Tomek1988 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Czas przerwać monotonię z bezsterowymi dziobakami, biorę się za jerka boleniowego, ciekawe co z tego wyjdzie, inspiracja już jest, przynajmniej jeżeli chodzi o kształt Schodzę do pracowni i działam, jutro testy prototypów nad wodą Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Tomek1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 "Basuńskie sterowce" na specjalne zamówienie,jeden z nich leci do Kamila @Bielik 7cm, 14g. Praca drobniutka z mykami. "Basuńskie wertykały" 7cm 15g wagi. Jak się okazuje po drobnej zmianie technicznej wobler pracuje także na dolnym oczku pracę porównałbym do łomżyńskiego bezsterowca nie ma lusterkowania lecz pięknie zamiata ogonem, prowadząc go z uniesioną szczytówką co jakiś czas zbiera bąbel powietrza. Na górnym oczku drobne lusterkowanie z minimalnąpracą ogonową. "Opalizacyja" I na koniec wyłaniający się zza mgły "Drunk bleak" po pozytywnych testach. 9cm ok 15-17g powinno wyjść na finiszu Praca: w opadzie mocne drobne lusterkowanie, przy jerkowaniu odbija na boki( nie mam w tych konstrukcjach doświadczenia bo nigdy na typowe boleniowe jerki nie łowiłem to też kilka prototypów poleci do jednego z forumowych specjalistów w tym temacie ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 czekam na doreczyciela na fotkach prezentuja sie fajnie i ta akcja z mykami ciekawi mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Działasz ostro fajne wobki. Tomek zostaw jedno wolne miejsce w warsztacie na tablicy na foto bolka z basuńczykiem to w sezonie coś fajnego ci podeślę . Bolka tam brakuje Edytowane 13 Grudnia 2013 przez siwek219 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Robert miejsca na fotki z boleniami nie zabraknie, mam gdzie je wieszać Bolenia właśnie w starym kalendarzu z którego wyciąłem rybki nie było niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Wersja ekonomiczna Basuńskiego bezsterowca w niebiesko-fioletowej opalizacji. Jeszcze dzisiaj ta partyjka trafi na giełdę, oczywiście w przystępnej cenie Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomek1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tomciu spakuj tego pijanego i wyslij do mnie.Jak odmalujesz go jak te 7-mki,bedzie luks.Zreszta wezme jaki bedzie w celu skosztowania pracy.Dzisiaj postaram sie wrocic do domu,jak jutro bedzie troche przyjemniej to postaramy sie pokrecic te filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Basuńskie bez sterowce 5,5cm Basuńskie bez sterowce 7cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Tomek, ten uchwyt do multiszlifierki kilka postów wyżej, jest dedykowany do proxxona czy to jakiś uniwersał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Robert dzieki za foty, są super Będzie za to coś na nowy rok w celu testów Tomek, ten uchwyt do multiszlifierki kilka postów wyżej, jest dedykowany do proxxona czy to jakiś uniwersał ?Nie mam pojęcia, stojak proxxona ma mocowanie o średnicy 2cm o ile mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Spoko Tomek razem z braciakiem kombinowaliśmy kupię nowy obiektyw to Ci trochę fotek postrzelamy jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Co nieco zostało z ostatniej partyjki z 2013 roku Siódemki: Piateczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wczoraj doszła do mnie paczka od Tomka i jestem pod wrażeniem. Jeśli chodzi o jakość wykonania to naprawdę świetna robota Teraz tylko pozostaje mi wodowanie nad wodą i oczekiwanie na kolejny boleniowy sezon . Dzięki serdeczne Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nowa maszynka na zimowe wieczory Tomku mógłbyś napisać coś więcej na temat tego zestawu? Prezentuje sie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Maćku nie tylko świetnie się prezentuje ale i spisuje Ten zestawik kupiłem z myślą o frezowaniu otworów pod obciążenie i muszę przyznać, że radzi sobie bez problemu a ja mam o wiele mniej roboty, nie jest to tania rzecz (przynajmniej dla mnie) bo z wałkiem giętkim i frezami kosztowała mnie ta zabawka ponad 700zł ale na prawdę warta jest tej kasy, frezowanie,wiercenie,szlifowanie,cięcie wszystko to wykonuje bez problemu przy czym jest cicha i nie przeszkadza domownikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Pieniadze nie grają roli jeżeli chodzi o komfort pracy stojak i nąrzedzie to zestaw czy kupowane osobno. Jak tylko sie przeprowadze i będę mial pomieszczenie na warsztat od razu inwestuje w maszyny. Ile można wszystko robić nożem i paperem sciernym. Napisz może jaki to model. Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wszystko kupowane było oddzielnie w sklepie świat narzędzi przesyłka kurierem gratis Miniszlifierka Proxxon FBS 240/E, stojak MB 140/S, imadło MS4 do tego tarcza diamentowa i frezy palcowe 5mm oraz 6,4mm oraz wałek giętki 110P ponieważ sama miniszlifierka waży 450g wałek bardzo się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wobki Tomka są świetnie wykonane .Nabyłem je również do pudełka boleniowego. Tomek sprzęt już produkcją seryjną zalatuje :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Cieszę się Józefie, że się podobają, mam nadzieję, że Twoje bolki będą się nimi zajadać Jako, że chciałem ugryźć temat jerka boleniowego zakupiłem ten sprzęcik a także do boleniówek ze sterem, przy bezsterowcach ten sprzęt jest mi zbędny bo ołów zaczyna się od samego "dzioba" więc nic frezować nie muszę. Seryjna produkcja to chyba tylko za pomocą form a u mnie będzie tylko drewienko lipowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Dzisiejszy dzień jest jednym z najpiękniejszych w w mojej woblerowej twórczości Po kombinacjach z obciążeniem udało mi się stworzyć boleniowego jerka, głównie chodziło mi aby uzyskać odjazdy przy podszarpywaniu i lusterkowanie w opadzie i udało się to w 100% praca mnie zaskoczyła i to baaardzo pozytywnie nawet się tego nie spodziewałem Wobler może być ściągany także jednostajnie to nie problem, wtedy pracuje lekkim zygzakiem nawet przy szybkim ściąganiu do ekspresu raczej się nie nadaje ale to już na prawdę trzeba szybko korbą kręcić. Wobler to typowy jerk który odjeżdża na boki przy podbijaniu jak slider tylko trochę drobniej ale odjazdy są super widoczne w słońcu, w opadzie drobniutko i mocno lusterkuje. Wersja ze zdjęć ma 9cm ale będą też mniejsze na pewno 7 i 8 a jak da radę to pomyślę o 6cm. Drunk Bleak 9cm, 15g. Poniższe zdjęcia to takie intro Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Tomek1988 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Fajny! Mysle, ze spodobal by sie irlandzkim okoniom. Wielkosc odpowiednia i to lusterkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Bardzo mi się podoba ten Drunk Bleak Kiedy rusza produkcja seryjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Myślę, że produkcja ruszy 2 stycznia o ile mnie kac sylwestrowo-noworoczny puści Około 10 stycznia powinna być pierwsza partyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Mam nadzieję że będzie chodził dobrze ,inaczej po co zamawiam sobie casta tylko pod jerki boleniowe Od połowy sezonu,będę łowił tylko na wszelkiego rodzaju jerki ,wszystkie inne kije pozabieram z łajby,żeby nie kusiło.No Tomek ,jak uda Ci się osiągnąć ulubioną prze ze mnie pracę to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Krystian jutro lecą do Ciebie woblery to sam sobie je obczaisz. Pracują tak jak mówiłem Ci przez tel. wszystko ok odbijają na boki, lustro w opadzie zresztą mam nadzieję, że Ty też to potwierdzisz po testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi