Tomek1988 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Staliśmy z Patrykiem na miejscówce,ryby nie były aktywne...Od czas do czasu zdradzały swą obecność strzałami nie do zacięcia...Uderzenie,, bzyknięcie''hamulca i ciszaPróbowałem wszystkim co było słusznych rozmiarów i dało się się wolno poprowadzićChociaż ten akurat przywalił w przynętę prowadzoną w zmiennym tempie... Piter grunt, że przywalił Ja siedzę w domu na d*** e no bo ktoś musi robić te boleniówki (i nie tylko) żeby łowić mógł ktoś No ale Panowie rybki rybkami woblery woblerami a tu zaraz nasza REPRA z panami w sukienkach gra tak więc trzeba trzymać kciuki ( no nie tylko kciuki bo i butelkę z browarem bo bez tego meczu naszej reprezentacji sobie nie wyobrażam Edytowane 8 Października 2015 przez Tomek1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jesień za oknem tak więc powstało coś na jesienne drapieżniki. Jerki 10cm 38-42g. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Woblerów to nie ma co komentować, bo jak zawsze są świetne Ale mam pytanie do Ciebie Tomku, jak Ci się sprawuje wyrzynarka proxxona? [pamiętam, że takową zakupiłeś] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Karaś z pierwszego zdjęcia wymiata , ale cała reszta też jest kozacka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Woblerów to nie ma co komentować, bo jak zawsze są świetne Ale mam pytanie do Ciebie Tomku, jak Ci się sprawuje wyrzynarka proxxona? [pamiętam, że takową zakupiłeś] Pozdrawiam Kamil, nie pracuję na tym w ogóle, użyłem może 2 razy i wróciłem do starej metody wyrzynania którą już mam dobrze opanowaną a nie miałem czasu jakoś uczyć się panowania nad tą wyrzynarką proxxona i leży sobie cały czas w pudle. Karaś z pierwszego zdjęcia wymiata , ale cała reszta też jest kozacka .Dzięki, karaski też są moim faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Łamańce od Tomka szczególnie te z czerwoną dupką kuszą świetnie okonie, choć i szczupaki na nie połowiłem ale maluchy więc zdjęć jako niezgodnych z zasadami nie zamieszczam. Garbusy tak szybko odpływają że udaje mi się telefonem uchwycić tylko falę jaka zostawiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Przemo, jednak czerwona dupa ma znaczenie Akurat tak się składa, ze dzisiaj strugam łamańce, całkowicie nowy model, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Świetnie, dołożysz na testy do zamówionych dwóch sumówek. Faktycznie na te dwa wobki z czerwoną dupką mam zdecydowanie więcej brań niż na te bez koloru na dupce a przecież wersję płoć mam i z czerwoną dupką i bez niej. Sporo też brań mam na wersję okonia, musisz w wolnym czasie, na spokojnie zrobić mi takiego samego ale wersję cięższą bo ten co mam ma 16 gram, jak by miał 25-czy 28 jak te wersje płoci było by zapewne więcej możliwości bo dalej bym nim rzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Karaś miazga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Coś na jesienne sandokany ale szczupakom też powinny zasmakować 10cm 11g 12cm waga 19g pływające 9cm 8g 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Eleganckie, zapewne robią robotę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Szalejesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 3 fotka pierwszy od lewej jak dla mnie luska nr1 pieknie ci to wychodzi podpatruje conieco bo sam zaczynam zabawe z alu narazie tylko niewielkie partyjki ale wciaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Te jerki bardzo fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kolejne jerki z drewna lipowego tym razem 12cm 65-70g tonące przy czym pięknie się kolebią z opadzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Naprawdę śliczne. A czy Kolegą przewiduje woblerki 12cm ale pływające ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Naprawdę śliczne. A czy Kolegą przewiduje woblerki 12cm ale pływające ? Kolejną serię zaczynam w tym tygodniu, może coś zrobię pływającego w tym rozmiarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dzisiejszy wypad na zębate zakończył się trzema sztukami, dwa małe dały odpiąć się tuż pod lustrem wody i odpłynęły spokojnie, tego większego musiałem wyjąć na mokrą trawę i wypiąć tylną kotwicę by nie uszkodzić skrzeli, oczywiście pływa dalej ale fotki już nie robiłem, szkoda było męczyć rybę. Muszę jednoznacznie stwierdzić, że po testach różnych przynęt (kupowanych głownie na jerku) na wodach na jakich łowię szczupaki zdecydowanie najlepiej ze wszystkich wypadły łamańce od kolegi Tomka, najwięcej brań i co ważne częściej grubsze sztuki atakują te woblery choć i małe też się czepiają. Praca tych woblerów jest tak agresywna, że na kiju 25-funtowym czuć woblera a branie jest mega rewelacyjnym odczuciem pod palcem położonym na blanku (tutaj także ukłony dla Hubertusa za wykonanie tak świetnego kija). Jak do tej pory lepszych woblerów do łowienia szczupaków nie miałem. Mogę szczerze każdemu polecić, sam zresztą zamawiam dziś kolejne. Każdy kto chce łowić szczupaki i twierdzi, że nie ma ich w wodzie albo nie biorą a także koledzy łowiący za granicami naszego kraju na wodach w jakich pływają okazy powinni mieć w swoim arsenale te przynęty bo naprawdę warto. Pamiętam jak kupiłem pierwszego łamańca od Tomka, wrzuciłem do schowka w aucie, jadę nad wodę i zaczynam od wahadeł, potem jakieś gumy, wobki standard różnych producentów, wirówki, nic nie bierze, wkurzony przypomniałem sobie że mam łamańca od Tomka (bo oczywiście nad wodą jak już byłem to zapomniałem go włożyć do przenośnego pudełka z przynętami) idę do auta rzucam pudełko z przynętami w bagażnik i zabieram łamańca, zakładam, rzucam raz, pusto, drugi raz i łup siedzi mama 86 cm, później jeszcze 50 i 43 cm, wypuszczone wszystkie trzy. Od tego czasu wiem że jak nie biorą na nic, to biorą na łamańce od Tomka. Teraz łamańce stanowią 90 % moich przynęt, reszta to wahadła i od łamańców zaczynam polowanie na zębate. Tomku dzięki za super przynęty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Przemo gratulacje. Dzięki za docenienie mojej pracy, oczywiście w dużej mierze trzeba podziękować rybom za docenienie ale gdybyś nie dał szansy łamańcom to nic by z tego nie było Fajnie opisałeś wyniki testów Przemku, mam nadzieję, że w przyszłym roku moje konstrukcje także dobrze się spiszą Paczuszka z nowymi zabawkami pod choinkę dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Łamańce 10cm +/- 20g pływaki, idealne na zarośnięte akweny, nie schodzą głębiej jak 80cm. Szczupak/sandacz 7cm 12g pływające,praca dość agresywny x z lusterkowaniem. Jerki 10cm 35g wolno tonące draśnięte przez wydrę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Imienniku mój masz na stanie bądź wytwarzasz jakieś klocki powyżej 100gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Imienniku mój masz na stanie bądź wytwarzasz jakieś klocki powyżej 100gr ? Tomasz największe na tą chwilę 12cm 70g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Tomasz największe na tą chwilę 12cm 70g.To jakbyś w razie zimową porą się złamał i zaplanował wytworzenie jakiś większych klocków to coś bym przygarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 To jakbyś w razie zimową porą się złamał i zaplanował wytworzenie jakiś większych klocków to coś bym przygarnął OK, będę miał na uwadze, może będę miał wenę na popełnienie czegoś większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, co nie co z ostatnich serii. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi