Tomek1988 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) Dzisiaj dosłownie 30 minut nad wodą koło chałupy zaowocowało jednym bolesławem 65cm na basuńskiego bezsterowca, połowiłbym dłużej ale kac morderca niestety mi nie pozwolił a i chmura zza Wisły troszki mnie wystraszyła Edytowane 20 Maja 2013 przez Tomek1988 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Super ! U mnie nie chcą za bardzo wąchać wobów. Stoją przy burtach i cedzą wylęg Trza będzie pomyśleć na przyszły sezon nad jaką imitacją takiej sieczki hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dzisiejszy na basuńskiego bezstera, nie było widać ataków ale jeden zagryzł głębiej prowadzonego woba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 W lubelskim zimno wietrznie,nieprzyjemnie ale pomimo to wpadłem nad Wisłę na 2,5h bolków ani widu ani słychu ale przecież jeść muszą i zagryzały basuńskie bezsterowce głębiej prowadzone Z drugim grubaskiem miałem już chwilę radości na kiju dawał nieźle popalić, jakiś boleniowy paker z niego był tzn jest nadal gdzieś tam w wiślanych odmętach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 to żeś połowił pięknie, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ostatnia fotka idealnie ukazała najpiekniejsze wykończenie woblera no bo jak sie ma rękę do przynęt to i efekty też są - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki Panowie za dobre słowo Dzisiaj będę wykańczał 3 sztuki "basuńskich bezsterowców" jakoś bez formy do ołowiu nie chce mi się zabierać za większą partię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Tomek a próbowałeś zrobić sobie taką formę na szybko ze zwykłej szpachli samochodowej ? Może nie była by zbyt trwała ale na kilkadziesiąt odlewów by starczyła a i wykonać ją jest bardzo prosto i szybko hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Jeżeli ma to być forma otwarta ,można także zrobić z poxiliny. Trochę śmierdzi ale kilkadziesiat odlewow wytrzyma. 10 minut i zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Panowie zrobiłem sobie formę otwartą ale nie jest ona zbyt dokładna i dużo trzeba szlifować i zabawy z tym za dużo a że ja wygodniś jestem to zrobię sobie formę zamkniętą na kilka gniazd. Aluminium dzisiaj już zamówione, myślę, że jeszcze tydzień dwa i forma będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Dzisiaj pomimo niesprzyjającej aury jeden zagryzł "basuńskiego bezstera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 W oczekiwaniu na lepszą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Forma na ukończeniu pozostało wyfrezować wlewy i można zaczynać produkcję basuńskich bezsterów Dzieło Konrada @Konktenbit-dzięki za szybką realizację zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 No fajna foremka Z czego jest zrobiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) No fajna foremka Z czego jest zrobiona ? Aluminium PA9 kolego Adamie, materiał jaki chciał ekspert @konktenbit Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Porządna rzecz, będzie służyć długo i cieszyć. Ja zrobiłem błąd bo zamówiłem formę z najlepszego gipsu dentystycznego ale niestety dość szybko strzeliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja zrobiłem błąd bo zamówiłem formę z najlepszego gipsu dentystycznego ale niestety dość szybko strzeliła To nie błąd, to kolejne doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Nowa forma do ołowiu i nowe woblery Praca lusterkująca pomimo, że jest to bezsterowiec, można poprowadzić jak najszybciej nawet w największym nurcie, nie kręci się oraz nie wykłada, przynęta stworzona na jak najszybszy nurt a i na wolniaku dobrze sobie radzi.nie jest to broń boże podróbka siudaka bo praca jest inna nieskromnie napiszę,że jest lepsza moim zdaniem Próbowałem malować ręcznie pędzelkami i gąbką więc wyszło jak wyszło Jutro powinny się pojawić w dziale sprzedam bo zbieram na puchy ponieważ 30 surówek czeka na pomalowanie Zdjęcie z tel. bo aparat mi coś szwankuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Tomek w niedziele jesteśmy u Ciebie, odłóż mi jednego na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 OK, jednego odkładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Na 1 szt to i ja bym się pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 OK no problem W przyszłym tygodniu powinna być większa partia wykończona to podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) A ja dzisiaj miałem okazję przetestować Tomkowe bezsterowce w terenie Jestem pozytywnie zaskoczony, idzie to pociągnąć pod nurt nawet na kleniowym kijku (miękkawy do 20g) bez najmniejszych problemów, lotność bez zastrzeżeń, czasami fiknie w powietrzu ale wyhamowanie palcem przed uderzeniem w wodę i niema prawa się splątać. Same bolki nie bardzo chciały współpracować - waliły w sieczkę, przez co większy kaliber ich dzisiaj nie interesował, ogólnie to zameldował się jeden śledzik Jednak bezsterowiec okazał się hitem dla okoni tłukących ukleję, praktycznie co rzut, pod brzegiem był atak okonia w rozmiarze mini, kilka większych się zapięło.Podsumowując jestem z nich bardzo zadowolony, w weekend jak pogoda jeszcze troszkę się ustatkuje potrenuje bolki na "mojej" miejscówce, gdzie na powierzchniowe wobki trafiały się niezłe kabany. To będzie dla nich wyzwanie Na pewno gdy obecne się "zużyją" będę męczył o nowe Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Testuj Mateusz testuj Mam nadzieję, że się sprawdzą na Twoich miejscówkach. Kończę kolejną partię, powinna jutro doschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi