8.jpg

• Like 11