Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dosłownie 30 minut nad wodą koło chałupy zaowocowało jednym bolesławem 65cm na basuńskiego bezsterowca, połowiłbym dłużej ale kac morderca niestety mi nie pozwolił a i chmura zza Wisły troszki mnie wystraszyła :P

img0349hk.jpg

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 2

W lubelskim zimno wietrznie,nieprzyjemnie ale pomimo to wpadłem nad Wisłę na 2,5h bolków ani widu ani słychu ale przecież jeść muszą i zagryzały basuńskie bezsterowce głębiej prowadzone :) Z drugim grubaskiem miałem już chwilę radości na kiju dawał nieźle popalić, jakiś boleniowy paker z niego był tzn jest nadal gdzieś tam w wiślanych odmętach  :P

img0361ys.jpg

img0364vq.jpg

img0365dp.jpg

img0363gl.jpg

• Like 1

Panowie zrobiłem sobie formę otwartą ale nie jest ona zbyt dokładna i dużo trzeba szlifować i zabawy z tym za dużo a że ja wygodniś jestem to zrobię sobie formę zamkniętą na kilka gniazd. Aluminium dzisiaj już zamówione, myślę, że jeszcze tydzień dwa i forma będzie.

• 3 tygodnie później...

Nowa forma do ołowiu i nowe woblery ;) Praca lusterkująca pomimo, że jest to bezsterowiec, można poprowadzić jak najszybciej nawet w największym nurcie, nie kręci się oraz nie wykłada, przynęta stworzona na jak najszybszy nurt a i na wolniaku dobrze sobie radzi.nie jest to broń boże podróbka siudaka bo praca jest inna nieskromnie napiszę,że jest lepsza moim zdaniem :P Próbowałem malować ręcznie pędzelkami i gąbką więc wyszło jak wyszło ;) Jutro powinny się pojawić w dziale sprzedam bo zbieram na puchy ponieważ 30 surówek czeka na pomalowanie ;)

Zdjęcie z tel. bo aparat mi coś szwankuje :(

ser0.jpg

• Like 1

A ja dzisiaj miałem okazję przetestować Tomkowe bezsterowce w terenie :D

Jestem pozytywnie zaskoczony, idzie to pociągnąć pod nurt nawet na kleniowym kijku (miękkawy do 20g) bez najmniejszych problemów, lotność bez zastrzeżeń, czasami fiknie w powietrzu ale wyhamowanie palcem przed uderzeniem w wodę i niema prawa się splątać. Same bolki nie bardzo chciały współpracować - waliły w sieczkę, przez co większy kaliber ich dzisiaj nie interesował, ogólnie to zameldował się jeden śledzik :P  Jednak bezsterowiec okazał się hitem dla okoni tłukących ukleję, praktycznie co rzut, pod brzegiem był atak okonia w rozmiarze mini, kilka większych się zapięło.

Podsumowując jestem z nich bardzo zadowolony, w weekend jak pogoda jeszcze troszkę się ustatkuje potrenuje bolki na "mojej" miejscówce, gdzie na powierzchniowe wobki trafiały się niezłe kabany. To będzie dla nich wyzwanie ;)

Na pewno gdy obecne się "zużyją" będę męczył o nowe :D

Edytowane przez Matiz992