Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej czerwcowych :D ...przy tej aurze na pierwszego będzie dobrze ;)

Te okonki fajowe,takie glapki.Jakie duże?

Nie widać oklejania :mellow:

ps

Tomek,teraz to sie wkręciłeś w LB.Jak połowisz na swoje wobki porządnie to dopiero będzie :D Już spinningu przez cały sezon nie odłożysz :rolleyes:

Edytowane przez wildriver

Marku te okonki są 5 i jeden 6cm. Mam nadzieję, że na 1 maja będzie git, woda spada więc może za te 2 tyg. się unormuje. No zachorowałem na woblerozę a jak jeszcze połowię boleni na swoje wobki to już pewnie wsiąknę totalnie :) Lecę robić bezsterowce bo cały dzień nie było czasu a sezon się zbliża, muszę jakiegoś zrobić i dla Ciebie jak masz jakieś pudełko z brzydalami i zechcesz go przyjąć :D

Edytowane przez Tomek1988

Kuba jak człowiek czasami pomyśli to coś się wykombinuje, woda która wylała z koryta w dołki przed wałem po tygodniu czasu ustała sie i jest czyściutka akurat na testy woblerów :) Wisła nadal syfiasta niestety. To zapraszam 1 maja, będę zapewne cały dzień nad wodą a przerwa na piwko jak najbardziej wskazana, będziemy w kontakcie jak coś.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj byłem u siebie na Wiślanej rafie po testować pigułki kleniowe i kilka się kleksików uczepiło ale były to ryby niestety w przedziale 20-30cm ale zawsze to na swojego woba więc satysfakcja podwójna :) Wracając z ryb spotkała mnie nie przyjemna rzecz bo sąsiad znalazł praktycznie koło mojej "chałupy" topielca a ja jako strażak osp wziąłem udział w akcji która trwała od 18:00 do 23:00 prokuratura patolog i te sprawy. Widok bardzo nie przyjemny bo patolog stwierdził, że denat spoczywa w wodzie około 3 miesięcy :( Widok zwłok był makabryczny i po zakończonej akcji bez setki gorzały się nie obyło bo i spać by ciężko było pójść. Morał z tego taki, że nas wędkarzy takie niespodzianki mogą czekać tuż za każdym zwalonym drzewem itp. :( Na prawdę przykry widok tym bardziej dla ludzi o słabej psychice. Co do jutrzejszego otwarcia sezonu to ja odpuszczam, boleni ani widu ani słychu więc poczekam jeszcze tydzień bo woda za duża i jeszcze martwa :(

Miały być na pierwszego maja ale jeszcze trochę poczekają. Niestety próby odciskania łuski nie koniecznie się powiodły :(

img0296cw.jpg

Prototyp a'la klamka, ta wersja jest ze sterem ale teraz będą w wersji bezsterowej bo po testach jak się okazało pięknie lusterkuje także bez steru.

img0295hs.jpg

• Like 1

Dzięki za gratulacje :)

Kuba, niestety na razie nie mam nic na zbyciu, jak będę miał czas to może coś skrobnę, nie mam jeszcze dobrze opanowanej produkcji aby każdy wobler miał taką samą pracę więc cały czas kombinuję ale będę o Tobie pamiętał.

Marku biorą biorą B)

Dzisiaj poszedłem na ok 2h i jeden się skusił...na busuńskiego bezsterowca naturalnie.

zdjcie0202z.jpg

• Like 2

Może jakiś progres i jest ale bez formy do ołowiu stoję w miejscu :( Na szczęście poczyniłem już pewne kroki ku zrobieniu formy z aluminium, wtedy robota będzie szła a i praca woblerów będzie powtarzalna. Marku obejdzie się bez terroru coś Ci się dostanie :P

A jednak upierasz się przy łomżyńskich  :) ? Moje jerki za kilka dni wychodzą to coś wrzucę. Zrobiłem taką serię chłopakom pod sandacza na płytką zaporówkę do casta i właśnie dosychają  ;) pzdr.

Coś na bolesławy

img0339mt.jpg

Basuński bezsterowiec w nowym "dizajnie"

img0344nd.jpg

Upieram się i upierał się będę bo dla mnie bezsterowiec to przynęta numer 1 :) Wiem już w końcu jak wydusić z nich pracę która baaadzo różni się od łomżyńskich bezsterowców, moje nie zamiatają ogonem tylko lusterkują a właśnie najwięcej boleni złowiłem na takie lusterkujące siudaki. Forma jest mi nie zbędna bo ołów musi być precyzyjnie odlany a ja na razie klepię młotkiem i za dużo to czasu zajmuje a i efekt nie jest zadowalający.