Skocz do zawartości

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

Rekomendowane odpowiedzi

Krystian Twoje piąteczki już gotowe, chciałeś żeby były jak najlżejsze i udało mi się zejść poniżej 10g niestety przy tych konstrukcjach ołów odgrywa kluczową rolę i lżej się nie dało. Wobki mają od 8g do 9.7g Praca drobniutkie lusterko tak jak w siódemkach więc wiesz o co chodzi. Myślę, że wobki spiszą się latem gdy bolki będą zajadać się drobnicą ;)

bybu.jpg

dglz.jpg

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 1

Cieszę się Panowie, że praca moich bezsterów wam pod pasowała bo rybkom też pasuje jak już się okazało latem ;) Jak czytam takie wpisy to nie żałuję, że wziąłem się na poważnie za tą konstrukcję, wiele godzin nad nią pracowałem i w końcu się udało osiągnąć zamierzony cel, chodziło mi głównie o drobne lusterkowanie i mykanie na boki a co najważniejsze stabilność w nurcie. W sumie to dobrze,że sytuacja mnie do tego zmusiła tj. brak tego typu woblerów na rynku a na żadne inne woblery boleni nie łowię tylko i wyłącznie bezstery, teraz na szczęście problemów z wobami miał nie będę :)

My nie jesteśmy panowie, Tomek (Robert i Krystek ale braciak mówi do mnie Piotrek,moje drugie imię- na filmach słychać).To że ja lubię bez stery to wiadomo i to każdego rodzaju, też wiesz.Twoje wobki pracują super ,stabilne w nurcie ale po to są stworzone nie?Choć na przednim oczku pod okiem trenera ;) :D można nim robić cuda ,na co liczę ....Nie będę się rozpisywał ......... reszta w następnym sezonie.

"Troszki" inny kształt i malowanie z którym ciągle kombinuje i wciąż sprawdzam nowe opcje ;) Tym razem wyszło coś takiego:

o9wk.jpg

rn1l.jpg

Jeszcze 3x w lakier i powinno być git majonez :) Mam też pomysł na fajne przejście ze złotego w szary grzbiecik,ciekawe co wyjdzie w praktyce.

• Like 2

Moc jest Panowie ale nie w wyglądzie lecz w pracy,Robert wie o co chodzi a Ty Marcinie przekonasz się niebawem ;) Nad malowaniem jeszcze będę pracował chociaż już tragicznie nie jest. Muszę w przyszłym tygodniu nagrać jakieś filmiki z pracą bezsterów co by gołosłownym nie być ;)

Nowy bezsterowiec,oczko z przodu robi tylko jako zderzak i jest przydatne przy lakierowaniu. Długość 7cm, waga 15g,praca drobniutkie lusterkowanie.

1zkf.jpg

fg95.jpg

Coś ze sterem, 7cm,14-15g wagi.

cmxm.jpg

t4kd.jpg

v92z.jpg

Piękne te bolenióweczki ze sterem ! Tych bezsterów ze ściętym przodem nie wypluwa ci na powierzchnię podczas szybkiego ściągania ?

Edytowane przez tomasxt

"Troszki" inny kształt i malowanie z którym ciągle kombinuje i wciąż sprawdzam nowe opcje ;) Tym razem wyszło coś takiego:

o9wk.jpg

rn1l.jpg

Jeszcze 3x w lakier i powinno być git majonez :) Mam też pomysł na fajne przejście ze złotego w szary grzbiecik,ciekawe co wyjdzie w praktyce.

Dla mnie może byc :P :D nie trzeba nic kombinować ,he he he he.No chyba że pracuje lipa znaczy nie pracuje ;) :ph34r: .

Rób Tomek zabawki bo wiosna idzie :P .

Zmaluj mi takiego :wub: .

To trzeba chyba zapas zrobić większy zawczasu.

Spokojnie do połowy stycznia jeszcze trochę czasu zostało.

Piękne te bolenióweczki ze sterem ! Tych bezsterów ze ściętym przodem nie wypluwa ci na powierzchnię podczas szybkiego ściągania ?

W tym modelu przednie oczko dałem tylko po to aby robiło jako zderzak i do lakierowania ale jak się okazało przy testach wobler pracuje także na przednim oczku, trzeba wtedy wolniej prowadzić oraz w opadzie w ekspresie bardzo odjeżdża na boki. Na górnym oczku można śmiało prowadzić w ekspresie ale pracuje już od tempa wolnego im szybciej prowadzony tym drobniejsze lusterko.

Te ze sterem to moje :P ?

Tak 3 sztuki Twoje :)

Dla mnie może byc :P :D nie trzeba nic kombinować ,he he he he.No chyba że pracuje lipa znaczy nie pracuje ;) :ph34r: .

Rób Tomek zabawki bo wiosna idzie :P .

Zmaluj mi takiego :wub: .

Ten z fotki jest dla Ciebie, specjalna lżejsza wersja ;) Będę kombinował z "dizajnem" a nie z pracą ona jest nie zmienna :)

To Was jeszcze pomęczę moimi wypocinami :P

uv1.JPG

• Like 1